04-10-2010, 07:15 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-10-2010, 07:35 PM ja muutjaks oli hannes_s.)
Kogu süsteem sai ühendatud selliselt et kui põleb (suur) laelamp, mis on lülitist võimalik panna põlema ka ukse avamisel ning mis teatud aja tagant kustub, siis sellega samaaegselt põlevad nii tuled uksepolstrites kui ka jalgade valgustus. Nii palju kui mina originaal juhtmestiku skeemist aru sain siis originaalis põlevad uksepolstrites tuled ainult nii kaua kui uks lahti on. Tegelikul on hea kui nad ka teiste salongituledega samaaegselt põlevad, teinekord kukub midagi istme vahele siis hea otsida. Et selle laelambiga tahan panna korraga põlema veel lisaks 4 lampi+hiljem võib olla ka veel 2 lisa lampi tagaistuja jalgade valgustuseks, siis sai igaks juhuks vahele ühendatud üks relee. Minu süsteem hakkab siis tööle sellise skeemi järgi:
Uksepolstrisse valgusti lisamine on väga lihtne, kipsinoaga lõikad vakstusse augu sisse ja valmis. Polster ise tuleb aga juhtmete vedamiseks siiski eemaldada.
Jalgadele valgusti lisamisega tuleb rohkem vaeva näha, sest selleks pole vastavat kohta ette nähtud (mina igatahes ei leidnud). Valgustile valisin enda arvates normaalse koha, märkisin selle ja väljalõikamiseks kasutasin vana vineeri saagi (ime kombel ei lõhkunudki tera ära ) Kahjuks niisama see valgusti sinna ära ei mahu, klemmidele tuleb teha lisaruumi, selleks tegin polstri metall osasse relakaga sisselõike ja seda nii, et pehme "mistra" osa terveks jääb. Polster liiga paks valgusti jaoks...
Hetkel on valmis ainult juhi pool, kõrvalistuja poolega alustan nädala lõpus ehk olen selleks ajaks ka aru saanud kuidas eemaldada kõrvalistuja jalge kohalt polster. Mõni pilt praegusest seisust:
Uksepolstrisse valgusti lisamine on väga lihtne, kipsinoaga lõikad vakstusse augu sisse ja valmis. Polster ise tuleb aga juhtmete vedamiseks siiski eemaldada.
Jalgadele valgusti lisamisega tuleb rohkem vaeva näha, sest selleks pole vastavat kohta ette nähtud (mina igatahes ei leidnud). Valgustile valisin enda arvates normaalse koha, märkisin selle ja väljalõikamiseks kasutasin vana vineeri saagi (ime kombel ei lõhkunudki tera ära ) Kahjuks niisama see valgusti sinna ära ei mahu, klemmidele tuleb teha lisaruumi, selleks tegin polstri metall osasse relakaga sisselõike ja seda nii, et pehme "mistra" osa terveks jääb. Polster liiga paks valgusti jaoks...
Hetkel on valmis ainult juhi pool, kõrvalistuja poolega alustan nädala lõpus ehk olen selleks ajaks ka aru saanud kuidas eemaldada kõrvalistuja jalge kohalt polster. Mõni pilt praegusest seisust: