Teema hinnang:
  • 2Hääli - 4 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S212 E350 CDI BlueEfficiency 4Matic - v6sa
Vahepeal on saanud selgeks õige mitu asja.

Esiteks on sõbra "soe töökoda" soe ainult temperatuuridel kuni -10. -20 juures ja allpool on kiviseinte soojakadu nii suur, et mõnetunnise kütmisega ei saavuta piisavalt kõrget temperatuuri, et auto põhjaalustest uuretest kogu jää ära sulaks. Nokitseda siiski sai nii, et ükski plastist virbel ära ei murdunud.

Teiseks on kompressori ja klappidega kõik hästi. Pumpab, lülitab, peab. Sõita saab, kui arvutiga lülitades leket kompenseerida.

Kolmandaks selgus vaikuse tegelik süüdlane - vasak kõrgusandur kutu. Näitab auto kõrguseks +128 mm ja ei muutu, tõsta või langeta arvutiga, tungrauaga või lihtsalt autot anduri kontrollimise protseduuri kohaselt "tugevalt loksutades". Lesvenist sain uue anduri, võitlesin külge (no on ikka urgu topitud! ei mahu minu töntsid näpud paigaldama Sad ) ja muutust pole. Ikka on pinge 4,9 V (peab olema vahemikus 0,5...4,5 V) ja kõrgus +128 mm.

Tänu Reinu heatahtlikule konsultatsioonile hakkasin juhet üle mõõtma. Ning ongi signaali ja + vahel muutuva iseloomuga takistus lahtivõetud pistikute korral. Peaks olema lõpmatus, aga on mingid sajad oomid, mis muutub ka veel juhet painutades umbes keskelt.

Seega kui kellelgi on elusat tagumise kõrgusanduri juhet, siis seda võib mulle pakkuda. Internet väidab selle koodiks olema A2125402705.

Kui keegi nüüd imestab, miks ma selle kotletiga niimoodi mässan, siis meil on majas tüki uuem isend ka. Vat selle hommiku tarbeks mässan, kui glee enam ise jalgu alla ei saa ja tuleb kuidagi elusalt urust kätte saada...

Külge läks METZGER 0901311, mis peaks olema sobilik andur nelikule.
Vasta
Võta rrr.lt lahti ja löö see kood sinna sisse. Saad mingi 9 rublaga selle juhtme endale: https://rrr.lt/autodalis/tsm216116-a2125...staliacija

Seal oli valikus ka kallimalt jne.
Sealt tulevad asjad päris kiirelt.
www.jbsolutions.ee

W205 C200 4Matic 2017 Stage 1 chip - 230hp & 420Nm.
Vasta
... ja selle kõige juures jõuab mees veel kaasklubilise talvekolme mittekäivitumist menetlemas käia Big Grin

Kas glee on kuidagi hoiatanud, et võib juhtuda... Või on see lihtsalt "better safe than sorry" profülaktika?
MB 200T D, S123, 1983. a. 2.0, 44kW, diisel
Insta: mb_s123
https://www.rxoptika.ee/
https://www.kaitseprillid24.ee/
Vasta
Ikka profülaktikaks... No ja natuke on huvitav kaSmile

Aga tuleb tõdeda, et ka ahv kukub vahest puu ostast alla. Lesvenist soetatud uus Metzgeri andur on uuest peale surnudSad Täna meenus, et mul on riiulis vileuus esimese õõtsa külge käiv kõrgusandur, mis sai kadunud ühendusvarda saamiseks soetatud juba mitu aastat tagasi. Ilmnes, et karbis ongi olemas täitsa sobiva pistikuga andur koodiga A0045429918. Ühendasin selle alloleva asemele ja hakkas kenasti pinge arvutiekraanil muutuma hooba liigutades. Alloleva Metzgeari anduri puhul on pinge püsivalt 4,9 V ja ei muutu hoova liigutamisel. Vana anduriga on pinge üldse 0 V ja ei muutu kuhugi.

Siit tekkis kaks küsimust.

Kuivõrd anduril on identne pistik ja nii hoova mõõdud kui asend on silma järgi sama, siis kas võiks õnnestuda anduri ümbertõstmine ühelt kandurilt teisele? Anduri kinnitus raamile on kahe TX27 kruviga. Jääks järgmise anduri soetamise kulu ära.

Teine küsimus on üldise praktika kohta. Nii arvuti kui WIS ütlevad, et anduri vahetuse järel tuleb uuesti kalibreerida. Samas nett on täis juttu, kuidas uus andur hakkab lihtsalt tööle. Kuidas austet kaasfoorumlaste kogemus on: vajab siis ainult tagasilla õhkvedrustus (ees on normaalsed vedrud) kalibreerimist või mitte?

