Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: M103 tõstmine W201 peale
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mõtted liiguvad enda masinale vähe võimsama mootori pealetõstmisest, kui seda on praegune 90kW'ne. Kuna M104 ajaks eelarve lootusetult lõhki, ongi vist 3.0 12klapiline ainuke mõistlik lahendus. Viimase saaks ka vaevata registris legaalseks kuna mahub asendusmootoritele kehtestatud nõete raamistikku (võimsuslisa <30%, töömaht <20%, mass <10%). Selleks läheb tarvis:

1. Mootorit muidugi koos süüte, toitesüsteemiga.
2. Autom. käigukasti ja hüdrotrahvot 3.0 küljest (2,6liitrise pulgad ei hoia njuutoneid kinni?)
3. Mootorikäppasid ja k.kasti kinnitustala.
4. Kardaani esimest otsa 2,6liitrise W201 pealt.
5. Kolmeliitrise toitesüsteemi juhtplokki ehk aju.
6. Vastavat jahutusvedeliku radikat koos jahutustiivikutega, mis asuvad kõige eesmise risttala all.

Täiendage palun nimekirja, kui mul miski ununes.
...ega esivedrusid vahetama pea?
...esiotsa peab ka vist nats lammutama,et pikemat mootorit peale panna.
See on minu arvamus,sest täitsa:eureka: võtsin.
Esivedrud + stabikas oleks soovitatav. Mootori käpad peaksid samad sobima, mis sul mootori küljes. Või võta mõnelt w124 R6 mootori omad. Ilmselt 2xkütusepumbad nagu on 2.6 M103 w201. Kkasti kinnitustala peaks sama jääma. Radika kinnitused pead ilmselt ise juurde tegema ehk madalamale viima.
Piisava tootlikusega topelt pumbad saad minu käest kui on huvi, PS abiks.
Mis puutub vajalikesse vidinatesse, siis sul endal juba peamised nimetatud ning samuti nimetati ka eespool pea kõik vist ära..
Mis te arvate, kas detali.ru's olevad kataloogid on täpsed?
Eile hakkasin neid otsast lappama. Üritan detailikoodide kaudu välja selgitada, mida saab kasutada praeguse 2liitrise pealt ja mis tuleb juurde osta. Paak jääb, samuti sobib rõhuaku ja filter. Bensupump sama nii 2l, 2.6l W201'l kui ka 3liitrisel W124. Vaja ainult ühte lisapumpa, -voolikut ja neid hoidvat kronsteini.

Esimene tõrge tekkis mootorikäppade võrdlusel. Ei suutnud veel leida korralikku joonist 2.6 M103 mootorikäppade kohta. 2.6liitrise pildil pole ühtegi koodi antud, 2liitrise pildil on antud erinevad käpad kui all pole kõigi detailide koode ja seletusi. Vähemasti tunduvad erinevad. Uurides W124 kaudu, on pildil numbrid all. Kokkulangevusi M102 käppadega pole.