04-11-2009, 02:18 PM
Tere! Enda harimise mõttes uurisin siin antud teema püstitust ning üleüldisemalt natuke automaatkastiõli teemat. Tutvusin erinevatel kodulehtedel erinevate firmade toodanguga (Mobil, Valvoline, Addinol, Gulf, Shell jnejne). Enamus õlisid, mis pakutakse vastab heal juhul MB 236.10 nõuetele. Nt Shell ATF 3403-M115, Gulf Multi-Vehicle ATF. Valvoline ei pakkunud midagi. Addinol parim oli ATF II E (MB 236.8). Mobil pakkus natuke paremaid asju – ATF 3353 (236.12) ja ATF 134 (236.14). Kahjuks ei paista Mobili esinadajad Eestis (Morbela) selliseid tooteid müüma. Leidsin ka minu jaoks müstilise Febi-Bilstein kaubamärki kandva käigukastiõli, mis täidab nõuded MB 236.12.
Olen foorumist lugenud ja oma arunatukesega mõistnud, et eelistada tuleks 236.14 õli ehk siis sisuliselt ainult Mobili oma, mida peab minema Silberist ostma. Tunnistan ausalt, et ei tea täpselt auto peal oleva kasti markeeringut. Tegu a-klassiga, bensukaga (1,4), automaatkastiga, millel saab ise käike vahetada. Täpsustab äkki keegi, mis kastiga võib tegu olla ja mis siis õigem oleks 236.12 või 236.14. Kas Silberisse õli järgi minnes peab kanku endal kaasas olema või saab sealt mingi raha eest midagi? Tänud ette.
Olen foorumist lugenud ja oma arunatukesega mõistnud, et eelistada tuleks 236.14 õli ehk siis sisuliselt ainult Mobili oma, mida peab minema Silberist ostma. Tunnistan ausalt, et ei tea täpselt auto peal oleva kasti markeeringut. Tegu a-klassiga, bensukaga (1,4), automaatkastiga, millel saab ise käike vahetada. Täpsustab äkki keegi, mis kastiga võib tegu olla ja mis siis õigem oleks 236.12 või 236.14. Kas Silberisse õli järgi minnes peab kanku endal kaasas olema või saab sealt mingi raha eest midagi? Tänud ette.