Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W211 kliima
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere.
Konditsioneer ei tööta, Hort Autost öeldi, et konditsioneeri kompressor vaja vahetada. Kas seda ka parandada saab või keegi äkki müüb kasutatud?
Soovitan ''turgu'' postistuse teha Eusa_angel
Tegu ilmselt kompressoriga, millel elektromagnet sidurit pole vaid on magnetklapp, mida mingi modulatsioooniga juhitakse. Samalaadne kompressor on ka paljudel VAG grupi ja üleüldse uuematel autodel. Kompressori mehhanism käib alati ringi, sõltumata sellest kas külma on vaja või mitte. Kui külma vaja siis seda ka klapi avamise või sulgemisega saadakse. Kurb on see et kui külmaine välja jookseb, kipub kompressor ka jube kähku otsa saama. Paljud firmad renoveerivad neid kuid renoveeritutega on probleeme palju....... Muidugi on väga sageli probleemiks ka see et süsteem tuleb enne uue kompressori paigaldamist läbi pesta, paisuklapp ja kuivati vahetada ning peale kopressori installi vähemalt 40 minutit vaakumit. Kui ettenähtud toiminguid ei tehta, pole ka kompressorit kauaks.

Lihtsamal juhul võib seesama juhtklapp olla saba andnud. Võibolla on tekkinud ummistunud paisuklapi tõttu ülesurve ja ülesurve klapp on seetõttu avanenud. Halvemal juhul lõhub ka siduri, mis muide peabki suure koormusega purunema. Paisuklapi membraan võib samuti puruks olla. Üldiselt on nii et kui külmaine vabas süsteemis asetseval pumbal karteripunn maha keerata ja sealt metallipurusegust õli tuleb siis on lood halvad. Süsteemi on pea võimatu uuesti puruvabaks saada ja head see metallipuru ei tee. Kusjuures päris tihti ei hakka ikka süsteem tööle kui kompressor on ära vahetatud või vahetatakse kompressorit mitu korda enne kui tegelikule probleemile jälile saadakse.

üks on siin: http://pood.automaailm.ee/est/varuosad/?...ln92187036
Kui soovid et kliima korda saab siis parim variant on õnne tn elav Üllar, suudab kõik jupid ära remontida. Mingi odav mees pole kuid minu kliima muredele suutis just tema lahenduse leida.

kontaktid saad lingilt

http://foorum.clubmb.ee/showthread.php?tid=31695