Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W 201 pidurite probleem.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervist ,häda siis järgmine,autoks 190d 2,5 1993 aasta .Nimelt vahetasin täna parmalt poolt esipiduri ketta ja klotsid ,vana ketas oli 7mm paks ja klotsidel katteid ainult 2mm ,ühesõnaga oli kolb väga väljas,selle pressisin ettevaatlikult sisse tagasi ,natukese ajapärast märkasin ,et piduri kolvi kaitse kummi vahelt oli natuke õli immitsenud ,eemaldasin lapiga selle õli ja tegin katse ,hoidsin väikeste kruustangidega kolbi kinni sadulas ja vajutasin tugevalt pedaalile et veenduda ega rohkem õli ei immitse ,ei immitsenud.Panin kõik uued detailid paika ja ratas alla ,seejärel katse sõitu tegema pidurdasin vaikselt oli kõik korras ,kui järsku ,nagu äkkpidurdus vms. siis hakkas kapoti alt ilmselt see ABS kolakas põrisema ja pedaal jäi hetkeks allavajutatud asendisse kinni ja auto läks külglibisemisse .Seejuures ABS signaal tuli ei hakanud vilkuma ega põlema.Igastahes kohutas selline asi p..a lahti. Milles võib asi olla? Ise kahtlustan ,et see uus ketta/klotsi paar ei tööta veel nii hästi või siis ikkagi hakkas see sadul õli lekkima.
Minu isiklik arvamus, et pidureid peaks vahetama ühel sillal mõlemaid korraga-muidu võibki selliseid juhitavuse kaotusi tekkida. Antud isendil hakkas abs tööle sellepärast, et ühe poole pidur võttis liiga hästi peale vahetamist. Samas teise poole pidur, mis on ilmselt samuti kulunud ja kolb väljas jäi pidurdusasendis pisut liialt välja-sellepärast ka see pedaali allajäämine.. Õlileke?-reeglina peaks silinder olema tagantotsast vähem kulunud, kui eesotsast ja kolvi liikudes tagumises silindriosas peaks see õlileke ka järgi jääma...autodel üldiselt soovitatakse vahel klotse vahetades ka kolvid välja pressida ja silindriseinad ning ka mansetid ära puhastada, ära määrida-üle vaadata-samuti ka mingi 3-5 aasta tagant piduriõli vahetada.
Tervist ,on jah teine pool samuti kulunud ,uus ketas tuleb lähi päevil ja õli leket pole rohkem ,eks näis siis kui saab selle teise poole samuti vahetatud.Ise arvasin et samuti selle viga.