Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: M103 mootor puterdab (soojalt)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Selline kummaline probleem on mootorit kummitanud juba pikka aega.
Algselt oli nii, et kui ei sõitnud autoga nädala siis, mootori soojenedes hakkas vahele jätma ja tagasi lööma jne kui lõpuks välja suri ning enam käima ei läinud. Jahtus täiesti maha. Sai jälle käima panna ja soojenedes sama jama ainukese erinevusega, et iga korraga läks töökäik paremaks. Kuskil 3-4 korda nii soojaks sõita ja kõik sai korda.
Kõik toimis ka laitmatult kuni jõudis kätte kord auto jälle paariks päevaks seisma jätta. Mida pikem oli masina seismise aeg seda pikem oli külmalt soojaks käiamiste arv, et asi korda saaks. Müstika!

Hakkasin siis juppe vahetama.
Vahetatud sai: Kütusefilter, jagajakaas, rootor, kommutaator, küünlajuhtmed, küünlad. Vaakum juhtmed vaatasin ka kapoti all üle. Puhastasin lamda soojenduse pistikut kõrvalistuja jalamati all, mis olid natuke niiskusest oksudeerunud
Asjade vahetus toimus etappide kaupa. Ning iga jupp mille vahetasin tegi mootorikäiku natuke paremaks.

Nüüd siis asi sealmaal ,et sõidab ja käivitub ja jääb käima ka peale nädalast seismist. Aga puterdab õrnalt tühikäigul ja kiirendades kuni ca 1500 pöördeni. Sealt edasi liigub normaalselt. Ja nagu ikka probleem sooja mootoriga. Erinuvus on veel ka see, puterdamine käib nüüd aegajalt.

On veel midagi mis ma saaks koduste vahenditega kontrollida, mõõta, vahetada?