Postitused: 50
Teemad: 8
Liitus: May 2022
Maine:
0
(06-04-2025, 06:13 PM)kaupo51 Kirjutas: Ma ikkagi jääks enda juurde ja ütlen, et tavalisel inimesel, isegi kui ta on natukene autohuviline, ei tasu ise seda KE Jetronicut reguleerida ja torkida. Juppe on ka sellele täna juba raske saada, kui mingi asi peaks vahetust vajama. Kui ma nüüd veel oma mälu pingutan, siis KE Jetronicu reguleerimiseks ja häälestamiseks näeb remondijuhend ette gaasianalüsaatori kasutamist. Kas selline asi on teemaalgataja koduses majapidamises olemas?
Ma ise kindlasti ei hakka KE Jetronicut näppima.Mitte ,et mul selle vastu oleks ,et 10 aasta pärast osata timmida seda.
Aga ma usun ,et olen lahendusele väga lähedal. Lihtsalt sellest surveregulaatori vahetusest polnud tolku ja nüüd vaataks sealt edasi.
Postitused: 50
Teemad: 8
Liitus: May 2022
Maine:
0
@ v6sa
Mis aegne on kütusefilter?
- Pole aimugi ..ise pole vahetanud ,aga nüüd teen ära.
Kas auto käivitub hõlpsamalt peale pikemat (mitmed tunnid) seismist?
- Ei
Kas paak teeb plõnksu ja imeb märkismväärselt õhku, kui punni maha kangutad tankimiseks?
- Jah
Postitused: 8,292
Teemad: 99
Liitus: Nov 2005
Maine:
36
(06-04-2025, 10:01 PM)ashton Kirjutas: ...
Kas paak teeb plõnksu ja imeb märkismväärselt õhku, kui punni maha kangutad tankimiseks?
- Jah
Proovi käivitada ilma paagikorgita. Kas tekib vahet?
Eks torkida võib ikka, aga palju meil neid edukaid reguleerijaid on olnud? Gaasianalüsaatorit pole vaja. Milliampermeetrit, manomeetrit ja kannatust on vaja.
Alustamiseks tee põhimõtted endale selgeks:
https://www.bosch-classic.com/de/media/p...sch_en.pdf
https://gershon.ucoz.com/BOSCH/Bosch-KE-Jetronic.pdf
Siis soeta KORRALIK 10+ bar manomeeter (Hydroscand vms. hüdraulikapood pakub) sobiva kolmiku ja portsu vajalike üleminekuniplitega. Ilma rõhkusid mõõtmata EI SAA turtsuvat KE-Jetti käima (kui pole just Hannese kogemustepagasit
Postitused: 1,122
Teemad: 59
Maine:
3
07-04-2025, 11:21 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 07-04-2025, 11:22 AM ja muutjaks oli sm. pelle.)
See küll enam pole antud murega seotud aga kui keegi soovib seda kurikuulsat k-jet kruvi kreerata.
Lahendus töötab ainult katalüsaatoriga varustatud autodel.
Väike exel, et lihtsam jälgida oleks - LINK
Samm1: mõõdad pin5 pealt "base voltage" ära ja paned tabelise. (juhendis oli pin6 aga mu m102 polnud seal midagi, proovida siis mõlemat)
Samm2: mõõdad pin3 pealt voldid ära ja paned tabelisse alla, teisendab % ära.
Kõrval kirjas kus võiks näidud olla.
Kruvi keerata 1/8 pöörete kaupa. Ma olen seda testinud m102 peal, m103 info kirjas tabelis - ise m103 pole proovinud.
Kindlasti jätta algasend meelde.
Osadel multimeetritel tuleb tõsta polaarsused ümber, et näit oleks õige - millest see sõltub - ei oska öelda.
Originaal post mille järgi arvutus tehtud - LINK post #5
Kogu kruttimise eeldus oleks, et süütesüsteem ja pihusid/rõhud on korras.
