Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Soundi küsimus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kuna plaan autos muusika poolt kvaliteetsemaks saada siis sellest ka mõned küsimused.
Kas cd-raadiol ja cd- raadiol on vahe sees? Kui üks maksab 1500,- ja teine sama firma mudel näiteks 3500,- samas kui andmed on mõlemal 4*50W?
Võimendeid on turul palju erinevaid, aga kas on ka kvaliteedi vahe suur kui vaadata hinnaklassi 1000-2000? Millise firma võimendeid võiks eelistada?
Üle poolte inimeste ei tee soundil ja soundil vahet, seega pole mingit pointi kallimat osta. Teine asi on see, et kas 1500eeki maksev asi ka vastupidav on, on ise küsitav. Minu soovitus sulle on, et kui valid alla 5000.-eeki auto makki siis võta üks kõik mis tuntud kaubamärk, becker, alpine, pioneer ja, et oleks ka endal mugav käsitseda ning makil oleksid need funktsioonid peal mida sa vajad/kasutad.

Võimenditega on sama lugu, mida tuntum kaubamärk seda usutavamad on andmed kirjutatud võimsuses.

Jõudu !
Seda ka veel, et ei aja taga helirõhku vaid, et oleks ka vaikselt kuulates bassi jne. Ei kuula tümpsu muusikat vaid kõike muud kantrist rockini.
Kas bassikõlar peaks olema lahjem kui võimendi või vastupidi?
kui võimenditest rääkida,siis abiks
http://salupa.exe.ee/jutt/va/firmad.php

http://salupa.exe.ee/
Kui soovid juba bassi kõlarit panna jne siis võiks ikka proffide juurde minna. Seal selle kasti arvutamine, autoga, kõlariga jne sobitamine on paras teadus. Kui ise pusima hakkad siis võid küll head asjad kokku osta aga tulemus tuleb vilets. Ehk kui head asja tahad ja parasjagu raha ülearu ei ole siis soovitan pigem etapi kaupa teha aga nii et kokkuvõttes hea tuleb. Nii tuleb odavam. CD-Raadio valik on sellisel puhul juba väga oluline ja hilisem vahetamine suht kallis. Mul sõber tegeleb selle asjaga ja pidevalt on näha kuidas algul ehitatakse säästueelarvega midagi sisse ja siis 3 kuu pärast tullakse tagasi, et ikka paremat on vaja. Eelnevast investeeringu võib suht maha kanda ja jälle 0st alustada. Kui soovid võin selle sõbraga kokku viia (tal sein võistluste võidukarikaid täis)
Ok, alustame bassielemendist. Sooviks siis Bassikat alates 250W RMS ja 12" võiks olla. Pakkumisi on palju, aga konkreetselt mida võiks soovitada?
Mis firma bassielementi võiks vaadata?
vaata sealt www.serwend.ee ise soovitan sulle kinnist kasti ja peerless xxl 12 tolli elementi.
kuna sul on T-mall siis soovitan alpine R seeria 12''(500W RMS, 4+4ohm paned 2ohm peale mängima, või kui on advaantsim võim siis 2+2ohm) elmenti kinnisesse kasti. saad ka tehase valmiskasti osta, aga see tuleb natuke kallim.

võim vali ka midagi normaalset ca500W RMS, üks hea on nt nakamitsi pa-2100. vähem pole mõtet ja kõvemat tahta läheb juba palju kallimaks. mul endal mängis sama komplekt bose süsteemis lisaks ja päris rahule võis jääda.

makiks vali kindlasti kolme RCA paariga makk(ette+taha+subw.), siis hiljem kui tahad võime lisada on lihtsam ja parem. mulle meeldib alpine makkide hääl ja soovitaks CDA-9883R, hinnaga 4500kr.

www.alpine.ee on täpsemalt hinnad ja pildid ja juttu.
alpine R seeria 12"(500w rms) on supakas mis tahab vägagi täpset kasti et see mängima hakkaks
aga soovitaksin rohkem hertzi hi-energy seeria supakaid need on nats hinnalisemad kuid bassi mängib vägagi hästi ning ei vaja suurt kasti korraliku heli saamiseks
ja muidugi on ka gas silver seeria tooted head
makkiks soovitaks pioneeri kuna alpine eest maksad nime eest ja funksioonide eest näiteks alpine makkil maksad wma toetuse eest kah veel eraldi.
ja korraliku funksioonidega alpine maksab alates 6000 eek ja siis saad sa kah nii keerulise menüüga et seda annab sul seadistada.
sony makkid ei kõlba kuskile.

aga kui sa tahad saada endale head süsteemi autosse siis mine näiteks lakki tänava a&t soundi paigalduses või siis akateemia tee top audio paigaldusse kus sulle räägitakse täpselt mis on õige.
Pioneeril on hetkel siiani kõige loogilisem menüü modernsem ja ilusam välimus kui alpinel ja sonyl ja hind on täiesti norm.
ei pea olema just kolme liini väljundiga kuna tänapäeval on võimalik osta nelja kanali võime mis on high inputiga (blaubunkt gta 475) hind hea ja mängib kah hästi.