Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W204 C200 - käigukast
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Oman 2007. aasta W204 C200 MB-i, millel peal 5-käiguline automaatkast. Probleem on järgnev ning esineb ainult lühematel sõitudel pärast seismist ehk kui kast on külm:
esimeselt teisele (teiselt kolmandale on ka tunda) vahetades käib nõks - vahel suurem, vahel väiksem. Pöördest olenevalt võib nõksu tugevus varieeruda.

Kastil on õli värskelt vahetatud ning õlivahetusega vajalik samuti. Diagnostik mingisugust viga arvutist ei leidnud. Kastile loeti hiljuti tarkvara uuesti peale ning "õpetati" sõitma - tulemust ei olnud. Kui comfort vahetada sport vastu, siis on nõksu vähem tunda. Ise käike vahetades on nõks samuti olemas.

Kui pikemalt sõita (15-20km), siis kaob nõks praktiliselt ära.

Kas kellelgi on sarnast viga olnud või teab keegi, milles probleem võib seisneda?

Tänud!
On esinenud samalaadset asja 722.9 ehk siis 7-käigulistel kastidel. Eeldab käigukasti avamist ja kulu detailide vahetamist, aga samamoodi võib probleem olla ka juhtplokis mis lülitab valesti. Loodetavasti pole viga turbiini lülituses mis võib tunduda kui käiguvahetus - sellisel juhul otsid asja valest kohast. Ennetades küsimust kuidas seda ise kontrollida - vastus ei saagi kahjuks.
koige lihtsam variant lulitaks korra kaigukasti turbin ja siis proovida soita ... ja ma arvan laheb koik ara... ja proovida kulma mootoriga ikka ..
Selge, suured tänud kõigile!
Soovitaks käigukasti padjad üle vaadata ja vajadusel vahetada.