Postitused: 52
Teemad: 8
Liitus: Aug 2014
Maine:
0
Tere.
Kas kellelgi oleks jagada elektriskeemi 2007 GL x164 Harman stereole? Raadio töötab, heli on olemas kuigi kohati veidra kõlaga. Aga woofer ei tööta ja minumeelest ei tule sinna toidet pistikusse. Kas keegi saaks mulle elektriskeemi jagada? Kas tal on wooferi jaoks eraldi võimendi ja kas toide tuleb läbi võimu?
Postitused: 45
Teemad: 4
Liitus: Oct 2021
Maine:
1
Suure tõenäosusega on võimendi ujumas nii nagu siin videos: https://youtu.be/sJkK3p7Z_NI
Võimendi asub juhi istme all... Kuidas võimendile ligi pääseb, seda näeb siit: https://youtu.be/HGC2no0rnC4
Maine:
0
Nägin seda keissi. Aga kas selle võimendi rikke puhul mitte kogu muusika vakka pole? Ja mul on taga kaitsmeplokis suur 30A kaitse, mis peaks olema ka bassikõlari võimu kaitse. Selle kaitsme väljavõtmine muusikat ära ei kaotanud, sellepärast mul on kahtlus, et äkki on supaka jaoks kuskil eraldi võimendi. Näiteks midagi sellist https://www.ebay.com/itm/256896639275
Maine:
0
Kuskohast ma leiaksin õige skeemi?
Maine:
0
Nii, tänu Siimu abile skeem olemas. Tundub, et hoopis kahe mähisega element on supakas, mitte aktiivsupakas. Peaks vist igaks juhuks selle võimu tõepoolest istme alt välja kaevama.
Maine:
0
Kus seda võimendit parandada saaks? Digilab?
Maine:
1
Ma sain omale suht pool muidu (äkki miski 50€) kasutatud võimu sellisest kohast nagu RRR.LT. Praegu vaatan, et HK süsteemiga võimendi täitsa 100€ eest olemas, mis on kah täitsa mõistlik hind: RRR kuulutus . Aga vaata enne kindlasti järgi, milline võimendi on, sest neid variante on mitmeid. Õnneks on neid võimendeid kasutatud läbi mitme mudeli, seega hea, kui varuosakood olemas ja leiad kindlasti parema hinnaga midagi toimivat, kui see, et lasta kellelgi ära "parandada".
Maine:
0
10-03-2026, 08:43 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-03-2026, 10:22 AM ja muutjaks oli sigaelmar.)
Ma ise otsisin ka sealt ja mina leidsin kõige odavama 350€. Kui kindel sa oled, et see GL ile ka sobida võib? Aga mulle tundub parandamine kindlam variant kui järgmine peetud asi võtta, mis ka võibolla teeb viimaseid hingetõmbeid.
Maine:
1
10-03-2026, 09:53 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-03-2026, 09:56 PM ja muutjaks oli P6tu.)
Kõige kindlam on varuosa koodi järgi vaadata. Mina tegin pigem selle kadalipu läbi, et võtsin kaks korda lahti selle juhiistme aluse. Ja võtsin omale miski E klassi mudelilt pärit jubina - nägi välja täpselt sama, varuosakoodid olid täpselt samad ja E klassi oma ei olnud isegi mädanemist kunagi kaugelt nuusutadagi saanud. Paraku GL-i omad, mis järelturul liiguvad, on kõik korrosiooni jälgedega.
Aga nagu mainisin ka eelmises postituses, vaata, mis varuosakoodiga sul on ja siis otsi sama variant ja siis on muretu. Ilma olemasoleva varuosa koodi järgi kontrollimata ei julge ma garanteerida, et kõik sobib.
PS! Leidsin selle 350€ ülesse, see sama varuosakoodiga aga GL-i pealt - ei pea olema ilmtingimata GL-lt võetud võimendi. Vähemalt mul toimetavad kõik kõlarid ja kõik süsteemid nii nagu peab.
