Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MB S500L 225kw 2003, MB CL55 AMG KOMPRESSOR 368kw 2004 ja G500 " MUST JA VALGE KOER"
[Pilt: 79273-paneeli_materjalid.jpg]
Vasta
Just!

Tagaluuk on ka plastikust! See tundub selline kerge võrreldes W 220 plekist kärakaga.
Mercedeste haige. 
Vasta
Plastikluugil veel see eelis, et sinna saab laduda kõik antennid jms alla peitu. C216 on ka tagaluuk plast ja alt silmini "kola" täis.
See on põnev teema.
Ja tegelt, ega Mercedesel on see tagaluukide teema juba alates W126-st olnud, et kupee omanikud on väiksema muskliga, kui sedaani omanikud... Smile
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Vasta
Vahepeal masinad üles äratatud. Mõlemad ärkasid probleemideta, kuid mustaga plaanitud konditsioneeri tööd venisid oodatust kauemaks. Suures tuhinas ostetud kliima toru osutus inglise variandi omaks ja tuli ümner ehitada. Lahtvõtmise käigus muidugi ilmnes et ka  teine toru mineku peal. Kahjuks neid torusid enam ei uue ega kasutatuna võtta pole, tuli loominguliselt läheneda. Hydroscandi poisid tegid toru uueks ja kokku ta sai ja töötab. Tuleb nii tagant kui eest ilusti külma. [Pilt: 96979-WhatsApp_Image_2026-04-09_at_18.52.47.jpeg]Pildil süüdlane kaks, mis läks taastus remondile.

Teise asjana sai must endale ka korraliku tagaluugi hüdromootori ümbrise. Enne oli ta mul kaltsu sees, aga kohe mitte ei meeldinud. Nüüd töötab ka vaiksemal.[Pilt: 98869-WhatsApp_Image_2026-05-07_at_11.29.30.jpeg]Pildil ta veer doonori küljes. 

Valgega miskit peale hoolduse seekord tegema ei pidanud. Must ja valge said ka endale kaaslase see aasta. [Pilt: 49463-IMG_5867.jpeg][Pilt: 32429-IMG_5866.jpeg]Eks näeb kuidas sellega meil läheb. Algus on igaljuhul palju lubav ja emotsioonide rohke. Ette ruttavalt ütlen ära, et tegemist G 500, mis pärit jaapanist.

Päikest.
Mercedeste haige. 
Vasta
Sellest mustast kastist ootaks rohkem juttu Smile
Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...
Vasta
No ma tasapisi pajatan. Tegemist siis M113 5,0 isendiga, mis esmase registreerimis aastaarvuga 10.2005. Jaapanlasest omanik on teda tagasi hoidlikult püüdnud teha G 63 laadseks aparaadiks. Ütleme nii, et midagi on tal õnnestunud. Näiteks hääl mida see masin teeb on minu kõrvadele isegi parem kui 55-el. Minekust me muidugi ei räägi, aga samas liigub jõuliselt. Aga no kere, see on fantasdiline. Siiani pole ma leidnud ühtki rooste laadset asja kuskilt. Alt nagu uus alles. Üldiselt selline fress tükk veel. Tegemist peenhäälestamist temaga muidugi on, et ta vastaks minu standarditele. Kõige rohkem vatti olen saanud nende lollakate esituledega. Need on vist algul pandud tavalised luuphalogeenid ja siis hiljem on need ümber ehitatud xenoniteks. Nad näitavad muidu hästi, aga algul oli probleem, et nii kui soojaks läksid jäid täistuled peale. Pidin mölemad tuled lahti lammutama ja klaasid eest võtma, et shutterid korrastada. Nüüd töötavad nagu peab. Ja teine segadus on nende tule aluste ledidega. Eks vaatan proovin need ka õieti tööle saada. Praegu nad on lahti ühendatud, kuna üks pool on katki. Siis muidugi on tal ägedad ja ebapraktilised tõllarattad all 24 tolli. No täielik hullus minu meelest. Kuna ta meil pole igapäeva auto, siis kannatab ära. Kuigi must velg pole minu maitse kunagi olnud, siis selle musta kasti all nad isegi töötavad. Muidugi nendega on veel üks probleem, et nad pole vist hästi tasakaalus. Ja nii nagu eelmine omanik ütles, siis ega keegi neid väga näha taha pingis. Sain seda ka ise juba kogeda kui käisin tuttava juures neid näitamas. Lukud olen ka üle proovinud. Praegu on ainuke mida ma veel sisse pole saanud esimene lukk. Võibolla vajab maastikul natuke turnimist, et see ka sisse läheks. teised sain igal juhul liikuma. samuti aeglusti. No ta alt on nagu uus, siis ma kahtlen et seal miskit viga saab olla. Pigem neid pole keegi pikka aega kasutanud. Sest algul ei läinud ka tagumine sisse. Elektri kaladest on praegu nimekirjas bensuluugi lukk, mis ei toimi ja siis tagaluuk ka ei tule alati kesklukust lahti. Lukku läheb. Eelmise omaniku kirjelduse järgi on viga arvatavalt taga kuskil juhtmetikus. Eks näeb, kui sinna jõuab kunagi. Mootor töötab hästi, aga nagu ikka kimbutab sedagi nagu mu teisigi m113 möningad õlilekked. Aga peab sellega natuke aega liiklema veel, siis saab selgema sotti. Aga midagi katastroofilist ei ole. Isegi lävepaku valgustused töötavad ilusti.

