Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W210 5k automaat
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Oleks järgmine küsimus, minu W210 2.4 otto 5 käiguline automaatkast on teinud kolmel korral järgnevat vigurit. Jõulisemalt kiirendades- pöörded üle 4000rpm lööb käigu välja, samas käib ka jõnks läbi, nagu takerduks kuhugi ja siis veereb pöörded 600-l kuni ma peatun ja lülitan Parkingule ja tagasi D-le. Milles võib viga olla? Esimesel korral pidasin kohe kinni, ja vahetasin käiku kohapeal, teisel korral oli kiirus vast 30km/h ja võttis ise uuesti veo taha. Kolmandal korral proovisin hoo pealt veel lõgistades neutrali ja Drive vahet, kuid sellest ei muutunud midagi. Ca 80-90km tunnis on olnud kiirus esimesel ja kolmandal korral. Kiirusel 100km/h on pöörded 2500rpm, kas see veidi palju ei ole? Äkki on õli nii vähe käimaris, et ei leia kompressiooni ja ei lülitagi viiendale käigule? Kiiremini ma pole üldse sõitnudki.
Kas viies käik mitte elektrooniline pole?
Võin sulle öelda üht asja 2500p on normaalne

Ja see kast on elektrooniline ja mõtleb ise mis oleks parem sõitmiseks näiteks käigude vahetamine

kui sul D-ga sõidab hästi siis pole mõtted muretseda kui sa vahetad ise käiku tiptronicuga siis kompuuter samuti reguleerib pöördeid selleks et sa ei põletaks oma kasti
Mnjah, ma lasen kastis maslo ära vahetada ja vaatan, kas siis esineb sama probleemi.
jah aga ennem proovi lihtsalt õli taset ja kvaliteedi kontrollida
tundub et vea kirjeldused kattuvad suht enam vähem minu w203 kasti probleemiga.
Eric kui viitsid kirjelda, kuidas sul selle kastiga on? Kas ja mis juhtunud ja mis tehtud.

Ise pole veel jõudnud mehhanikuid auto kallale lasta. Ja viimase nädala jooksul pole probleemi esinenud, olen mitu korda parema jalaga asja selleni viia proovinud, kuid töötab normaalselt.
Miskipärast arvan, et su auto on '97/'98 aasta... eksin?
99 aasta juuni on esmane registreerimine.
Kalev Kirjutas:Miskipärast arvan, et su auto on '97/'98 aasta... eksin?

Tohoh, kas Sa tahaksid sellest '97/'98 rääkida?
No, nii paljudest nende aastate autode 5 käigulise käigukasti probleemidest olen kuulnud. Muud ei miskit. Kokkusattumus äkki?!?
autoks e320 cdi 2000a ja samad tunnused ilmunud 2x,esimene kord andsin järsu kurve peal natuke rohkem gaasi ja viskas käigu välja,teinekord hakkasin linnast välja sõitma ja nigu asula silt lõppes andsin gaasi järsult täiega põhja,tõmbas nagu käigu korraks taha ja siis viskas välja,jäin tee äärde seisma ja panin käigu korraks P peale ja siis uuesti D peale ja sõitis ilusti edasi,enam pole julgenud nii hullusti talda anda.
Kalev Kirjutas:No, nii paljudest nende aastate autode 5 käigulise käigukasti probleemidest olen kuulnud. Muud ei miskit. Kokkusattumus äkki?!?
Oleneb kokkusattumusest...
Eks need kasti probleemid tekivad ju loomulikust kulumisest.
5 käigulistes käigukastides on ju "eluaegne" õli, ehk vahetatakse koos kasti sisuga 350k. km. läbimisel.
Igatahes õlivahetusest piisas, nüüd vahetab käike sujuvamalt ja ei ole viimase 3000km jooksul käiku välja ka tagunud.