Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Järelemõtlemiseks looduses liikujatele.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Metsatulekahjud pole looduses mitte mingi haruldus. Aga viimasel ajal on üks kahejalgne liik oma vastutustundetu ja täiesti idiootse käitumisega nende tekkesagedust mitmekümnekordistanud.:mad:

Panen siinkohal meie seltskonna liikmetele südamele, et metsades on praegu ülimalt suur tuleoht. Liikuge ise looduses äärmiselt ettevaatlikult ja hoidke silma peal ka enda ümber toimuval - igasuguseid idioote on liikvel. Praegu on see aeg, kus loomade ja lindude järelkasv on kas värskelt jalad alla saanud või kohe-kohe saamas. Ja nemad ei pääse tulesurmast...

Äkki saab niimoodi, et ajakirjandusel ei tekiks põhjust selliseid õõvastavaid pilte üles panna: idioodi tapetud teder ja tema järglased

Inimeste idiootsus on piiritu. Vihterpalu metsatulekahju kustutanud vabatahtlikud said ühe sõbraliku vennasrahva keelt kõnelnud seltskonna käest korralikult sõimata, kui palusid nende samblale tehtud lõke ära kustutada. Hea, et tappa ei antud. Polevat nende asi, et vaevalt paarisaja meetri kaugusel järve teisel kaldal käestläinud lõkkega möllati. Tsiteerides klassikuid: me oleme talinast ja me maksame...
See pilt on kole.....  praegu ilmad eriti kuivad ja mis kõige hullem, tuulised. Tuli liigub ikka uskumatu kiirusega edasi. Mõned aastad tagasi 1. mail sai Võsu ligidal kulupõlengust üks talu päästetud, siis sain reaalselt aru kui kiiresti asi käib. Noored puud läksid tule käes raginal ja õnneks jõudsid pritsumehed viimasel hetkel, meie jõust poleks enam piisanud... Tuli oli juba otsapidi taluõuel ja kõrvalasuvas metsas.
Debiilikuid ikka leidub, paraku liigagi palju. Tollele lõket teinud seltskonnale oleks pidanud tulise rauaga ka vastava märgi perse peale kõrvetama, et teinekord ära tunneks. Jube on vaadata, mida võib teha loodusele ja loomariigile ühe ajuhiiglase mõtlematu, või veel hullem - tahtlik tegu...
Praeguse kuivaga ilma tungiva vajaduseta ei ole mõtet üldse metsa minna, igasugustest grillimistest ja muudest "toredatest" asjadest rääkimata... Nii et üleskutse igati asjakohane - tulge mõistusele ning hoolige ka teistest peale iseenda!
Kevad tuleb, rohi kuivab...Ninja

http://aedjakodu.tarbija24.ee/1220450/te...erimiseks/

Vaielda võib lõputult, kuid vaid tiku tõmbaja käes on valikuvõimalus... Teistel jääb üle vaid tagajärgi taluda.
Erametsakeskuse pressiteade
02.05.2013

Tuleohtlik aeg on alanud

Päästeamet kuulutas peadirektori käskkirjaga kogu Eesti territooriumil välja tuleohtliku aja, mis algas eile, 1. mail.

Tuleohtlikul ajal on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal keelatud küttekoldevälise tule tegemine, välja arvatud selleks ettevalmistatud kohas.

Maastikupõlengute arv on viimastel nädalatel kiiresti kasvanud. Päästeamet tuletab meelde, et tuleohtlikul ajal on küttekoldevälise tule tegemine keelatud; looduses võib tuld teha ainult selleks ettevalmistatud kohtades.

Keelatud on kuluheina ja roostiku põletamine ning igasugune muu tegevus, mis võib põhjustada tulekahju. Matkajatel ja metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitatav kasutada Riigimetsa Majandamise Keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiate internetilehelt www.rmk.ee. Erametsa rajatud avalike lõkkekohtade asukohad leiate erametsanduse infoportaalist www.eramets.ee SIIT Samuti võib avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside asukohti uurida kohalikust omavalitsusest.

Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Enne lõkke tegemist tasub uurida kohaliku omavalitsuse õigusakte.

Tuld võib teha vaid vaikse tuulega, seejuures tuleb tähelepanelikult jälgida, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lõkkekoht tuleb valida ohutusse kaugusesse hoonetest ja metsast. Lahtist tuld ei jäeta kunagi järelevalveta, sel lastakse lõpuni põleda, kustutatakse veega või summutatakse näiteks liivaga.

Kulupõletamine on Eestis keelatud aastaringselt. Samuti on oluline jälgida, et kulupõleng ei saaks algust lõkkest.

Pressiteate edastas:
Regina Hansen
Erametsakeskuse kommunikatsioonijuht