[Pilt: 69656-IMG_5879.jpeg][Pilt: 72632-IMG_5880.jpeg]
SR
Mercedeste haige. 
Vasta
Ma täna uurisin G klassil seda tagaluugi lukust avamist. Segane värk. Ta nagu klöpsib alati  kui vajutan kas kinni või lahti. Aga lahti tehes ta teeb klöpsu alati aga ei jõua lahti lükkata lukku. Mitmeid kordi peab proovima siis ühel hetkel töötab jälle. Panin juhtmele testri külge. Iga laksuga ta igal juhul näitab et voolu tuleb. Aga kuna see on nii viivuks siis alati ta testrit 12 voldini ei löö. teine kord 9 teine kord 11 ja vahepeal 12v-ni. Ma korra mötlesin kas see viga mitte acuatoris ei ole. Täielikku voolukatkestust seal igal juhul pole. Samas näpuvahel töötab acuator iga laks. Aga paned külge, siis teatud kordadel hakkab jebima. Kõige lihtsam vist teine acuator võtta ja proovida, mis siis teeb. Kui ikka jebib, siis peab juhtmes kuskil vool maja vajuma, et ta ei saa õiget laksu kätte.
Mercedeste haige. 
Vasta
Mis liimiga stanget lappisid? Teroson / Würth plastiku parandus liim? Mul on W211 Brabus paketiga diisel sedaan millel vaja stangesid lappida (mõrad).

Kas esisitanges on kõik 4tk udutuled? Või miskised on ka kaugtuled? Mu masinal eest stangel tuled puudu. Kas mingi ümmargune udutuli sobib otse ka asenduseks? Ise mõtlesin mingite 63 amg udutulede peale.
Mercedes EIS remont ja võtmete lisamine.
5g ning 7g tronic diffri ülekannete muutmised ning muud sobitused ja kodeeringud.
Võimalus sobitada muid MB mootoreid ja käigukaste kui tehasest - nt V6 M272 -> V8 M273.
Vasta
(03-07-2026, 05:18 PM)siimruz Kirjutas: ...Panin juhtmele testri külge. Iga laksuga ta igal juhul näitab et voolu tuleb. Aga kuna see on nii viivuks siis alati ta testrit 12 voldini ei löö. teine kord 9 teine kord 11 ja vahepeal 12v-ni. Ma korra mötlesin kas see viga mitte acuatoris ei ole. Täielikku voolukatkestust seal igal juhul pole. ...

Mõõda pinget aktuaatori klemmidel rakendumise ajal. Ei peaks akupinget häbenema. Et seal kogu särts ikka kohale jõuaks, mitte ainult multimeetri mõõtemuunduri jagu.
Vasta
Avastasin et mul oli riiulis vanast ajast 4 tutikat universaal acuatorit. Tegin vastava pistiku ja asendasin praegu ajutiselt sellega. Nüüd näis lukk toimivat iga laksuga. Eks lasen mönda aega olla sellel seal. Ja kui viga tagasi ei tule, siis otsin korraliku uue originaal acuatori.

Brabuse esistanget ma ise ei lappinud. Viisin spetsialisti kätte. Aga nagu arusain allus see minu oma klaaskiud plasti parandusele. Ega ma ei tea võibolla brabuse stanged ongi klaasplastist.
Nende tuledega on nii, et mina sain need ühest saksa neti poest. Kui sa tagasi kerida viitsid siis link on siin teemades olemas. Ma ei tea kas 211 on samad kasutusel. Aga need mis mina sealt sain on üks ühele originaalidega. Nende tulede pölemine seal stange sees on muidugi teine teema. Nagu arusain 220-el nad tegelikult korraga köik ei pölenud. Äkki oli nii et sisemised lülitusid koos udutuledega ja välimised olid nagu päevasõidutuled. Aga võin ka eksida. Minul on nad ühendatud köik udutulede alla. Ja kui ülevaatusel käin, siis panen sisemistele spetsiaalsed klapid ette. Nii pole vähemalt vigisemist olnud. Aga võid neid igate pidi lahendada. Võib ka eraldi lüliti alla vedada ja nimetada nad lisa töötuledeks.

Kuna homme veab aasta verstaposti edasi ühe võrra, siis vedasin köik korraga majaette tähistama.[Pilt: 77838-IMG_5889.jpeg]

SR
Mercedeste haige. 
Vasta
Must kast on ikka klassika, veljed muidugi röögatud all.
Minu arvamus.
Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...
Vasta
Edev sisu ka tehtud!

Saaks need veljed alt ja punased sadulad minema, hakkaks looma Tongue

Ma juba kujutan ette, kui rakse saab Sul seda talvehommikuti vaadata olema...
Tahaks ju sõita...Ja kui sõita, ei jää tast palju järele, muutub tarberauaks...
Meie kliima ja see auto ei käi kokku kahjuks.
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Vasta
Rolz tean seda. Otsus sai tehtud, et soola me sellele ei näita. Liiga hea lihtsalt selle jaoks. Valge CL samuti jaapanist ja no kuram ilus alt ja seest ja pealt. Must 220 pole küll talvesoola saanud ja on tegelikult väga korralik, siis jaapani päritolu autoga võrrelda ikka ei saa.
Mercedeste haige. 
Vasta
Tehnika toimetab. Must ja Valge liiguvad stabiilselt. G klassiga sai siin ka üks veidi pikem tripp tehtud ja peab tõdema et söidab teine päris hästi! AGA mingi aeg tagasi juba avastasin et kuidagi niiske on see juhi jalgealune. Uuurisin ja uurisin. Tundus nagu ukse tihendi vahelt tuleks sisse. Ja nüüd peale suurt vihma läksid varbad ka märjaks. Kontrollisin igasugu võimalusi kust see vesi tekib. No luugi treenid ilusti vabad. Kondistioneeri vesi tuleb ilusti pahinal maha. Ja siis üks õhtu pikalt youtubes kolades sain infot et tuleb testida kojamehe kinnitusi. Ja oh üllatust kui juhipoolse kojamehe üles tõstsin logises see ikka päris korralikult. Ühesõnaga mutter lahti tulnud. Tuleb välja et see on üks päris levinud viga G klassidel. seda pealt näha ei oska üldse kahtlustada. Tellisin ka tihendite originaal remont komplekti. Praegu pingutasin ajutiselt igal juhul kinni selle ja loodan et saan nüüd jalad kuivaks tagasi. Lisan youtube lingi ka et näha kuidas see liikus seal.