Kõige rohkem paneb vanduma mitte peetis andur ise - pole esimene ja ilmselt ei jää viimaseks. Vaid see, et anduri paigaldus on S212 ilge peavalu. Õhkvedru eemaldamise järel oleks ruumi küll, aga seda ma ei tahaks teha. Nii paigaldadki kinnitusraami ülemise tüübli (jah, seal on plasttüübel ja E6 polt lahtise mutriga) pikkade pinsettide ja heebliga ning õõtshoova ja anduri vahelise varda M5 kinnitusmutrit keerad kanthaaval, vahepeal veel võtit keerates.
Vasta
Nii palju kui ma W220 öhu süsteemi remontimisel kokku puutusin, siis kõrguse anduri puhul kalbreerida pole vaja juhib süsteemi aju. Andur saadab ainult signaali. Teine asi millega sain vasta pükse. Neid B osa andureid pole mötet panna külge. Üks ei töötanud juba uuest peast külge pannes. Mina panin originaalid. Ja töötab. Hinnavahe on küll kahekordne, aga see tasub ära. W220 kõik kolm andurit sama koodiga. Neid omavahel vahetatdes auto körgused samad, kui andur samas asendis ja töökorras. B osa puhul ma pole kindel mis signaali nad annavad. Vöibolla nendega peab kalibreerima. Eeldusel et nad üldse tööle hakkavad ja suhtlevad autoga.
Mercedeste haige.Keeran oma hõbenoole rooli.
Vasta
Kalibreerimise vajalikkusest ma saan aru kuna kaks andurit ei pruugi alati identse nullpunktiga olla valminud ning siis kalibratsiooni käigus saab nad siiski samale tasemele viia.
Aga reaalsuses mina isiklikult jätaks esimese hooga kalibreerimata ja vaataks kuidas auto istub siledal ja kõval pinnal. Mõõdaks ratta teljest koopa servani ja siis otsustaks.

Seevastu näiteks padja vahetuse puhul kõik netitegelased räägivad kalibreerimisest, aga tegelikult ju padi ise midagi ei muuda - andur loeb kõrgust õõtsa või stabika küljest ja teda ei huvita üldse mis padi seal on.
Vasta
Ennem kui ma enda S212 omanikuks sain, oli Silber müügiajal autot hooldanud ja listist üks varuosa siin jutuks olev andur. Kalibeerimist polnud tehtud, kuna sellest aru sai alles DPLi Jaan, kui korduvalt nii Järvel kui ka Tartus sillastende Silberis tehes, auto endiselt teelt minema jalutas ja Jaanil lõpetuseks stendi palusin teha. Ehk siis mina ütlen enda kogemusest, et kalibeeri ära.
Vasta
Nüüdseks on selgunud kolm asja.

Esiteks on erinevast koodist hoolimata andurid täiesti töövõimelised. Ehk mitmetunnise ähkimise järel paika saanud andur loeb kõrgust kenasti ja mingeid anomaaliaid nädala jooksul enam ilmnenud ei ole.

Teiseks on Metsgeri andur piraat. Kus ja kelle poolt on susserdus tehtud, jääb selgusetuks. Parempoolsel anduril on selgelt näha algsete koodide mahakraapimise jäljed.
[Pilt: 38467-20260321_164717.JPG]

Hoob loksub mehemoodi.

Algse anduri koodi ei õnnestunud välja selgitada, kuna aastatega selgakasvanud pasakihi oskamatul mahanühkimisel lahkusid ka tähistused. Crybaby

Kolmandaks on kalibreerimine vajalik, et automaatne kõrguse reguleerimine tööle hakkaks. Kävitamise järel tuli veakood ja andurite näidud olid loogiliselt maas. Seejärel tõstsin käsitsi "nulli" ja tegin mõned ringid. Oli langenud, ei tõstnud tagasi. Tegin kalibreerimise, sisestades tasasel andurite järgi "nullis" seisvale autole kaldeanduri näidu väärtusteks 0 ja kompressor hakkas kenasti suristama, kui järgmisel hommikul autosse neli reisijat peale laadisin. Kõrgusanduri "null" on sel autol praegu 64 cm poritiiva servani.

Meeldiv üllatus oli ka tõdemus, et kardetud leke paremast õhkpadjast ei olegi nii suur, et kompressorit pidevalt jooksutaks. Praegu pole nädala jooksul olnud olukorda, mil auto oleks end peale käivitamist tõstma pidanud. Küll on tõstnud ilma veateateta koorma laadimise järel. Ning peale mahalaadimist ilma mingi märkuseta jälle tagasi alla susistanud.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  W222, S350d 4Matic, 11/2017 - Alfonze Alfonze 8 974 10-03-2026, 09:30 AM
Viimane postitus: Oliver.L
  W463, G350, 1995- v6sa v6sa 33 7,462 23-02-2026, 07:46 PM
Viimane postitus: v6sa
  S212 E250CDI 4MATIC Ott 29 4,830 12-12-2025, 12:04 AM
Viimane postitus: Ott
  X204 GLK350 CDI BlueEFFICIENCY 4Matic Ester 158 73,529 06-07-2025, 04:07 PM
Viimane postitus: Rolz
  Mercedes-Benz E220d 4Matic, S213, -17, Kurss Kurss 9 2,176 18-03-2025, 12:34 PM
Viimane postitus: Laur
  Mercedes Benz ML 270 CDI AMG Body kit BRABUS D4, 2002a siimruz 68 40,375 11-09-2024, 10:28 AM
Viimane postitus: siimruz
  Mercedes-Benz E 350 d 4MATIC ,S213, -17 - Kurss Kurss 36 9,007 10-03-2024, 02:56 PM
Viimane postitus: Kurss
  Mercedes-Benz E 250 CDI 4Matic Avantgarde AMG S212 ´13 - Kurss(müüdud) Kurss 10 4,226 06-02-2024, 11:42 AM
Viimane postitus: Kurss
  Mercedes-Benz E350CDI 4MATIC, 2011, S212 - Oliver.L Oliver.L 209 185,958 19-08-2023, 05:30 PM
Viimane postitus: jacos73377
Photo MB V250 4Matic Avantgarde 2016 - Hellenbeck Hellenbeck 6 1,483 11-05-2023, 10:17 PM
Viimane postitus: onu_siim

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne