Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: w201 tarbib liigselt bensiini
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
tegu siis 91 aasta w201-ga, peal 1,8 bensiinimootor (4 käiguga manuaal). tehase järgi on linnas 10 ja maanteel 7 liitrit sajale. minul aga 10 maanteel ja 13-14 linnas. 1.8 liitrise mootori kohta see ikka väga suur:thumbdown:. peaks ka mainima, et küünlajuhtmed on pisut väsinud, kuid need peksavad üle vaid niiske ilmaga käivitamise ajal. ise kahtlustan lambdat, aga kuidas seda kontrollida.

oodatud on igasugused nõuanded
Veidi kül OT kütusekulu suhtes (aga ei pruugi!), kuid:

Oleneb autost... Kui masinal tarbimisväärtust veel palju siis tasuks kyynlajuhtmed kindlasti vahetada ja ka ülejäänud süüteosa KRIITILISE pilguga üle kaeda... Tegelt on nii, et kui sul kuskil süüteosas midagi üle taob, siis lühendab see ka oluliselt teiste süütesüsteemi komponentide eluiga ja varem või hiljem näen ma jälle mõnda kutsikat kapott üleval tee ääres kurvalt seismas:p

JA mul ON sel teemal kogemusiSmile
homme saan uue bremi juhtmekomplekti kätte, ju siis näeb kas sellest kasu on.
1.8 tarbibki umbes nii bena, mul oli omal ajal sama lugu, peaaegu. Lambda andur võib valetada, kui Tartu kandis tegutsed, siis võin sulle anda 3 juhtmega lambda anduri, suht uus. Kui paremaks läheb, siis võid ta ära osta.
Küünlad ja õhufiltri võid igal juhul ära vahetada, need ei maksa suurt midagi ja liigne kulutus see ei ole, isegi kui kütusekulu ei muutu.
samas kas need ülevaatuse heitgaasid ka midagi tuvastavad(kui lambda viga)?
Peaks tuvastama küll. Sa võid tegelt ise kah lambda anduri ära mõõta, testriga. 0.1-1.2V peaks olema tavalambdal töövahemik. Tühikäigul peaks kõikuma siia sinna. Ja siis koormusel peaks olema vist nii, et mida rohkem näitab, seda rikkam on segu.
küünlajuhtmete vahetus ei muutnud midagi. ülevaatsues öeldi, et kui lamda on läbi, siis peaksid heitgaasid paigast ära olema, aga kõik oli väga ideaalne. nemad pakkusid, et liigne kütte kulu võib tingitud olla hoopis sellest, et mul pisut suurema diameetriga kummid all(mul on 70 aga ette nähtud on 65). kas muidu seda kütuse segu ei saa kuidagi muuta?
hannes_s Kirjutas:küünlajuhtmete vahetus ei muutnud midagi. ülevaatsues öeldi, et kui lamda on läbi, siis peaksid heitgaasid paigast ära olema, aga kõik oli väga ideaalne. nemad pakkusid, et liigne kütte kulu võib tingitud olla hoopis sellest, et mul pisut suurema diameetriga kummid all(mul on 70 aga ette nähtud on 65). kas muidu seda kütuse segu ei saa kuidagi muuta?
Kui heitgaasid olid korras, pole midagi torkida (küttesegu on ju siis korras).

Kui Su autol on ettenähtust kõrgemad rehvid, siis näitab odokas väiksemat läbisõitu kui tegelikult ja arvutades saab suurema kütusekulu kui tegelikult. Kuidas sa muide seda kütusekulu mõõdad, loodetavasti mitte seieri järgi?

EDIT: kui räägime 15" rehvidest, siis odoka valetamine rehvimõõdu suurenemisel 195/65->195/70 annab vaid 3% viga, st vahe arvutustes väga väike. Ja tegelik kütusekulu ka kindlasti ei suurene, kui rehvid all veidi suuremad on.
1.8 mootori kütusekulu peab jääma automaadi puhul: Maantee 7-8l ja linn max10L.
ilmselt kõige lihtsam ja odavam lahendus on rohkem tankida ja valmisConfusedad:
Mul korralik 1.8 `90a pakkuda
hannes_s Kirjutas:ilmselt kõige lihtsam ja odavam lahendus on rohkem tankida ja valmisConfusedad:

Mercefreaken.com andmed (1,8 l, 4 -manuaal, 1990-1993):

-90 km/t - 7l/100km
-120 km/t - 8,8l/100km
-linn 11 l/100km
Ehk siis juba tehase kulu on maanteel suurem kui näiteks 1994.a. W124 E220-l. Lisaks see auto pole ka enam uus, igasugused pisiasjad võivad kulu suurendada (pidurid jne...). Samuti linnasõit võib väga erinev olla - kui lühikesed otsad, kui külm mootor, ummikud jne

Küsin uuesti - kuidas kulu mõõdad? Mulle ainus teadaolev arvestatav vahend on nn täispaagi meetod - tangid paagi kõrini ja järgmisel uuesti kõrini tankimisel arvestad vastavalt bensiini hulgale ja läbisõidule kütusekulu. Arvutus on seda täpsem, mida tühjemaks paagi enne uut tankimist sõidad (sest ka "kõrini" tankimisel nii või teisiti on iga kord paagis väheke erinev kogus kütust).
olen kütte välja imenud ja siis täpse koguse sisse kalland(suht täpne peaks nii olema)