Äkki mõnele g omanikule ka kasulik teada kui jalgealt märjaks kipub minema.

Siin video link: https://youtube.com/shorts/oIR8UgvSpiU
Vasta
Kuna Sa W463 kohta pole viitsinud teemat teha, siis risustame siin edasi! Tongue
Aga, G on G, ei tasu illusioone luua omale. Uksetihendi vahelt käibki vesi ja tuul läbi.
Ma omal ajal olin naiivne ja tellisin uued OEM tihendid, sain ainult kinnitust oma naiivsusele.
Automaatpesulasse asja ei ole.
AGA, mis päästab - tuleb klaasid alla lasa, põlv panna polstri ülemisse otsa ja kahe käega ukse aknaraami sissepoole tuimalt jõuga väänata.
Uksed annavad ajas järgi ja peale seada "julgustrikki" saab suurest tuulest lahti.
Vasta
Eks ma nats laisk olen. Loodetevasti lubatakse nii, et kolm autot ühes teemas. Nii püsib mul see info ühes kohas. Aga seda olen endale ka kinnitanud, et see G üks paras äge veoauto on. Ma algul ka jooksin uut uksetihendit uurima, aga siis jäin ikkagi mõtlema, et ühekordne ukse tihend ehk ei peagi kõikke taluma ja vastu võtma. Ja kuna teiste uste tihendid olid kuivad ja nägid välja sama sugused, siis rahunesin. Sellegi poolest on ta maanteel üsna vaikne ja mingeid vihinaid ja vuhinaid ei ole täheldanud. Ma veel neid raame paintama ei läheSmileSmileSmile

NB! Eile oli korralik vihma sahmakas. Oli hea peale seda kontrollida. Ja no praegu oli kuiv. Vähemalt juurde kuskilt ei tulnud. Minul oli probleem kongreetselt selles kojamehe jalas. Sealt tuli korralikult sisse ja kuna see on täpselt pedaalide kohal, siis sealt ka uputas. Hetkel ta meil nüüd hooldus järjekorras. Aga eks peenhäälestamist veel jätkub.
Mercedeste haige. 
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Mercedes-Benz S500, 2003, W220 - Marksus Marksus 18 3,559 10-06-2026, 04:47 PM
Viimane postitus: Marksus
  MB SL55 AMG 2004 secman 40 24,277 03-05-2026, 04:21 PM
Viimane postitus: Rolz
  Mercedes-Benz W463 G55 AMG KOMPRESSOR 5.4 V8 368kW [2007] - nostromo nostromo 42 18,306 22-12-2024, 12:21 AM
Viimane postitus: nostromo
  Mercedes Benz ML 270 CDI AMG Body kit BRABUS D4, 2002a siimruz 68 42,772 11-09-2024, 10:28 AM
Viimane postitus: siimruz
  Mercedes Benz CL 55 KOMPRESSOR AMG 368 kw 2004a " VALGE KOER" siimruz 55 13,791 18-05-2024, 10:04 AM
Viimane postitus: siimruz
  Mercedes-Benz E 250 CDI 4Matic Avantgarde AMG S212 ´13 - Kurss(müüdud) Kurss 10 4,735 06-02-2024, 11:42 AM
Viimane postitus: Kurss
  MB W463 G55 AMG 2004 "GODZILLA" secman 150 83,982 30-12-2023, 09:40 PM
Viimane postitus: secman
  S500L, CLK320, CL600, BMW750 MAV 0 727 08-05-2023, 07:54 PM
Viimane postitus: MAV
  Mercedes-Benz E320CDI, 2004, S211 - Eero_S Eero_S 145 147,459 20-10-2021, 09:25 PM
Viimane postitus: Eero_S
  MB C216 CL500 AMG 2007 nostromo nostromo 69 48,037 26-05-2019, 03:42 PM
Viimane postitus: nostromo

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne