Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Velgede puhastamine-värvimine?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Moi.
Selline teema, mis iga aasta paljudest kohtadest läbi käib ja nii-öelda meelde jääb, aga kui reaalselt vaja, ei meenu enam miskit ja otsingud ka suurt midagi ei paku.
Et siis kärnas kergmetallvelgi oleks tarvis esteetilisemaks saada. Ise nokkimiseks tundub liialt aega kuluvat. Kes, kus ja mis hinnaga teeb.
Tikutakust leidsin ühe variandi, et Sauel mendimaja taga keegi Juri puhub haavlipritsiga puhtaks ja üle tee arco ar-is tuisatakse pulber peale. Raha minevat 4x125 + 4x200 ja pildid tulemusest nägid head välja.

On kellelgi selliseid konkreetseid lugusid veel pajatada?
Arco tegeleb minu teada pulbervärvimisega ja head kvaliteeti saab ainult korras velje puhul.Kui peaks ikka ussitanud olema kohati, soovitaks vedelat värvi.Ussi lõpuni välja ei saa ja kipub poore tekkima.Aga seda peaks nende käest järele küsima, äkki on mingi spets krunt selle jaoks.
Arcol ka prits olemas, kui pole miski teab mis kallis velg siis kannatab arcos liivatada värvida küll. Ja kui õieti mäletan siis oli 4x200 arcos liiv+värv. Aga helista ja küsi järgi.
Niisiis, kuna targemaid mõtteid ei tulnud, käisin lõpuks siiski seal Arcos.
Tulemus on enam-vähem, kuna eputada pole vaja, siis kärab küll. Pind jäi selline 'kananahk' ja mõni defekt on ka siin-seal
[attachment=1811] [attachment=1812]
Sita alt tuli nähtavale mitu vahvat sõna:
[attachment=1813] [attachment=1814]
Ja ühtlasi selgus, et tehtud on nemad 86ndal aastal Itaalias:
[attachment=1815]

Maksma läks täitsa ametlikult 325.-/tükk, mingit rolli mängib ka asja suurus, aga ma ei huvitunud rohkem.
Kananahk jäi siis liiga jämeda liivapritsi kasutusega? Või on värv selle põhjustaja? Muidu täitsa kenad.
Kas pildid võimendavad kah seda nn "kananahka"? St tihti pildil pole just see ja defektid paistavad hästi välja. Kuidas IRL nii umbes 1m pealt vaadates on, tajub üldse seda "kananahka" siis?
Minuteada jääb kananhk pulbervärvi eripära tõttu, vähemalt kõik seninähtud pulbervärvitud pinnad on samasugused olnud.

Eemalt vaadata kannatavad muidugi Smile Kui õhtuti Õismäele satud, võin demoda.

Asja võlu oli ennekõike lihtsus ja suhteline odavus. Tõenäoliselt oleks parema (siledama) lõpptulemuse saanud neid kuskil mujal 'päris' värviga üle tuisates, aga igal juhul parim variant velgi puhastada on see liivaprits+krunt. Kas siis Arcos või mujal.
Liiv Arcos pole jahh just kõige peenem,pole mõeldud otseselt ideaalpinna jaoks (nende põhiasjade jaoks pole seda vajagi). Palju sõltub ka veljematerjalist endast.Olen lasknud kaks komplekti velgi seal teha,mingid Saksa omad jäid kenad ja Türi omad päris krobelised.
Ja kui paremat/tugevamat pinnakatet tahta , siis ikka lakk selga värvile.
Kananaha põhjustab liiga paks värv või vale ahjus hoidmise aeg.[/i]
pfanner Kirjutas:Kananaha põhjustab liiga paks värv või vale ahjus hoidmise aeg.[/i]

See ka,kuid ma nägin omi velgi enne värvimist ja olid juba krobelised.
Liiv arcos Ok, kuid värvijad pole ilmselt tasemel. Lasin just arcos motika veljed puhastada pritsiga kui värvisin mujal. Tulemus väga hea. Värviti just kaks korda, et pind parem jääks, ilmselt sul siiski vähe värvi.