Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Subwooferi ehitamine kutsikasse
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nimelt mul tekkis mõte, et võiks oma kutsikasse mingi supoka panna. Ma ei aja mingit tümakat taga, vaid pigem helikvaliteeti. Mõtlesin, et paneks taha aknalaua peale esmaabikarbi asemele 10 tollise umbes 300 vatise supoka. Eriti ei viitsiks midagi aretama hakata ja seega tahaks teha kinnise kasti.

Ma pöörduksin foorumi kasutajate poole, et kui keegi on oma 190-le sarnase koha peale supoka pannud, siis need inimesed võiksid oma kogemustest rääkida. Samuti oleks mul mingeid linke selle kohta vaja, kust saaks odavalt (kuni 500 eeku või veidi rohkem) mingise supoka ja samuti oleks vaja ka subwooferile võimendit (ei tohiks ka väga kallis olla, piisab ühe kanaliga võimust).

Kui keegi teist oskab mind mingist küljest aidata, siis oleksin tänulik kui teada annaksite Shy
Surfa vanas foorumis,minuarust seal oli sellest juttu......
Kui aega saan, siis teen seda.
Aga samas võiks teemat arendada ka uues foorumis, võibolla oleks tulevikus abi ka teistele Smile
Blaze vist ehitas kutsikale tümpsu kui õieti mäletan,vanas foorumis oli jutt ka.....

Ma oskan "nelja" kohta rääkida ainult: ovaalid 6x9 ja 10 tolline freeair,napilt nahtusid ära ja tümpsuga olen rahul.
Oleks hea kui sa oma 124 süsteemistki lähemalt räägiks. Sellel 190-ga väga suurt erinevust ei tohiks ju olla. Muidu mul on mingised päris korraliku heliga 6x9 ovaalid taga juba olemas, sende vahele supokat panna tahakski.

Mainida võiksin ka seda, et mul hakkas ka esimene parem kõll ragisema, vaatasin mis värk on ja avastasin, et membraani kummist serv oli täitsa lõhki. Need on mul seal originaal kõllid ka. Oskab keegi ehk soovitada mis kõllid ette originaalide asemele võiks panna. Parem oleks kui sama läbimööduga oleks, sest armatuuri ma lõhkuma ei tahaks hakata.
Ega ma suurt ei oskagi juurde rääkida................ Apteegi kaas sai niiöelda tühjaks lõigatud ja akustiline riie peale tõmmatud,seest ei saa arugi supoka olemasolust. Ega need aknalauad suurt ei erine jahh,mõõdud ainult teised.
No mul ka siin üsna tõsise muusikaga 124 sedaan. Taga apteegikasti asemel 12" ja kast alla ehitatud, kus sees ka võimud, kõlarid kah miskised originaalide kohapeal. Ette pandud uste sisse bassiikad ja peeglinurkadesst tweeterid. Teeb häält küll, hetkel ei saa ainult võibolla täit kvaliteeti nautida, kuna auto suht aatomiteks.
Oskab keegi öelda kui suure läbimõõduga on 190-l originaalsed esikõlarid ja kui võimsad need peaksid olema, et 4x50w makiga kohe üle peksma ei hakkaks?

Samas ootan endiselt linke odavamate hindadega helitehnika poodidest.
esim. 9,5cm ja taga 16 cm orig. läbimõõt
Nagu ma asjast aru saan, siis on mõttekas vaadata 10cm läbimõõduga kõlareid, järgmised on tavaliselt 13 cm ja nende äramahutamisega tekiks vist probleeme.

Sõber tegi mulle täna ka ühe võimendi suhtes pakkumise. Tootja on Lightning Audio, vist mingine Bolt seeria. Powerit peaks olema 2x300w. Hind jääks kuskile 800 eegu ümber. Äkki oskate Lightning Audiot kui helitehnika tootjat kommenteerida, kas on kvaliteetne kraam? Kuidas muidu hind on, kas 800.- on sellise asja eest liiga palju? Või on hoopis soodne pakkumine?
Niisiis sain lõpuks helisüsteemi enam-vähem korda. Panin taha aknalaua peale 10-tollise woofri kinnise kastiga. Kui oleks võimalus, siis paneks mõned pildid ka.
kui soovi siis ma võin anda kasti mõõdud w202 kerele on mõeldud gas silver 123 pro jaoks ja mb versioonile millel taga istme seljatugi alla klapitav.
laius 88cm kõrgus 37 cm sügavus alt 35 cm ja sügavus ülevalt 22cm tagumine plaat mõõda ise.
inverter torudeks võib kasutada 100 kanalisatsiooni torusi
ühe toru puhul pikkus 23cm (kaotad 2db rõhus)
kahe toru puhul põlvega ja mõlemad 60 cm pikkad.(+2db)
ja kui see ei soobi siis võin soovitada õht sõpra kes müüb ja paigaldab audiot hea hinnaga
kalev, tahaksid ehk pilti jagada selle kastiteema ja tagumise aknapealse kohta. endalgi mingi hetk kavas midagi head sinna ehitada, on aga ideid vaja .