18-12-2008, 09:18 PM
Saabuvate pühade puhul väike retsept meestele:
Lihtne õunakook
1. Võtke külmikust 10 muna, asetage 7 järelejäänut lauale ja
tõmmake
köögipõrand lapiga puhtaks.
2. Võtke kausike, koksake koor vastu kausikese serva katki,
munakollased kallake kausikesse ja munavalged suuremasse
kaussi.
3. Pühkige laualt munasisu. Nii, teil on nüüd kausikeses 5
munakollast.
4. Võtke mikser, asetade paika need traadist asjandused ja
vahustage
munakollased.
5. Proovige uuesti need traadist asjandused miksri külge
kinnitada, aga
seekord vajutage nad tugevamini pesadesse.
6. Vahustage.
7. Peske nägu, kael, käed ja selg, raputage munakollane
kõrvadest
välja. Teil on nüüd kausikeses 2 vahustatud munakollast, just
õige kogus.
8. Katke köögimööbel mingi riidega ja kinnitage kleeplindiga
ajalehed
seintele ja lakke.
9. Võtke jahu.
10. Kallake 200g jahu mõõdutopsi ja puistake see kausikesse.
Ülejäänud
800 g pühkige laualt ettevaatlikult pakki tagasi.
11. Vaadake uuesti üle, kas ajalehed on hästi lakke ja seintele
kinnitatud ja hakake tainast mikserdama.
12. Peske jahutolm dušši all maha.
13. Asetage käeulatusse jood, plaastrid ja side.
14. Võtke 4 õuna ja terav nuga, koorige õunad, puhastage pöial
joodiga
ja siduge haav sidemega kinni.
15. Tükeldage õunad väikesteks kuubikuteks ja pidage meeles,
et koogile
on vaja 2 õuna ja ära võib süüa ainult pooled. Puhastage
joodiga osutav-
ja keskmine sõrm, neile saate plaastri peale panna.
16. Korjake munavalgest välja kõik kooretükid, ja vahustage
see kõvaks
vahuks ja puistake 100 g... ah teil juba suhkur sees ja pool
kilo! Olete meisterkokkaja, taipasite, et 100 g on ikka väga
vähe.
Peske külmkapp puhtaks, kuivades ei saa seda munasuhkurt enam
maha.
17. Kallake tainakaussi järelejäänud 1 õuna tükid ja munavalge
suhkur,
segage ettevaatlikult, te olete selleks juba väga väsinud, et
veel midagi pesta.
18. Kallake kausisisu küpsetuspannile ja asetage praeahju.
Tunni aja
pärast kui kook pole pruunistunud, lülitage
ka praeahi küpsetusrežiimile.
20. Kui kõrbelõhn teid üles ajab, ärge tormake tuletõrjesse
helistama,
aitab ka akende ja praeahju avamine.
Peale võetud kohustuse täitmist ja läbielatu rahustamiseks on
teil
täielik õigus minna poodi ostma torti ja midagi kangemat.
Lihtne õunakook
1. Võtke külmikust 10 muna, asetage 7 järelejäänut lauale ja
tõmmake
köögipõrand lapiga puhtaks.
2. Võtke kausike, koksake koor vastu kausikese serva katki,
munakollased kallake kausikesse ja munavalged suuremasse
kaussi.
3. Pühkige laualt munasisu. Nii, teil on nüüd kausikeses 5
munakollast.
4. Võtke mikser, asetade paika need traadist asjandused ja
vahustage
munakollased.
5. Proovige uuesti need traadist asjandused miksri külge
kinnitada, aga
seekord vajutage nad tugevamini pesadesse.
6. Vahustage.
7. Peske nägu, kael, käed ja selg, raputage munakollane
kõrvadest
välja. Teil on nüüd kausikeses 2 vahustatud munakollast, just
õige kogus.
8. Katke köögimööbel mingi riidega ja kinnitage kleeplindiga
ajalehed
seintele ja lakke.
9. Võtke jahu.
10. Kallake 200g jahu mõõdutopsi ja puistake see kausikesse.
Ülejäänud
800 g pühkige laualt ettevaatlikult pakki tagasi.
11. Vaadake uuesti üle, kas ajalehed on hästi lakke ja seintele
kinnitatud ja hakake tainast mikserdama.
12. Peske jahutolm dušši all maha.
13. Asetage käeulatusse jood, plaastrid ja side.
14. Võtke 4 õuna ja terav nuga, koorige õunad, puhastage pöial
joodiga
ja siduge haav sidemega kinni.
15. Tükeldage õunad väikesteks kuubikuteks ja pidage meeles,
et koogile
on vaja 2 õuna ja ära võib süüa ainult pooled. Puhastage
joodiga osutav-
ja keskmine sõrm, neile saate plaastri peale panna.
16. Korjake munavalgest välja kõik kooretükid, ja vahustage
see kõvaks
vahuks ja puistake 100 g... ah teil juba suhkur sees ja pool
kilo! Olete meisterkokkaja, taipasite, et 100 g on ikka väga
vähe.
Peske külmkapp puhtaks, kuivades ei saa seda munasuhkurt enam
maha.
17. Kallake tainakaussi järelejäänud 1 õuna tükid ja munavalge
suhkur,
segage ettevaatlikult, te olete selleks juba väga väsinud, et
veel midagi pesta.
18. Kallake kausisisu küpsetuspannile ja asetage praeahju.
Tunni aja
pärast kui kook pole pruunistunud, lülitage
ka praeahi küpsetusrežiimile.
20. Kui kõrbelõhn teid üles ajab, ärge tormake tuletõrjesse
helistama,
aitab ka akende ja praeahju avamine.
Peale võetud kohustuse täitmist ja läbielatu rahustamiseks on
teil
täielik õigus minna poodi ostma torti ja midagi kangemat.