Postitused: 182
Teemad: 46
Liitus: Sep 2007
Maine:
0
Eelkõige huvitaks just õlitaseme kontrollimise teema, st ilmselt käib see ikka õlivardaga (mida auto küljes pole), kuid kust oleks sellist varrast võimalik hankida (laenata v osta)? Või on mingil muul moel võimalik õlitaset kontrollida? Samuti oodatud nõuanded õli ja filtri soetamiseks.
Auto on 97 aasta 2,9 95kw viiekäigulise kastiga.
Postitused: 322
Teemad: 36
Liitus: Nov 2005
Maine:
0
Kui kast on viiekäiguline, siis on tegu ikka 722.6xxx kastiga - mul on sama mootoriga ja kastiga auto.
Olen R129ga nõus - osta ikka originaal õli, filter ja tihend.
Mina käisin õlitase kontrollimas Imre juures,temal on selline varras olemas
Postitused: 182
Teemad: 46
Liitus: Sep 2007
Maine:
0
Tänud.
Minu jaoks jääb arusaamatuks, et kui palju peale vahetust peab õli sisse valama. Mingist kindlast kogusest ei saa ilmselt juttu olla kuna hüdrotrafosse jääb pidama mingi x kogus mida nagunii ei tea? Ning nagu aru olen saanud peab kastis õli olema üsna täpne kogus? Teeninduses mõõdetakse ka ikka vardaga või on mingi teistsugune mõõtemetoodika?
Postitused: 2,279
Teemad: 32
Liitus: Apr 2007
Maine:
7
Lihtsalt küsin - miks sa tahad õli vahetada? Siin on juba räägitud, et see kõige tavalisem alt kork lahti ja õli välja + filtri vahetus ei ole eriti otstarbekas. Kõvasti parem on juba kui uue õliga koos vana välja pumbatakse. Kasti vahetussujuvuse ning elaea mõttes on kõige sobivam muidugi pesu.
Kui teed kõige prostamat varianti siis lase õli välja ja pane samapalju uut tagasi. Mõõdetakse teda muidugi vardaga.
Postitused: 3,894
Teemad: 80
Maine:
8
ferdinand Kirjutas:Mingist kindlast kogusest ei saa ilmselt juttu olla kuna hüdrotrafosse jääb pidama mingi x kogus mida nagunii ei tea? .........
Hüdrotrahvodel on ka punnid all kus saab õli välja lasta. Vanematel kindlasti.
M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Postitused: 322
Teemad: 36
Maine:
0
See on ka võimalik.
Juhul, kui on tegu 722.6xx kastiga ja hüdrotrafol kork ka olemas, siis läheb sinna 7.5l uut õli (Silberis öeldi mulle nii)
Postitused: 510
Teemad: 11
Liitus: Dec 2006
Maine:
3
Tallinnas Õle tänaval lastakse õli alt välja ja siis mootor käima kuni trahvo tühi. Minu arust eriti jõhker mooodus.
Postitused: 2,279
Teemad: 32
Liitus: Apr 2007
Maine:
7
Ei ole jõhker moodus - tühikäigul ei lukustata trahvot. Muidugi peab asju mõistlikuse piires tegema - päris sekundite küsimus pole millal mootorit seisata.