10-11-2007, 12:34 PM
temru Kirjutas:(Minu 4,2 võtab linnas 13,5l (talla palju tahad), tehase andmetel 14,4l.) - vabandan, et olen pessimistlik aga 13,5 on siis millisel linnasõidul? Kuna ise sõidan palju just tipptundide ajal nii hommikul + õhtul ja päeva ajal kesklinna ümbruses, siis olen pessimist kas 13,5 reaalseks kuluks tuleks ... kas http://auto24.delfi.ee/webcache_kasutatu...fi_ee.html 4,3 l võiks siis teoreetiliselt olla sama kuluga? Kuri kahtlus, et talvel ummikutes (muud meie liikluses enam eriti ei näegi) alla 17-18 l hakkama ei saa või siiski .....Linnasõit? Pirita-Koselt Pärnu mnt.-le ja tagasi tipptundidel(ummikutes, ristmikult mõttetud kiirendused, jne.) ja 13,5l on tegelik. Mul peale linnasõidu muud polegi.
Autot vaja igapäevaseks asjaajamiseks ca. 100 km linnasõitu, seega 100% peab olema automaat ja võimalikult mugav, samas ei tohiks kellegile jalgu ka jääda ja möödasõidud maanteel võiksid ka toimuda ohutuse huvides võimalikult "viimast" punnnitamata.
Ostes olid lamellid all, bensukulu 14+ liitrit oli ju loogišh...
Samas on mul ka E500, mille tehasekulu on 16,9l linnas(mul gaas põhjas meetodil 14-15).
Loomalikult, kui tallata, läheb seda "rõõmuvedelikku" V8-l rohkem.
Kuna auto kere on raske, siis väikese mootoriga peabki gaasipedaali tunduvalt rohkem vajutama.
Sinu soovitud aastaarvu 4,3l mootor on M113 e. 3 klappi/2 küünalt silindri kohta. Samuti on ka V6 2,8/3,2 tehtud "säästumeetodil", sellest ka suurem küttekulu.
4,3 - klubis oli selline OliverK-l (4Matic), temalt saad täpsemat infot kasutuskulude kohta.
See konkreetne 4,3 http://auto24.delfi.ee/webcache_kasutatu...fi_ee.html 4,3
on juba pea aasta müügis.
Läbisõit.... ütlen jällegi, et ma sõidan aastas autodega kokku alla 15 000 km.
Mugavus... 4,2-e tellisin/ostsingi sellepärast, et nõudsin paljusid lisasid, aga sain kõik(õhuga istmed :tongue
Dezieseli kohta.... linnas saab väga hästi sõita, ristmikult tallad turbo rõhu üles ja.... :biggergrin: 2,7CDi-l on 400Nm, sama mis 4,2/4,3 bensukal.
Maanteel möödasõidud... :confusedangry: (vaata turbo rõhu teemat).
OliverK otsis korralikku E 320CDI-t, loobus, ostis Audi.
Mina otsisin aasta, loobusin, ostsin E500. :bigsmile:
W124 E500 Limited