29-11-2023, 10:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-11-2023, 10:33 PM ja muutjaks oli maxim1655.)
(29-11-2023, 09:01 PM)kaupo51 Kirjutas: Vigade listis on kirjas- makita madaldus. Mis asi see on? Makita on minu silmis üks tuntud tööriistade tootja. Kas plaan on autoga ka talvel kulgeda (äkki igapäevaselt?) või teha temast ilusa ilma suvine hobiauto? Antennist ning helikvaliteedist. Mind näiteks häirib selline asi. Vaatad mingit 25+ aastat vana hobiautot, näha on, et inimene on natukene vaeva näinud ja ajanud taga seda, et auto näeks välja võimalikult originaalilähedane. Siis kiikad salongi ja näed seal värviliste vilkuvate tuledega Pioneer, JVC jne raadiot. Minu silma näiteks riivab selline asi. Ma olen sellel arvamusel, et autol võiks olla ajastukohane (võimalusel originaal) raadio. Kas see mängib hästi või halvasti ei olegi minu jaoks nii oluline, tähtsam on visuaal, kuidas ta auto sisemuses välja näeb. Kui tegu on hobiautoga, millega kulged max paartuhat km aastas, siis ei peagi seda raadiot alati kuulama.
Makita madaldus on kõnekeelne släng, mis võimendab konteksti - selle asemel, et osta viisakad coilid mõtlevad mõned vennad kui tuus oleks madal auto, aga raha ei raatsi kulutada ja veermiku tervis neid ei kõneta ning haaravad relaka ja tuimalt võtavad mõne keeru maha. Sarnast slängi, mis seotud mõne kaubamärgiga kasutatakse mitme praktilise nähtuse kirjeldamiseks - Kemppi differ, Tesla ekraan jne. Annab parema tunnetuse.
Plaan pigem autot soolast eemal hoida ja nautida suvisemaid ilmasid. Seoses audioga - mu meelest siin ei ole valet vastust, seetõttu ka nõustun Sinu arvamusega. Mul on olnud vanemaid 100% orig. MBsid ajal kui bluetoothiga telefoni sillutamine polnud veel teemas ja eelistasin ka alati Beckerit muudele vilkuvatele makkidele. Kuid sellel eksemplaril on juba taha visatud kehvakesed ovaalid ning võin raha vahele panna, et ees on tehase surnud papp-Clarionid. Need ei tee enam häältki. Makist ei hakka ma üldse rääkimagi.
Mu jaoks on see otsus praktilistel kaalutlustel: 1) Kuulan palju podcaste, seega peab olema BT makk ja hea heli, 2) Telefoni laadimine - kutsikaga on valikuid kaks: kas laed otse makist usb juhtmega või sigaretisüütajast. Mu meelest on oluliselt koledam kui see alumine huul on koguaeg avatud, kus süütaja/tuhatoos + ebapraktilisem, sest selle alt olevast taskukesest raskem asju haarata kui tuhatoosi huul avatud.