Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: MB300D W124 kardaan ei ulata käigukastiga kokku.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere.
MB300D W124
Sai ära vahetatud käigukast ja peale seda ei ulata kardaan enam kokku, või siis sinna peaks veel midagi vahele käima või kardaanid ongi erineva pikkusega?
Ootaks väga abi

Pilt

(06-07-2016, 06:34 PM)Reimo09 Kirjutas: [ -> ]Tere.
MB300D W124
Sai ära vahetatud käigukast ja peale seda ei ulata kardaan enam kokku, või siis sinna peaks veel midagi vahele käima või kardaanid ongi erineva pikkusega?
Ootaks väga abi

Pilt


Pilt: https://www.upload.ee/image/5946813/1362...3403_o.jpg
Selline asi käib vahele

[Pilt: 89643-14678197096371542139673.jpg]
Ei vahetanud viie käigulist kasti neljase vastu?
Ei viie käiguline see, romulast sai ostetud
Äkki müüdi neljane, see ka ca 10 cm lühem kui tavaline viiene ja tavaline viiene on ca 10cm lühem kui dogleg kastid.
See kummileevendi on vales asendis kinni keeratud, leevendil on kummalgi pool kolmel puksil kõrgemad otsad mis lähevad kardaani ja käigukasti kolmiku pesadesse. Teiseks see leevendi näeb räbal välja, usu mind sa ei taha et see 100kmh puruks lendab. Kolmandaks peab kardaani sees olev tsentripuks olema määritud ja see pildil näha olev roostes käigukasti ots tuleks puhastada ja määrida. Neljandaks ma arvan et sa oled kardaani lihtsalt nuutidesse kinni lükanud, kardaani annab keskmisest nuudist täpselt nii palju tahapoole lükata nagu sinu pildilt näha, lihtsalt tõmba kardaan kasti poole tagasi ja enne pane kummimuhv õigetesse aukudesse.
erx000 sul täitsa õigus.
esimeseks mõõda kastide pikkust . kas pole erinevad ?
teiseks sul jah see muhv varsti lendab laiali.
kolmandaks kui kõik mõõdud õiged sa vist liiga palju panid kardaanid oma vahel kokku , tõmba välja natukene siis peab kõik istuma
Pikinuut peab olema tööasendis kinni tõmmatud mutrist. Lase see pingutusmutter ikka lõdvaks ka enne pikemakstirimist.

Muhv vaheta ära, Sa ei taha lähemalt tutvuda märatseva kardaaniga - käigukasti otsast lahti tulnud kardaan pöörleb täpselt sama kaua, kuni rattad ringi käivad.
Mulle tundub et romulas on sulle tünga tehtud. Niipalju kui sellelt pildilt näha siis 5 se nägu see küll pole. 5 sel kastil on kardaani flantsi all 5 käigu koda, sellel pildil seda mina ei näe.
Samuti on viiesel kastil muhv kõvasti üle käigukasti kinnituse poldi. Sellel on muhv poldiga kohakuti nagu neljasel kastil