Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Nahksalongi hooldus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Oma autol teen niimoodi:pesen leather plastikuga puhtaks , panen vaha ja viimasena leather conditioneeriga.Igat nahka ei tohigi leather plastikuga pesta ( pindmiselt värvitud , napa nahk) kuna mul on lahtine auto ,pesen istmeid iga nädal , kui on sõidu hooaeg,tavaautol seda nii tihti küll tegema ei pea.Aga nahakreemi kasutan iga kord , kui salongi kergelt puhastan.Igal nahksisuga autot omaval autoomanikul peaks olema kodus leather conditioner (kreem) , sest seda saab kasutada diivanite, kottide ja muude nahk riiete- toodete hooldamiseks ja sellega töötlemine on kõigile jõukohane.Aga auto juures istmete pesemine ja vahatamine võiks jääda spetside tööks, siis on tulemus ilus.Ja aegajalt ise nahakreemiga üle käia.kuna mersumehed kohe tahavd ju ise midagi teha!Kasutan om auto juures ainult Malco ja Presta autokeemiat, mida kaubandusest osta ei saa.ainult Hanno käest sealt Audi tagant.
Jõudu tööle!
merslane Kirjutas:Oma autol teen niimoodi:pesen leather plastikuga puhtaks , panen vaha ja viimasena leather conditioneeriga.Igat nahka ei tohigi leather plastikuga pesta ( pindmiselt värvitud , napa nahk) kuna mul on lahtine auto ,pesen istmeid iga nädal , kui on sõidu hooaeg,tavaautol seda nii tihti küll tegema ei pea.Aga nahakreemi kasutan iga kord , kui salongi kergelt puhastan.Igal nahksisuga autot omaval autoomanikul peaks olema kodus leather conditioner (kreem) , sest seda saab kasutada diivanite, kottide ja muude nahk riiete- toodete hooldamiseks ja sellega töötlemine on kõigile jõukohane.Aga auto juures istmete  pesemine ja vahatamine võiks jääda spetside tööks, siis on tulemus ilus.Ja aegajalt ise nahakreemiga üle käia.kuna mersumehed kohe tahavd ju ise midagi teha!Kasutan om auto juures ainult Malco ja Presta autokeemiat, mida kaubandusest osta ei saa.ainult Hanno käest sealt Audi tagant.
Jõudu tööle!

Mees teab millest räägib :hump:
Samad kogemused - Presta Leather and Vinyl Cleaner ja seejärel Malco Leather Conditioner.
Norm näeb ette 3 kuud aga ise olen teinud kuu lõikes ja tulemsueks on pehme puhas kaitstud nahksalong aastateks. Malco autošampoonid on lihtsalt ülisupper. Olen kodupesija survekaga, ja viimastel aastatel kasutanud just Malco šampoone ja ülirahul, nii puhastuse koha pealt kui ka lisatud vaha poolt jätva läikega.
Kasutan ka sealt audikeskuse tagant ostetud puhastusvahendit, kreemi ja käsnakallet Tongue
Kas tallinnas on sellist kohta kus saaks osta või tellida naha värvi.
Oleks tarvis pisut nahksisu uuendada
Poolitasin selle teema ära sealt. Ükspäev, kui käisin varusid täiendamas, sian jälle targemaks.
1) Presta Leather And Vinyl Cleaner - on mõeldud nn tugeva naha joak, ehk MITTE Nappa naha jaoks, Nappa jaoks liiga kange, selleks erladi Leather And Interior Cleaner, mi son nahaga kokkupuutes õrnem.
2) Kreem/Condiotioner on siis selleks, et nahka pehmena hoida ja tuleks kasutada kordamööda
3) Vahaga, kuna vaha teeb pinna libedaks, et naha kortsud üksteist hõõrdudes ei kulutaks, vaid hoiaks pinnad omavahel nn libedad ehk vahatatuna.
Nii kreem kui vaha on nn libedad ja üksteisega kontakti ei loo, siis mõlemat korraga kasutada ei ole võimalik, seeda on õige teha nii, et igakord kui teha Cleaneriga puhastus, siis peale seda tuleks teha kordamööda kas kreemitamine või vahatamine.

Seal Audi keskuse taga olevas pesulas on VÄGA asjalikud tegelased, kes müüvad ka meelsasti kodukasutajale absoluutselt kogu autokeemiavaliku (Malco, Presta). Ei taha teha reklaamin, aga lust on kasutada vahendeid, mis oma tööd ka teevad, mitte mingid X firma universaalsed möglad...mõttetu...
Ja vist järgmises Autolehes peaks ilmuma väga korralik artikkel nahahoolduse kohta.
Edu isetegijatele! Aga nahksalong peab olema hooldatud ja meigitud (:
Tere, kuna uue nahaga terve salongi üle tõmbamine on kallis lõbu siis sooviksin proovida renoveerida C124 esiistmeid. Nimelt on eelmise ilmselt traksideharrastaja omaniku poolt ära kulutatud juhiistme külg (hõõrutud peaaegu alusmaterjalini)i ning seljatugi (selgroo kohal on niivõrd ära kulutatud et isegi on naharibasid puudu). Kõrvalistuja iste on tunduvalt paremas korras v.a. nahas olevad praod istmiku osas.

Võib teab keegi millist täitematerjali võiks kasutada naha elementide asendamiseks/omavahel sidumiseks ja pragude täitmiseks (lapitamine ei jää ilmselt ilus)? Ja mis tüüpi värvi peaks kasutama naha värvimiseks?

Aitäh!
ära värvima küll hakka ning kui teha siis ikka korralikult see osa vähemalt nahast ,mis kulund ja katkine vaheta välja ,kui nahad maas siis hea neid kreemitada ja määrida ning lasta ilusti pehmeks  .Ise just tegelen persealuse ja käetoe naha vahetusega.Värv ei tohiks kaua peal seista ,kui aerokaga teha,originaal naha värv vist saavutatakse enne kuskil värvis ligunedes vms.
Kas sellist pastat on ka olemas,mis natuke kulunud nahka parandaks.
Naha värviks must ja auto E320
Kuskohas see pesula asub? Keegi äkki annaks aadressi ja kontaktid.
Ma aasta otsa ka ise neid puhastasin plastiku ja nahavahendiga aga siis ilmusid kriimud ja praod nahale.
Ei osanud muud kui küsisin nõu nahatohteri käest.
Tal olid parandusasjad olemas ja tegi korda, värvis üle ka .
Soovitan soojalt. Kodulehte täpselt enam ei mäleta aga kui neti otsingusse
nahatohter tippida siis tuleb välja.
Ei soovi teile väga tihti Presta Leather and plastik cleaner kasutada sest, et ta sisaldab 10% lahusti. Ja sellega saab väga kiiresti Tehase "kaitse kiht" maha võtta.

parem siis COLOUR LOCK'i oma asjad kasutada mis müüb Smartservice, neid asjad ei sisaldavad lahusti. (ja hind enam vähem sama)

siin on nende e-pood

http://shop.smartservice.ee/categories/%...a-Hooldus/
Mina kasutan nahkistmete pehmena hoidmiseks hobutarvikute poest ostetud nahabalsamit, mis on mõeldud sadulate jaoks. Muudab naha kenasti pehmeks, kulub vähe ja on odav ka (130...150.- eeki poole liitrine purk).
[Pilt: effax.jpg]
TOODE EI OLE PUHASTAVATE OMADUSTEGA!

Pesemiseks on hea vahend glütseriini seep.

