Postitused: 8,282
Teemad: 99
Liitus: Nov 2005
Maine:
36
Palju on aku klemmipinge?
Miks Sa arvad, et purkidest on elektrolüüt ära auranud?
Postitused: 749
Teemad: 12
Liitus: Mar 2011
Maine:
1
Kui aku läheb tühjaks seetõttu, et mõni tarbija on autol "taha unustatud", siis on olulised kaks asja. Milline on välistemperatuur ja kui kiiresti asjale jaole saad. Mul oli paari aasta eest suvel (äkki juunikuus) selline lugu. Aku jooksis auto peal tühjaks, sest raadio oli sellel autol see rikkis tarbija, mis seda põhjustas. Voolu tarbimine oli ampertangidega mõõtes 0,2 A. Vist umbes nädala pärast oli aku klemmipinge 5 V, kui ma jaole sain, aga õnneks suvi. Kodulaadija sellist akut enam "ellu ei ärata". Mul oli võimalus kasutada profilaadijat ja äratasin selle aku uuesti ellu ja ta töötas edasi. Tegu oli hobiautoga ja sõitsin hooaja lõpuni. Kui auto seisma panin, siis müüsin aku maha, kuna tekkis selline võimalus.
Ehk siis soovitus teemaalgatajale. Laena voltmeeter ja mõõda aku klemmipinge, siis saab edasi arutada.
Postitused: 2,436
Teemad: 123
Maine:
12
Tee enda elu lihtsamaks, osta 5 EUR massilüliti vahele.
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Postitused: 3,839
Teemad: 288
Liitus: Feb 2009
Maine:
9
07-12-2024, 10:45 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 07-12-2024, 10:45 PM ja muutjaks oli nostromo.)
Soojustatud parkla +15C, seisis 2007 G55 taga u 6 kuud, eks mingi tarbimine tal ikka oli kuigi auto vöib korras olla.
Pärast seda olengi ka Rolzi soovitusel 1 klemmi lihtsalt lahti ühendanud ja niimoodi 0 probleemi.
Voltmeetrit pole, CTEK keskmine 7A nutilaadija.
Eks vaatan kui keegi ei soovi sümboolse hinna eest tuleb maha kanda.
Postitused: 2,436
Teemad: 123
Maine:
12
Õnnelikud on need, kellel on ainult üks aku on
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Postitused: 749
Teemad: 12
Liitus: Mar 2011
Maine:
1
Niisama jutu jätkuks. Odavama otsa multimeetrid (mille üks funktsioon on voltmeeter) maksavad yäna 15-25 €. Kodus läheb ikka vahel vaja, kasvõi patareide klemmipinget vaja mõõta vahel. Minu jaoks on multimeeter kodus nagu kruvikeeraja või näpitsad või taskulamp.