31-10-2012, 05:34 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-10-2012, 05:36 PM ja muutjaks oli kaupo51.)
(31-10-2012, 12:15 PM)BlackLady Kirjutas:(30-10-2012, 09:46 PM)Priit Kirjutas: Küsin veel suurelt ringilt keskluku osas. Nimelt hakkas auto mingist momendist ise uksi lukku panema. Algul toimis nagu juhuslike arvude generaator (kahtlustasin esimese hooga pakiruumi lülitit), aga viimasel ajal paneb stabiilselt mõne minuti jooksul peale uste avamist uksed uuesti lukku. Lukustamine-avamine võtmest, st mingeid aretusi kuskil vooluringis eeldatavalt pole.
Kas peaks kahtlustama mõnda lülitit (uks või pakiruum)? Kui kuskil lühis oleks (keskluku juhtimine saaks kuskilt kõrvaljuhtmest 12V peale), siis minu arvates peaks ka suletud uste korral üritama neid korduvalt uuesti sulgeda või eksin?
Aga minu arust on see normaalne kui ise sulgeb. Mul käitub näiteks nii, et kui avan uksed lukust ja ei puutu uksi, siis (pole mõõtnud) umbes 25-30 sekundi pärast lööb ise lukku tagasi. Ma olen mõelnud, et see justkui mingisugune "turva trikk". Muidugi, mul lööb uksed lukku ka sõitu alustades...
Uuemad autod käituvad tõesti nii. Mul on olnud kaks jaapani uuemat pereautot, mis nii käitusid. Tegid puldist keskluku lahti, aga auto ust lahti ei tõmmanud ja auto sulges ca 30-45 sek pärast uuesti uksed. Kui tõmbasid kasvõi korraks ukse lahti ja panid kinni tagasi, siis automaatset uste sulgemist auto poolt ei järgnenud. Ilmselt on tegu mingi turvasüsteemiga tõesti.