Turbo
Postitused: 8,292
Teemad: 99
Maine:
36
Külmkäivituse kohta üks juhendmaterjal:
Kylmkäivitus.pdf (Suurus: 643.52 KB / Tõmbamised: 8)
Postitused: 754
Teemad: 12
Liitus: Mar 2011
Maine:
1
08-04-2025, 10:34 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-04-2025, 10:35 PM ja muutjaks oli kaupo51.)
Erinevalt hr. Võsa väitest, et gaasianalüsaatorit ei ole vaja, jään ma enda juurde ja väidan, et ilma gaasianalüsaatorita on mootorit hästi käima saada peaaegu võimatu. Miks ma nii arvan? Ma seisin auto kõrval, kui reguleeriti minu M103 mootoriga W124 Ke-Jetronicut ning seda tegi üks Väga Tark Mees. Tema kasutas gaasianalüsaatorit ja multimeetrit (ma arvan, et sellega mõõdeti mingit pinget kapoti all).
Postitused: 2,449
Teemad: 123
Maine:
12
Ja kuidas auto ise selle protsessi seadistamisega toime tuleb ilma gaasianalüsaatorita?
Jube enesekindel väide ja samas arvad, et nägid mida tehti kapoti all.
K/KE-Jet on süsteemselt väga lihtne ja loogiline süsteem. See on 40a vana elektroonikatööstus, punkt.
Kes omab elementaarseid teadmisi elektrist ja kellel püsib multimeeter käes (teeb vahet pingel, voolutugevusel, takistusel), saab täna kodus kindlasti parema tulemuse kui 90% autoremonditöökojadest. Need osakavad ainult arvutit näppida, mitte multimeetrit.
K/KE-Jet'i "diganoosimine" käibki multimeetriga kõike kontrollides. Kõike on lihtsalt palju ja peab väärtusi teada. Või Googeldama oskama, täna on Y/T silmini neid DIY videosid täis, nii US kui RUS keeles.
Ja need Väga Targad Mehed kipuvad tihti olema vanakooli mehed, kes on õppinud läbi praktika õppematerjalil, mis oli nende enda kliendile müüdud töö.
Ehk tegelikud teadmised asjast olid väga piiratud. Infomaterjal puudus. Vanakooli mehed ei tunnista ka tihti muud tänasel päeval, kui oma piiratud teadmisi.
Lisaks oli vaja kõik käe otsas "korda teha", kõik oli defitsiit, täna ei ole!
Ma olen saanud ühelt selliselt sellise soovituse, mida oli piinlik kuulata!
POTI ferriitrajad olid läinud, tina paistis. Mis oli soovitus - väänake õhuklapi nõelu rohkem välja poole....!
Mis ma tahan öelda - igal juhul näpi või tee. Krt, see on hobi - õpi, näpi, koge, jaga teistega!
Ja päeva lõpuks on see ikka väga odav hobi! Keerad pekki midagi, ostad uue pudina - need ei maksa enam midagi, neid on kümnetes miljonites ühikutes toodetud!
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Postitused: 1,122
Teemad: 59
Maine:
3
09-04-2025, 11:18 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-04-2025, 11:19 AM ja muutjaks oli sm. pelle.)
(08-04-2025, 10:34 PM)kaupo51 Kirjutas: Erinevalt hr. Võsa väitest, et gaasianalüsaatorit ei ole vaja, jään ma enda juurde ja väidan, et ilma gaasianalüsaatorita on mootorit hästi käima saada peaaegu võimatu. Miks ma nii arvan? Ma seisin auto kõrval, kui reguleeriti minu M103 mootoriga W124 Ke-Jetronicut ning seda tegi üks Väga Tark Mees. Tema kasutas gaasianalüsaatorit ja multimeetrit (ma arvan, et sellega mõõdeti mingit pinget kapoti all).
Gaasianalüsaatoriga vaadatakse CO. Lambdaga varustatud autodel saab lihtsalt multimeetriga panna paika kütusesegu.
"Mingi" pinge mida multimeetriga mõõdetakse kapoti alt on lambda anduri näit - diagnostika pistik kommutaatori kõrval.
https://www.w124performance.com/service/...3-1100.pdf
E: Rolz jõudis ette.
Turbo
|