Puhastava ja hooldava toimega on näiteks selline vahend (maksab 160.-) :
[Pilt: 239190.jpg]

Siit saab kõiki neid tooteid osta
Olen saanud ise ka targemaks nahkistmete asjus. Varem ajasin nahale peale igasugu asju arutult ja
mitmes kihis. Küll kreeme,piimasid, pastasid. Natuke neist tolku oli aga pappi kulus palju.
Peale nahatohtri juures käimist sain ikka puhastamise osas teadjaks.
Lasin seal istmed korda teha ja ise õppisin sealjuures isepuhastamise selgeks.
Kõigepalt siis puhtaks - puhastusvahendiga - kogu kõnts välja nahast ja selle
pooridest siis korralik kreem peale. Ja ei midagi muud.
Kreem kaitseb nii UV-kiirte, plekkide ja mustuse eest.
2,5-3 kuud kindlustatud puhtust.
Nahatohter tõmbas veel nahalõhnalise kreemi ka veel kõige otsa, lisades
et see nagu lõhna jaoks rohkem, ega ta sellepärast rohkem ei kaiste kui alumine kiht, sest
nahapoorid juba eelmist kreemi täis.
Ise kasutan (hoian kohe täitepakki autos) kui aega kuskil parajaks teen päris tihti naha puhastamiseks ja kaitseks beebide lappe. Sobib lapse nahale, sobib ka mu auto nahksisule. Just lõhnavabu variante mis hoiab naha ilma läiketa ja mõnusalt pehmena Eusa_dance
(27-04-2011, 10:34 PM)pajuinz Kirjutas: [ -> ]Ise kasutan (hoian kohe täitepakki autos) kui aega kuskil parajaks teen päris tihti naha puhastamiseks ja kaitseks beebide lappe. Sobib lapse nahale, sobib ka mu auto nahksisule. Just lõhnavabu variante mis hoiab naha ilma läiketa ja mõnusalt pehmena Eusa_dance

No mida teeb beebi lapp autoistme nahale - tegelikult mitte midagi. Autoistmete nahaka on töödeldud ja see on tugevam kui beebi pepu. Auto nahk tahab saada ka UV kaitsega, kuumust ja igapäevamustust tõrjuvat tugevamat kreemi. Eelpool keegi kirjutas, et kreemitab istemeid tihti. No kreemitada ju võib aga tolku pole, sest kreem on juba naha poorides. Saan aru kui eelnevalt ka puhastada nahka siis on teine lugu. Peale puhastamist õige vahendiga avatakse naha poorid ja sealt tuleb mustus välja. Seejärel lastakse nahal kuivada ja siis taas kreem peale, mis imbub nahaks ja selle pooridesse - sulgeb poorid mustusele. Mis aga puutub vahatamisse ja seejärel veel kreem peale - no ega küll küllale liiga tee aga ei näe asjal mõtet. Ja pealegi nahka ainult kreemitatakse. Kuskohast on küll tulnud see mingi vahatamine. Muu maailm kasutab ikka kreeme. Siinjuures oleks ka hea meelde tuletada, et nahatootjad ei soovita kasutada silikoni ja mesilasvaha baasil tooteid. Aga kellel on küsimusi siis vastan meeleldi. Nahajuttu veel
kodulehel: http://nahatohter.onepagefree.com[/php]
Küsimus.
Kui väga seda UV kaitset üldse vaja on? UV ju klaasi ei läbi.
(08-07-2011, 01:09 PM)hannes_s Kirjutas: [ -> ]Küsimus.
Kui väga seda UV kaitset üldse vaja on? UV ju klaasi ei läbi.


Päikese mõju on nahale ka läbi klaasi. Tavaliselt saavad suurema päikese mõju osaliseks just esiistmed kuna esiklaasid pole tumendatud. Tagumised istmed on natuke paremas seisukorras. Samas on ka paljudel tagaistmetel näha päikesekahjustusi just poole istme ulatuses. Lihtsalt on uksed lahti jäetud ja päike teeb oma töö. Suvel on liikumas ka lahtised autod, millel nahksisu sees.
Nii et kui päikesekaitse on kreemil sees tuleb see ainult kasuks.