Postitused: 1
Teemad: 1
Liitus: Sep 2026
Maine:
0
20-09-2026, 09:47 PM
Tere,
215 omanikud võiksid ausa arvamuse öelda.Vead/head. Mulle väga meeldib 215 kere, ilus klassika.Kohe väga. Saksas veel on pakkumises viisakamaid isendeid. Tõsine kimbatus on. Jah, hinnad on päris "viisakad" 15 19 K mitteräime saaks kätte, isegi AMG pakettiga.. Aga samas tehniliselt oleks äkki 216 mõistlikum? (7G kast, telefoni ühendus , muud tänapäeva sobivad jutud
Tehke siis üks või teine variant maha või kiitke takka. Mõlemad arvamused on teretulnud. Auto on mõeldud pikema sõitudele/suvised pühapäevad/kollektsioon/minetea, äkki tuleviku investeering? P.S Olen 50tes , seega püüan juba rahulikumalt rooli taga käituda...
Ette tänades,
Postitused: 1,220
Teemad: 19
Liitus: Nov 2005
Maine:
8
Tere
No õiges garaazis peaks nad mölemad olema. Sest nad päris erinevad autod tegelikult ju. Mina oman 2004 W215 55K AMG-d. Hea auto on kui ta korras on. Selle auto puhul osta seisukorda mitte ära vaata mis hinnaga kätte saaksid. Mootoritest pigem M113. Ja vaim pane valmis niikui nii pead korra tegelema ka ABC-ga. Ma ei ole kursis tava seeria w215, aga AMG versioonile enam suurt originaal osasid saada pole. Isegi minu viimase info kohaselt esisillas teatud kaikaid enam ei saa. On ainult B osad. Mul on küll Garaazis ka w220 prefacelift aga eelistaksin pigem facelifti. Kuigi paljud plokid ja süsteemid on neil kattuvad. Tundub mulle facelift paremini ja kindlamalt koostatud. Önneks on nendele autodele kasutatud varuosasid saada veel hulgaliselt. Muudkui ainult shoppa ebays. Aga kumba valida kas w215 või 216 siis W215 vast pommikindlam. Paljud jamad saab ise kodus ära lahendada, sest Youtube igasugu öpetusi ja videosid täis. Veel W 215 arvesta et ta pole päris tavaline auto. Esitiivad on plastik. Samuti tagaluuk. tagatiivad katus alumiinium. Seal vaata kindlasti, et kuskil oksudeerimist ei oleks. Seda likvideerida päris tülikas. Tüüpilised kohad on katuse luugi esimesed nukad ja tagapiilari ja taga tiiva ühenduskoht. Ahjaa esitiibades kontrolli ka pragusid. See muidugi pigem AMG-de häda, aga ikkagi. Kindlasti kontrolli et softclose ja kesklukk ilusti töötab. Lukkusid enam uuena saada ei ole ja kui oleks on need ka juba ajahamba töttu veits vigased. Siis aitab ainult loominguline läehenmine. Aga saab korda. Vaata et esiklaas terve oleks. Seda isegi B osana eriti ei leia kuskilt. Sellest tulenevalt ei ole ta ka odav. Muus osas on äge auto. Ahjaa tal on üks eripära kui vihmase ilmaga peaksid proovisöitu tegema, siis kostub kuidagimoodi ukse vahelt rataste märja tee vihin. Ma pole siiamaani arusaanud kuidas see tekib aga nii kui tee märg on kohe kuulda. Samas muidu on vaikne.
Siim
Mercedeste haige.
Postitused: 2,527
Teemad: 129
Liitus: Nov 2005
Maine:
13
C215 - ainult ABC'ga.
C216 - standardis Airmatic, lisana ABC. Airmatic on liiga uimane sellel suurel autol. C216 sai ka 4-Matic. Viimane on ainult Airmatic.
Ma jään enda juurde, et kui oleks tehtud W221/C216 omal ajal ABC ja 4-Matic, kas siis tava või AMG näol, oleks see üks parimaid autosid üldse.
Ega mõlema puhul on see varuosade teema täna aktuaalne - neid piisavalt vähe toodetud (just kerepõhine spetsiifika) ja seetõttu B osad puuduvad.
Mõlemad peavad olema AMG bodykitiga, kui 215 veel kuidagigi andestab, siis 216 näeb ilma ikka päris näotu välja.
Järelturu asjadega "AMG-tamine" on nagu on, lihtne on kuskilt stannge nahk osta ja siis hakkad avastama ja päevi EPC's veetma, mida veel vaja on kõike stange alla ja sisse.
Ja ega see C216 pole ja ju "moodne" enam - pole suurt laia kõrgepikslilist ekraani, youtube seal jnje.
Nii M113 kui M273 on väga töökindlad ja lihtsad mootorid, kus ruumi kõike teha ja kapoti all olla.
Mõlemad mootorid on nii levinud, et jalaga segada neid ja nende osi.
ABC on asi, millel on oma hind, aga see on seda väärt. Just suurel ja raskel autol.
Ja nagu öeldud, osta autot, mitte kalendrit ega läbisõitu.
215 on juba kohati selline klassik täna.
Ise eelistaksin F/L mudelit. Sisu on kuidagi nii palju hubasem.
Soola sisse see auto ei sobi nagunii.
Tunnetuslikult on neil kahel vahe sees. 215 on selline "aasialikum" auto veitsa sõita, väljavaated on head, tunnetad kergelt igalt nurka, pigem gramm ülejuhitav. Hästi kergelt ja mängeldavalt juhitav.
216 (ka W221) on minu silmis natuke "sajaneljakümnene" - kõrge armatuur, ülivaikne tuba (Cl 216 oli ju tollal maailma vaiksema salongiga seeriatootmises olev auto), kergelt kohmakas, natuke tahumatud jooned. Minu jaoks natuke ülevõimendatud rool ja gramm ülejuhitav. Aga kõik su ümber on ulmeliselt kvaliteetne, nii materjalid kui auto ise. Kõik on ehe veel.
Edu!
“A Mercedes-Benz needs to look like a Mercedes-Benz. And another thing that’s just as important is harmonious model progression: the next model should never make the previous models look old.”