Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ml 320 w164 kütus vajub alla
Hey 
Mõistus otsas, probleem käivitus pikk ja vahetatud tehtud palju, pumba tihendid ja tagasivoolu voolikud aga ikka nagu jama, hommikul kui lasen kolm korda kuni pump vait jääb läheb käima aga kui hommikul normaalselt käivitan siis lihtsalt ketrab.
Vasta
Millest järeldad, et probleemiks on kütuse allavajumine, mitte laisaks jäänud hõõgküünlad?

Kuidas latirõhk käivitamisel tõuseb?
Vasta
Lasin töökojas latirõhu üle vaadata ütlesid et sellega muret ei tohiks olla, küünlad ja relee vahetasin välja, järeldan sellest et kui hommikul süütega kütuse üles ajan läheb normaalselt käima, aga kui otse käivitan siis jääb ketrama enne kui käima läheb, jääb nagu mulje et vajub alla.
Vasta
mul sama mure sama mootoriga..
Vasta
Oskab keegi öelda mitu volti peaks käivitamisel välja andma, eelmine aasta sai uus aku peale panud ja täna vaatasin et käivitamisel ainult 10.5v samas õues 8 kraadi ja ei lähe nagu ikka hästi käima, äkki on uus aku juba ära minestanud ?
Vasta
Mida vähem kukub, seda parem Eusa_angel

Üldiselt võiks süüde sees ikka üle 12+ V olla. Hõõgküünalde ajal võib ka mõne kümnendiku alla kukkuda, aga alla 11,7...8 V heas toitumuses aku ei tohiks küll kukkuda.

Starteri lülitamisel võib pinge tõmmata 10,5 V peale ka korras akul, kui kaabeldused on korras ja starteril jaksu ampreid läbi lasta. Kaabelduse kontrollimiseks on vaja teha kaks mõõtmist: esmalt pingeree akukaabliotsa ja kere vahelt (see peab andma umbes aku pinge) ja teine mõõtmine sama klemmi ja aku miinusposti vahelt. Tulemused peaks olema identsed. Kui ei ole, siis tee korda kere ja mootori vaheline ühendus, sest halb ühendus rikub ka laadimise.

Alalaadimine on tavapärane akudel, mis veedavad iga käivituse kohta alla tunni maanteel mootori pööretel alla 1500. Vanad genekad ei jaksa pinget hoida ja aku lõpuni täislaadimine võtab kaua aega. Selle tulemusena ei ühtlustu purkidevahelised erinevused ära ja kõige uimasem purk hakkab järjest nõrgemaks jääma. Eriti valus teema hooldusvabadel, AGM ja EFP akudel.

Igasuguse mõõtmise eelduseks on usutava näiduga voltmeeter. Mul on viis multimeetrit, millest kaks on 20 V pinge vahemikus täpsed näidu piires, kaks panevad mööda 0,3 V (üks üles, teine alla) ja kolmas paneb 1,3 V mööda. No selle tõin leivapoest ka jäätisehinna eest.
Vasta
Küsiks veel kas halva käivituse nagu näiteks minul mure et pikk käivitus võib tulla kehvast akust ?
Vasta
Võsa kirjeldus on huvitav, aga tänapäeval on olemas moodsamaid vahendeid, millega saab kontrollida aku, starteri ja generaatori seisukorda. Ma kasutan tööl vajadusel Bosch BAT 191 testrit
https://www.youtube.com/watch?v=YSXgkxko79U
Vasta
Kuidas teadmine, et austet ksf! on suutlikkus Boschi vidnaga diagnostikat teha, aitab küsijat edasi? Tal seda ju ei ole... Ning pea 1300 eest nagu ei ole ka väga mõtet osta:
https://www.autokaubad24.ee/et/kood/bosch-bat-191-bosch

Ning ega see tark karp ikka mädanenud kereühenduse veakoodi kätte anna... Endal tuleb ohmu seaduse alusel selleni jõuda.

Kuigi ma julgen arvata, et starteri töötamisel 10,5 V postidel välja andev aku ei põhjusta käivitusprobleemi alapingest. Ilma latirõhu käitumist teadmata jäämegi heietama.
Vasta
Hetkel tundub et viga oli siiski väsinud akus, kui hommikul boosteriga käivitada siis käivitus kohene.
Vasta
to Võsa
Ega siis ühe aku testimiseks ei ole vaja kallist testrit soetada. Kui kahtlus on, et äkki aku, siis aku korrasolekust annab hea ülevaate akutester, millega siis akut testitakse. Moodsatel akutestritel on lisafunktsioon- starteri ja generaatori test. Olemas on ka lihtsalt akutestreid ilma nende kahe lisafunktsioonita. Akutestrid on olemas paljudes töökodades ja kui mõnda neist pöörduda, siis nemad testivad aku ära ja ütlevad oma arvamuse. Teine variant on panna poes raha lauale ja osta lihtsalt uus aku, äkki on viga selles.

