Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W211 E280 õlitase
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere, sain siin hiljuti autol õli ära vahetatud. Aga nüüd peale mõni aegsest sõitmist viskab ette kirja, mis väidab, et õlitase on liiga madal ja soovitab seda vaadata järgmisel tankimisel. Seda kirja viskab ette sõites just.

Küsimus aga selline, et kas sellel autol peab õlitaset vaatama sooja seisva mootori korral või kui mootor on külm?

Külma mootori korral on tase maksimumis, aga sooja mootori korral veidi alla keskpunkti vardal (miinimumi ja maksimumi vahel).

Googlest leidsin, et seda õlitaset saab ka varjatud menüüst vaadata autol, aga mina sellist infot küll seal kätte ei saanud. Kõike muud näeb, aga mitte seda.

Autoks on MB W211 E280 170 kW '06 bensiin.

Tänades,
Priit
Tehase ettekirjutuse kohaselt kontrollitakse töösooja mootoriga ning õlitase peab sel juhul olema minimaalselt miinimumi ja maksimumi keskpaigas. Reaalelus ei juhtu loomulikult midagi, kui on vähem või rohkem mõistlikuse piirides.

Sinu autol võib veateadet põhjustada õli taseme- ja kvaliteediandur. Seljuhul võiks olla ka vastavasisuline veakood salvestunud.
Tänud, seda ma arvasin ka, et õige on ikka mõõta soojal mootoril õlitaset. Vähemalt nii on loogilisemIcon_razz

Sai eile ~200 g peale kallatud ja rohkem ei olevat tulnud veateadet ette.

Arvutit ei olnud mul hetkel käe pärast, et diagnostika tester järgi panna, aga ma arvan, et ei ole salvestunud veakoodi selle kohta. Kui ta nüüd enam ei läinud põlema.

Aga muidu huvipärast, kas see õli kvaliteediandur on tasemeanduriga ühes tükis või eraldi?