Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: 320CDI OM642 mootori õhufiltrite vahetus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Üks väike tähelepanek, kui vahetad ise 320CDI mootoril õhufiltreid (eriti kui väga sodi täis), tuleb pärast teha: "Reset values of HFM drift compensation". Kui ei tee, siis hakkab aeg-ajalt kollitama mootorituli ja levinumad/tuntumad remondikohad ei taha/viitsi/oska sind sellega aidata. Põhiline soovitus, et tuleb õhulugejad "Y" toru ära pesta või vahetada, kuna tekitavad anomaaliat või mingi juhe jamab. Mulle öeldi kunagi ühes kohas: "vahetasime sul tasuta ära, meil neid terve hunnik" Reaalselt ei tea, kas vahetati, kuna märget ei taiband peale teha. Aga viga tuli suht kohe tagasi. Samas sõita saab, aga natuke nagu uimasem minek oleks.


Xentry Fault code: 133F00 - The offset value of HFM drift compensation of component 'B2/6 (Left hot film mass air flow sensor)' was exceeded in the load range.

[attachment=6348]
Võib-olla kedagi huvitav, vaatasin teisi menüüsid ajaviiteks ja leidsin sealt samast veel 2 asja lisaks, mis võiks resettida peale filtrite vahetust. Mul kukkus mnt kulu 6,0 peale pärast seda trikki. Enne oli 6,5...7 @320CDI 4M.

Põhimõtteliselt peaks suutma ECU ise ka lõpuks uued väärtused õppima.