Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Klaaside toonimine Tallinnas?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere, oleks vaja oma 124-jal toonida lasta tagumine klaas ja tagumiste uste klaasid, palju selline värk võiks maksma minna ja kus tehakse korralikut?:cool_rsvd:
Helista mulle järgmine nädal ja saad hea hinna ja kvaliteedi.

5035130
Karl kui vaba aega tekkib ehk arvestad ka minuga?
sõidauto tagaosa 1700.-
koos esiklaasidega 2000.-

väikebussi tagaosa 2500.-
koos esiklaasidega 2800.-

55692338 Reimo
noup Kirjutas:Karl kui vaba aega tekkib ehk arvestad ka minuga?

Minu vaba aeg ei puutu asjasse, lihtsalt töötan "Windroxi" kõrval ja klubilistele olen ikka sebind sealt head hinda, kvaliteet niikuinii garanteeritud. :-)
1700 ohohohh... ma arvasin et 1000 kandis on hea hind.. alati lasknud endale 700 - 1000 kandis teha..
@ karl ikka puutub vaja ju sebida :tongue:
salinas on ok firma, garantiitšekk isegi anti
Ma kavatsen vist ise toonida, A-Autoklaasist saab toonkilet hinnaga 200.- m2 ja mul kulub seda u 3 m2 mis teeb 600.-. Kui lasta toonida võib sinna jah mingi 1000.- töörahax arvestada vist. Nii, et kui mul isegi esimene kord p****e läheb saan veel teist korda kah katsetada ja ikka veel jääb raha üle. Nüüd tänases Autolehes on ka mingi jutt klaaside toonimise osas ja vist ka väike õpetus kuidas seda teha (pole veel lugenud). Olen korra näind kuidas proffessionaalid seda teevad ja ega see nüüd väga raketiteadus kah pole.
egas ise kah teinud aga nupp ei jookse kuidas tagumist katta.. et see siis peaks koosnema kahest osast aga millegi pärast kippub vahe , vahele jääma.. Külje klaase sai ise kah toonitud.. ja päris ok töö.. ainuke asi mis peab vaatama et klaas üli puhas oleks..
Äkki keegi juhendab tagu oma kohta?
Sai kiletamisega alustatud mingi 95 aasta ja siiamaani vaikselt kiletan autosid. kui ikka enne teind pole siis läheb ikka üksjagu algul kilet (raha) aiataha.Tagumine klaas pannakse ikka ühest tükist lihtsalt teda töödeldakse fööniga enne paigaldamist kui on kumer klaas. Lihtsam ja tulemus ka silmale ilus vaadata kui korralikult tehtud. Seda po**ot on liikumas küllaltki palju nii et minu soovitus on küll lasta teha asjatundjatel või vähemalt nende juhendamisel. Teevad ka head tööd: http://www.tumeklaas.com/tumeklaas.php?cid=hinnakiri
Tagaklaasi jaox lõikad kile välja ühes tükis ja paned algul klaasile sedapidi, mis pidi ta minema peab (jälgi akna kumerust ja kile kumerust rullis) aga liimiriba katvat kile ära ei võta. Ennem tuleb muidugi klaas puhtax teha ja seebivee või spetsvahendiga katta. Seejärel hakkad fööniga kilet soojendama ja keskelt väljapoole siledax/kumerax siluma. Kui kile kenasti vormitud on võtad selle pealt ära ja puhastad klaasi uuesti ära ning katad jälle seebiveega või spetsainega. Siis asetad kile akna peale ja silud ta veel kord fööniga üle, et ta perfektselt klaasil olex. Seejärel lõikad üleliigsed ääred ära. Lihtsam on tervet protsessi teostada siis, kui klaas ei ole liimitud vaid tihendiga ja selle saab eest ära võtta.

NB! Olen seda protsessi näinud vaid üx kord ja ei garanteeri, et kõik 100% täpselt meeles on. Kui võimalik soovitan ka teil endal jälgida kuidas profid seda teevad veendumax, et mu eelnev jutt paika peab ja kui see mõnda viga sisaldab siis neist hoiduda. Ja vead ka siin ära mainida, et järgmistel DIY inimestel lihtsam olex.

Endal tõenäoliselt see protsess ees see nv, nii et järgmine nädal oskan täpsemalt veel kommenteerida kuidas õnnestus.
Ma igatahes lasin teha, ise tegemine on siuke paras nuss, eriti, kui pole veel teinud. Kahest tükist ma küll kile ei paneks vahe jääb tõesti näha ja see pole ilus.