Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W123 2,4 d vajab pidevalt termostaadi vahetust.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
On iseliikur sellise mootoriga 2,4 d 53 kw. Probleem selles, et kaks uut termostaati mis ma olen sinna pannud, mingi aja möödudes ei avane enam ja jahutusvedelik läheb keema.

Küsimus tehnikainimestele, kas termostaadi tavaliseks rikkeks on mitte sulgumine? Kui tihti esineb sellist probleemi nagu minul, et termostaat ei avane?

Mis võib olla põhjus, et termostaadid lõpetavad töö, kas peaks kasutama originaalvaruosa ja sellega oleks probleem lahendatud?

Keetes neid termostaate avanevad need 100 kraadi läheduses, kuigi peale on märgitud 88.
Nende odavate juppidega kipubki täna samuti olema nagu vene ajal, et pidid mitu tükki ostma ja üks võibolla töötas.

Vanad termostaadid väsivad, sest vedru neil muutub pehmeks ja siis on nad pisikesegi sooja peale kohe lahti. Ehk siis auto enam korralikult soojaks ei lähe.
Kui uus lahti ei taha minna, siis on kas seda termopaisuvat möga seal sees vähe või on end suht ruttu vahelt välja pressinud.

Muud ei olegi, proovi mingit kolmandat. Originaali (ja tehase kontrollitud) termostaati vast enam sellisele ei saa.
Ja vali mingi kõige kallim, nagunii nad ükski üle 10ne € ei maksa. See kraad on seal peal lihtsalt üks number, et midagi oleks.

Mäletan, et kunagi jamasin ühe teise margiga, millel kõik uued termostaadid järjest kippusid kohe lahti minema ja talvel sooja ei tahtnud anda. Siis võtsin ta lahti (see oli lahtikäiv) ja lihtsalt viilisin seda pulka, mis klappi tõukab, lühemaks. Auto hakkas talvel sekundiga soojaks minema, aga mõistlikult, kuni 95-ni. Ehk siis loov lähenemine toimib ka.Eusa_dance

Radikat võid kah kontrollida/vadakuga/äädikaga läbi pesta, oletan, et tegu 123-ga ja see vast enam väga uus ja puhas ei ole.
.
Kui selle malmpaja saab keema, siis ei käi suur ring läbi. Kuigi termostaati on lihtne süüdistada, siis enamasti on viga mujal. Kas sama pada ilma termostaadita ka äkki keema läheb?

Minul pole Wahlerile seni etteheidet olnud.