04-11-2012, 07:41 PM
(04-11-2012, 07:29 PM)Werewolf Kirjutas: Tänan graafikute ja selgituse eest. Ma teadsin, et eri marki õlidel on erinev kvaliteet, hoolimata sellest, et standard sama, kuid ma ei teadnud, et vahed nii suured. Ma arvasin, et odavamad õlid täidavad selle standardi nõuded nibin nabin ära ja kallimad ületavad standardi nõudeid, aga ma ei uskunud, et mõned õlid ka allapoole neile kehtestatud standardeid kukuvad. Seda enam tasub ju panna mootorisse kõrgematele standarditele vastav õli.
Kas näitex VW ja Daimleri õli standardid on ka omavahel mingil määral võrreldavad või on need täitsa erinevad? Sest mõni õli vastab korraga nii VW kui Daimleri standarditele, samas kui teise õli pakendil on ainult VW standard ja kolmanda õli pakendil ainult Daimleri standard. Kindlasti on neil standardeil erinevused, kuid kui suured? Tõenäoliselt peab õlifirma ka VW-ile või Daimlerile mingi summa maxma, et oma pakendile nende standardile vastav tähis lisada?
Erinevatel standarditel on eirnevad mootoritestid.Varem olid ACEA standardi normid suht kehvad, aga nüüd kasutav viimane juvst VW ning MB mootoriteste. Juba pikka aega olen tegelenud info otsimisega ja kokku panemisega, ning millalgi panen selle ka üles. Seniks kannatust