Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Mercedes lõpetab naftasaadusi kasutavate luksautode tootmise
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mercedes teatas, et läheb 2015. aastaks oma luksusautode tootmisel täielikult üle alternatiivsete kütustega töötavatele mudelitele.

Mercedes-Benzi keskkonnasõbralike sõidukite programm on kolmeosaline: esiteks tahetakse sisepõlemismootoriga autod muuta võimalikult loodussõbralikuks ning teiseks püütakse tagant tõugata kõrgekvaliteediliste alternatiivsete kütuste arendamist, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Kolmandaks tahetakse aga täiustada kütuseelemente, kuni jõutakse süsinikku mitteeraldava lahenduseni, kirjutas Inhabitat.

Enne 2014. aastat plaanib Mercedes uutesse tehnoloogiatesse investeerida 140 miljardit krooni. 2015. aastast alates plaanitakse toota vaid alternatiivsetel kütustel põhinevaid autosid.

Samas on juba praegu uutesse A- ja B-klassi mudelitesse integreeritud käivitumise-peatumise süsteem, mis lülitab mootori punase tule taga seismise ajaks välja ja suurendab nii kütuseefektiivsust 9 protsendi võrra.

Samuti on teatatud Suurbritannia jaoks valmistatud arukast Blue Tec diiselmootorist, mis vähendab kasvuhoonegaaside emissiooni 80 protsendi võrra.

Tulevikus keskendub ettevõte hübriidautode, emissioonivabade elektriautode ja vesinikku kasutatavate autode arendamisele.


http://www.tarbija24.ee/040708/esileht/o...339429.php
Toimetas Marina Lohk, Tarbija24.ee