Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: K: kast vahetab käike alla "nõksuga"
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!
Autoks C200 T, 1997.a., w202, 5-käiguline automaat. Olen viimasel ajal tähele pannud, et vahete-vahel vahetab kast käike alla sellise väikese nõksu ja kolksuga ( äkki oli vist 3nda pealt 2. peale). Rohkem on seda juhtunud külma mootoriga. Soojast peast pole tähele pannud. Äkki mõni targem oskab nõu anda või on kellelgi teisel ka selliseid kogemusi olnud. Iseenesest tihti pole juhtunud, kuid eks see asi näitab seda, et vaja midagi kastiga ette võtta. 2006.a. septembris sai tehtud ka käimakasti õlivahetus Silberis.

Martin
õlivahetus tuleks teha iga 100 000tagant kuid mule soovitati iga 50 000 tagant ja originaal õli sinna panna.

aga kui külmalt seda teeb siis lase auto tiksub kohapeal kuni pöörded langevad alla tuhande pöörde ja kui siis teeb sama siis on kastis midagi viltu

aga kuskil w202 foorumis oli kirjas et probleem on selles et külma mootoriga pöörded üleval ,et katti soendada töötemperatuurile ja sellepärast on jäigad käigu vahetused
eheee...ma alustan alati sõitu alles siis, kui pöörded ilusti alla lähevad. Kuid probleem on vahete-vahel siis, kui mootor sõites pole veel saavutanud normaalset töötemperatuuri või on alles 80C juurde jõudnud. No muidugi õlivahetusest on nüüdseks möödas 60 - 70k km. Muidu ju peaks see õli väidetavalt eluaegne olema, mille üle ma siiski väga skeptiline olen. Seetõttu saigi autot ostes kõik mahlad ära vahetatud.
Kas käigukasti õlitase on normis ja kuskil lokse pole sees?
hmm..pole uurinud. Esmaspäeval läheb masin niikuinii Imre juurde, vaadatakse sildades puksid, šarniirid ja muu jama üle, eks siis lasen kasti ka kontrollida.