tere,
käisin Esmaspäeval vehos kontrollis kuna autoga kiirendades tekitas see müra ja vibratsiooni mis salongigi jõudsid. Ise arvasin et kardaani leevendusmuhv kuid nemad leidsid et probleemiks on 5da silindriseina kahjustused mis tekitavad nn "misfiret".
Seega küsin mis variandid on ? uus mootor ? , silindripesade freesimine ja hülssimine ? mis veel ?
autoks 2012 cls550 c218
Järgmine mootor on odavam paigaldada. Ja kestab, kuniks kestab. Teada viga ju.
Kulutõhusam (selles mõttes, et saab korda ja kestab ka) on mootor avada ja mõõta kulumine ära. Kui pääseb hoonimise ja uue kolviga võiks kesta. Neil on vist ka erikattega hülsid, mida puurida pole mõtet. Saab muidugi puurida hülssimiseks üle, aga seda ei raatsi keegi teha.
Ksf! Hents Elbe Engineeringust oskab ilmselt head tegijat juhatada
Pane sinna 5-dasse uus/puhas küünal ja vaata mis saab. Seda 5-enda silindri viga vahel juhtub mingil põhjusel. Ühe silindri kadumine ei tohiks ju hullu vibrat põhjustada.
Aga igal juhul on see mootor õhtal.
Seda oleks ju palju tahta, et oleks küünla väljakeeramise järel pandud kompressomeeter järele ja mõõdetud surved.
Mootor on otsas jah, aga siin on suur vahe, kas silindris on survetakti lõpus >8 või <6 bar... Esimesel juhul saab küünalt vahetades ja õli peale valades veel üksjagu sõita, teisel juhul on oht väntvõllist jagu saada... Seisusekohane see muidugi pole, aga ilmselgelt pole omanik ka säärase sissetulekuga, millest kannatab lasta uus mootor tehasest esindusse tellida paigaldamiseks.
Ma pakun, et peale küünla vahetamist misfire kadus mõneks ajaks? Maakeeli on see vahelejätt.
Vastan siia ära ka mulle tulnud küsimuse: kasutatud mootorite usaldusväärset veebipoodi pole teada. Hoiad silma peal juba mainitutel ja kui vähegi näkkab, oled laiba kohal esimesena saama peal
24-02-2025, 12:39 PM (Seda postitust muudeti viimati: 24-02-2025, 12:41 PM ja muutjaks oli onu_siim.)
Sealt lehelt võib igaüks asju tellida, Veho ei puutu asjasse.
Mul jäi hiljuti silma üks žurnaal, kus oli välja toodud ka klassikutele pakutavad
mootorid. Selles valguses on kõnealune CLS puhta uus auto.
kui sa nii väga tahad teada seda kas mul on võimalik ja kas ma tahan kulutada pea 15k € selle samuse 16k€ auto peale siis ma vastan et jah, mul on võimalik see 15k € välja käia kuid tegelikult ei tahaks seda teh. Otsid ju ikka võimalikult soodsat kvaliteetteenust.
Ma arvan et vibra tuleb ikka veermikust või kardaanist. Mootorituli ilmselt ju ei põle ja kui keegi poleks silindrisse sisse vaadanud, siis elaksid õndsalt teadmatuses edasi. R4 võib jah ühe silindri puudumisel hirmsasti vibrada aga V8 puhul saab ainult tühikäigul aru.
Ma vahetaks küünlad ära, remondiks veermiku ära ja sõidaks edasi. Kui hakkab hirmasti õli võtma või suitsema või soojalt kolisema, siis tasub asi lahti võtta või ära vahetada. Küll siis saab juba remontmõõdus kolvid panna või hülssida või midaiganes.
(24-02-2025, 12:39 PM)onu_siim Kirjutas: Sealt lehelt võib igaüks asju tellida, Veho ei puutu asjasse.
...
Tellida võib igaüks. Kui teab, mida tellida. Aga saabunud mootori paigaldamiseks on vaja kohta ja teadmisi.
Teemaalgataja diagnostika oli tehtud Vehos. Seal loomulikult alternatiive ei pakuta.
Kui teemalgataja auto peab olema 100% korras, siis tuleb tõesti mootorivahetusele mõelda. Oleks huvitav teada, palju maksab garantiiga kasutatud asendusmootor Eestisse tarnituna.
Kui autoga sõidetakse peamiselt lõbusõite ja raha on ka oluline, on ksf! Marksuse arvamuses tõetera sees: vaheta küünlad ja jälgi olukorda. Neil mootoritel on veel märkimisväärne tugevusvaru