Maine:
0
Nii, nüüd olen nii palju targem, et vaja on palju targema abi  Mul ei ole seal enam võimendit. Kuidagi on kõlarid ühendatud ilma selleta. Woofer pole nüüd enam teema, ma arvan, et selle saab tööle ka väikest järelturu võimendit kasutades. Aga see veider heli kõla. Kas see on siis võimendi vahelt ära võtmise tagajärg nüüd või on lootust, et äkki keegi ühendamisel faasidega midagi soperdanud?
Maine:
1
(19-03-2026, 09:53 PM)sigaelmar Kirjutas: Nii, nüüd olen nii palju targem, et vaja on palju targema abi Mul ei ole seal enam võimendit. Kuidagi on kõlarid ühendatud ilma selleta. Woofer pole nüüd enam teema, ma arvan, et selle saab tööle ka väikest järelturu võimendit kasutades. Aga see veider heli kõla. Kas see on siis võimendi vahelt ära võtmise tagajärg nüüd või on lootust, et äkki keegi ühendamisel faasidega midagi soperdanud?
Väga huvitav... Kas tahad jagada auto VIN koodi? Või oled ise selgeks teinud, et sul on kindlasti HK audio? See, et esiuste kõlarikatetel HK kirjas on, ei viita ilmtingimata HK audiole. Kui ekraanid/raadio mooduli keskkonsoolist välja võtad, kas seal on taga ka valguskaablid olemas või mitte? Kui ei ole, siis ei ole see high end HK audio ja siis on natuke pisem võimendi, aga ma pean väheke tuuseldama, et kas see asub kah seal samas juhi istme all või mitte... Kas pilti tegid sellest, mis sul juhi istme all on? Igaks juhuks, wooferist rääkides, siis mõtled ikka seda sama musta pisikest 8" kinnises kestas kõlarikest, mis on taga paremal kaitsmeploki juures?
Maine:
0
Woofer on taga paremal, juhiistme all on tühi pistik ja kimp sinise teibiga ühendatud juhtmeid. VIN koodi põhjal on premium sound.
Postitused: 2,502
Teemad: 127
Liitus: Nov 2005
Maine:
13
Eks on võimendi otsa saanud, tüüpiline "geenius" seda probleemi "remontinud" ehk visanud võimendi välja, toonud headuniti tagant võimendusega kõlariväljundid ja otsad kokku ühendanud.
Kui on "premium" sound on võimendi optika otsas, millega nmäng käib. Aga ega DIN pesas on kõlarite väljundid ikka olemas.
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”
Maine:
0
20-03-2026, 01:33 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 20-03-2026, 01:34 PM ja muutjaks oli sigaelmar.)
Aga kas see võimendi vahelt välja võtmine moonutab helipilti või on lootust, et keegi mingi ühenduse valesti teinud? Heli on selline kriiskav nagu kaja ja samas on kohati bass ülevõimendatud.
Maine:
1
Njaa, siis on miskit ägedat näputööd seal tehtud küll ja tulenevalt GL-i salong omapäradest ja suurusest, siis ei ole vaja väga palju vaeva näha, et heli paigast ära läheks ning imelik saali effekt tekiks või muid laadseid anomaaliaid. Seega ei imesta, kui probleem just nimelt eelnimetatus on... Kui see asi just varasemalt sellise ägeda näputööga ilusti ei toiminud - siis ehk lihtsalt miskit kaablikesed on hakanud omavahel kokku saama vms, et vahepeal mingeid helisi ära "tühistavad" või miskit sellist.
Maine:
0
Ma loodan praegu selle nii ära lahendada, et vaatan tooli alt ühendused ja faasid üle. Kasutan originaal supaka liini kõlari liinist high-input järelturu võimendi jaoks signaali võtmiseks. Väikest võimu supaka kõrvale ei tohiks olla keeruline panna, kaitsmeplokk ka sealsamas kõrval ja tagatipuks mul ju tühi võimendi kaitsmepesa ka nüüd ju  Küsimus ka see, et kuna original supakas on kahe mähisega, siis kas supaka järelturu 2 kanaliga võimendiga peaks ühendama iga soone eraldi, plussid kokku ja miinused kokku ja siis ühe kanali alla või üldse plussid kokku ja miinused kokku ja sillatud klemmide alla? Mis kasu sellest kahe mähisega elemendist üldse on?
|