Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W124 ustevalgustus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

teema leidsin otsingust üles, kuid kuna see 5-6-7 aastat vana, siis puuduvad sealt joonised jms kahjuks...

Auto on W124m '93, facelift, sedaan, E320.

Nimelt küsimus järgmine:
kuhu ühendada uste sees olevad valgustid, et need süttiksid koos laetulega uksi avades???

Mida kiiremini mingi joonise/pildi/seletuse saan, seda kihvtim oleks.
Interneed on ju paksult täis neid teemasid, kasvõi see. Keri allapoole, seal on pildid nähtavad.

Otsingusõnad on retrofitting w124 door courtesy lights

.
Jah, see on nüüd siis kui õige juhtmestik jms olemas on. Mul hetkel tulid polstritega need lambid kaasa ning peaks ju olema miskine lihtsam ühendamisviis, mitte jälle põrandavaipa ära kiskuda jms. Lampidel on umbes 20cm juhet ja siis läbi lõigatud.

Seal jälle (antud link, mis eelmises postituses) kirjas, et "ukselülitisse ühendada". Aga ma ei saa aru, kuidas seal see vooluringlus toimib vms. Tester ei anna ka mingit konkreetset vastust, klõpsuta palju tahad. Aga samas laetuled jms süttivad kui uksi avada ja sulgeda... Smirk
(28-08-2017, 11:18 AM)BlackLady Kirjutas: [ -> ]...
Aga ma ei saa aru, kuidas seal see vooluringlus toimib vms.
...

Siis pead selle endale enne selgeks tegema.

Vihjeks: lülitatakse kereühendust, pidev toide tuleb peale. Selle toite pead ka ukselambile tekitama. Ehk ikkagi pead polstreid lammutama.

Muide, juhi vasdaku jala aluse plastkatte all on voolu võtmiseks pesa X30, kust on saadaval nii lülitatav kui pidev toide. Kahtlustan, et ka ukselülitite mass...
Selge, eks proovin õhtul uuesti. Täna ilm ehk lubab pikemalt nikerdada...

Uksepolster pole peal hetkel ja eks katkun selle ukselüliti maha sealt uksepostist ning hakkan jälle testriga mõõtma, kus see "pidevvool" on. Siiani asi olnud tulemusteta...
Vastuseks siis nii, et seal juhi jalgades (täpsemalt vasaku jala) plastiku all on "vabad augud", kus pidev toide peal. Sinna otsa annab keerata täpselt juhtme silla. Ja siis vedada sellest igale uksele eraldi pluss juhe. Massi saab võtta ukselülitist (kuid kontroli, kumb juhe on pirnini jõudev mass ja sinna ühenda!!!).

Natuke pusimist ja lammutada on vaja ainult ukse postide plastik eest (et lülitile ligi pääseks hästi), uste polstrid (et ukse sees juhe ilusti vedada) ja juhi jalgadest matt koos plastikuga (et voolu saada). Lisaks eemaldasin ka tagumise istme istumisosa, kust alt raami seest vedasin juhtme kunde poolse tagumise ukseni. Ja kes kuidas tahab - kas kõrvalistuja ukse valgustus vea armatuuri alt või ka "ringiga" tagumise istme alt.

Tööriistadeks valisin: tester, vaibanuga, teip, sillad, mõned meetrid juhet, šašlõki varras (et peenematest kohtadest juhe läbi ajada).

Seega jõudu ja varuge ikka aega.Ehk on mõnele leiutajale abiks. Icon_rolleyes