Minu jutu mõte on umbes selline, et kui kahtlustad, et viga võib olla akus, siis leia võimalus ning testi see aku akutestrit kasutades ära. Kui akutester ütleb, et aku on korras, siis saad hakata viga mujalt edasi otsima. Kui akutester ütleb, et aku vajab välja vahetamist (on omadega läbi), siis osta uus aku ja võimalik on variant, et algne probleem ongi likvideeritud.
Vasta
(14-12-2025, 12:03 AM)kaupo51 Kirjutas: .... Kui akutester ütleb, et aku vajab välja vahetamist (on omadega läbi), siis osta uus aku ja võimalik on variant, et algne probleem ongi likvideeritud.

Võimalik on. Paranoid

Fifiti-siksti, nagu klassikud on öelnud. Akutester ütleb vaid seda, et aku pinge on madal ja mahtuvus on langenud. Aku pinge ja mahutavus ei lange ilmaasjata enne mõnda aastat, selle põhjus on vaja leida ja kõrvaldada. Mida ükski udupeenike tester ei tee.

Mida säärane tester hästi teeb, on maailmamajanduse edendamine ja see mulle sobib. Rohkem kerge happe lisamise ja korraliku laadimis-tühjendus-laadimistsükliga ellu ärkavaid akusid saadaval onSmile

Ardo, kui pikalt auto iga käivituse järel sõita saab? Mõtlen maanteel sõitmist, mitte koha peal tiksumist elektritarbijate unnates.

Praegused ilmad ei tohiks küll elusale akule rasked olla. Alalaaditud aku ikaldub küll aastaga.
Vasta
Sorry offtopicu eest siin teemas.
to Võsa
Ma ei tea, kui palju oled sina oma elus akutestritega kokku puutunud, aga mul on olnud viimase paarikümne aasta jooksul kasutada erinevaid Bosch akutestreid-BAT 121, BAT131 ja nüüd siis BAT191. Kõik nad on laias laastus üles ehitatud esimese asjana aku pinge mõõtmisele (V) ja teise asjana külmkäivitusvoolu (A) võrdlemisele. Sisestad aku peal oleva külmkäivitusvoolu ja siis tester arvab midagi. Tsiteerin nüüd sind -Akutester ütleb vaid seda, et aku pinge on madal ja mahtuvus on langenud. Akutestrid reeglina mahtuvust (Ah) ei mõõda, sest seda ei saa teha kiiresti ja lihtsalt (näiteks 15 sekundiga). Aga ma saan aru, miks sa mahtuvusest räägid, sest enamus inimesi ütleb aku probleemide korral, et näe mu akul ei ole enam mahtuvust. Nii lihtsalt autoomanikud räägivad. Ma olen oma elus ühte mahtuvust mõõtvat akutestrit näinud Mustamäe (suures) Fixuses. Sellega sai tõesti mõõta mahtuvust, aga see võttis ka aega. Minu mainitud akutestrid väljatrüki peal aku mahtuvusest ei räägi. Kui nüüd tähte närida.
Vasta
Ja millest need külmkäivituse amprid siis tulevad, kui mitte energiavarust?  Mida nimetame aku mahtuvuseks ja mõõdame ampertundides?

Kui tähte närida, siis ükski akutester ei suuda külmkäivituse ampreid sellisena mõõta, nagu starter neid küsib. Kordades suurem takistus (millest läheb läbi  vähem ampreid) lülitatakse ahelasse ja selle tekitatud pingelangust ekstrapoleeritakse eeldatavad külmkäivitusamprid. Mis enamasti on tavakasutaja jaoks piisavalt tõelähedased edasielamiseks.

Küll olen nõus sellega, et akutester näitab hästi, kui aku on väsinud või alalaaditud. Ning paremad isendid (mida ka ülalpool reklaamisid) suudavad ka starteri ja generaatori kohta miskit näidata. Igal juhul töökojale abiks asjad tõdemaks, ons viga kehvas akus, rikkis autos või akusid tapvas kasutusmustris...
Vasta
Ega seda mahutavust äpiga ei mõõda, reaalsuse saab siis, kui koormus taha ja lasta ajaliselt Ampritel joosta.
Ja käivituse Amprid saab teada siis, kui ikka reaalseid Ampreid mõõta tarbimisahelas.
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Vasta
Viga leitud, starter oli väsinud.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  W164 õhk ArdoV 8 188 Eile, 10:16 AM
Viimane postitus: v6sa
  Mercedes benz ml 320 2006a peeglite soojendus ArdoV 1 89 03-01-2026, 07:16 PM
Viimane postitus: ArdoV
  Ml 320 w164 kütus vajub alla ArdoV 1 88 09-12-2025, 07:22 AM
Viimane postitus: indrek
  Mercedes benz ml 320 2006a õhulugeja vead ArdoV 8 448 25-10-2025, 08:22 PM