Ma ei tea kui hea su suhtlusoskus on, aga näiteks mul on üks sugulane Hiiu autos, nimega Mati. Vähemalt, ta "hangib" seal (kas just töötab töötab seal, aga) tema on autosi importinud viimased 20-25 aastat vb isegi rohkem. Ta oskaks sulle kindlasti väga head nõu anda ja võimalik, et isegi aitab veidikene kontaktide poolest. Kui teda kohapeal ei ole, siis küsi Mati numbrit
Ühesõnaga, mul ta nrit endal kahjuks ei ole.
Temaga sai kunagi räägitud Mitsubishi EVOde importimisest. Nimelt on nii, et vanasti oli see äri eriti kasulik, kuna Eestis ei olnud selliseid "huvitavaid" masinaid ja siis läksid nagu soojad sajad, kel raha muidugi oli.. Hetkel leidub Eestist nii palju erinevaid sõidukeid, et väga midagi odavalt aga huvitavat juurde tuua ei saa. Majanduskriisi tõttu on hinnad langenud, seega pole mingit mõtet tuua neid masinaid kusagilt väljamaalt, kui saab ka Eestist, kus on kõik need vajalikult paberid juba ära aetud.
Aga. Kui tõesti tahad raha säästa, siis "kottis" autod on vb tõesti odavamad Saksamaal kas või juba kultuuri pärast. Kui Sakslasel juhtub autoga avarii, siis tema saab kindlustuselt raha ja ostab uue. Vb keegi oskab teisiti rääkida, aga vähemalt need kohad ja kultuurid, mis mina Saksamaal läbi olen käinud. Inimesed on jõukamad keskmiselt võrreldes siis ja samas sellised väga korrektsed. Mu sõbraperekond on suhteliselt keskmine perekond seal, aga autod on alati uued ja korras. Sest, kui auto peaks suure avarii tegema, siis nende meelest pole see auto enam sama kõlbulik.
Pikk jutt, aga pm kui mõistad neid perekondi, siis mõistad, et avariiliste autodega võib sul ehk õnneks minna. Ma muidugi räägin just nendest erilisest autodest nagu EVOd, AMGd, 420 E ja +, aga pm jääb samaks. Kui leiad mingi diisli universaali, millel on näiteks mootor või kast läbi ja näiteks seisnud jne. Siis otsid Eestist siit samast foorumist uued osad.. Ajad ise kokku ja vb tõesti säästad midagi suuremat. Ise mõtlen järgmise projektina sõbrale w126 kere tuua, millel kas mootor läbi või puudub täielikult ja siis see korda teha, kuna sõber on 25 aastase mootoriremondi kogemusega. Nagu mõistad, siis mootori korrastamine, ei ole antud projekti korral keeruline ja juppe MBle tegelikult Eestis metsikult. Vb isegi hoiad veelgi kokku, kui Saksamaalt kaasa midagi võtad, kuid kindlasti mõtle asi kohapeal hästi läbi ja uuri Eesti hindu.
Nüüd pm võid mõelda, et millised võimalused sul olemas on. Millised tööriistad, millised tutvused. Lase enda standardid alla auto suhtes, kuid ei soovita lisade suhtes seda teha. Näiteks endast kogemusest võin rääkida, et pärast nende lisade leidimine on kohutavalt pikk protsess ja lihtsam oleks oodata õiget autot, õigete lisadega.
Aga mida siis tegelikult ühele korralikule MBle tahta eksole?! Kusjuures sees on väga kasulik küsimus, kuna kui MBsi ei ole lammutanud või massiliselt lugenud, siis ei oska tahta ka. Seega täitsa vabalt võiksid teised foorumlased lisada, et mis on kellegi meelest väga hea lisavarustus? Ma teeks asjale alguse, et ütleks kohe otse, et pärast facelifti w124jad on paremad. Näiteks:
Comfort - Alarmist laseb ka kõik aknad ja luugid kinni
Katusel liistude sees augud katusereelingute jaoks - Eile sain selliest asjast teada ja ei ole kindel, kas kõikidel uutel MBdel, kuid väga põnev lisa oli igatahes
Aknapesuvedeliku paak on soendusega + kogu juhtemistk - Tähendab seda, et talvel võid kasutada ainult seebivett
Muud modernsemad lahendused - Eile uuemat coupei uurides tuli välja, et uksed lähevad lukku, kui sõitma hakkad, et vargad sisse ei pääseks jne jne.
Kindlasti lisade alla soovitaksin kohe algusest istmesoojendusi, 2x el.peeglid, 4x el.aknad, comfort istmed eest ja katuseluuk. Mina ilma nendeta enam autot ei ostaks, kuna momendil selliste lisade saamine on võtnud aega viimased 2 aastat
Soovitaksin ka vaadata kondiga ja webastoga isendeid, kuna neid lisasi sa enam hiljem juurde ei areta.
Peale facelift autodes loetakse siis neid autosi, milles on grill kapoti sees, mitte eraldi.
NB! Ma tahaksin vabandada, kui teksti sees mõni kirjaviga oli või mingi lõik ebaloogiline tundus. Peale jalgpalli ja õlut ikka juhtub, kuid pm mõte jääb enamvähem samaks ja usun, et natukene uut informatsiooni ikka tuli juurde
EDIT: Lisaks siis kiirelt juurde minu enda unistuste auto, mis ka korra auto24.ee müügil on olnud. w124 universaal (t124?) prefacelift(kuna ei meeldi uus grill), automaat, 3.0L mootoriga bensukas 4matic, musta värvi ja kõikide lisadega. Oli mingi 40k eest just müügis.