Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: MB c220 cdi 2009 125 kW süüde puudub.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Äkki keegi oskab aidata.
Autoga selline mure, et autosse sisse saab ilusasti, kesklukk avab, aga süütevõtit keerates ei toimu midagi, armatuuris ei lähe ükski märgutuli isegi põlema. Proovisin ka varuvõtmega, ei toimi samuti. Avastasin sellise asja, et kui süütevõti keerata kaks asendit edasi ja siis eemaldada korraks kaitse, mis asub aku kõrval (universaalkere, ehk aku asub taga), siis kaitsme tagasi asetades süttivad armatuuris tuled ja kõik oleks nagu korras, kui välja arvata, et starterit ikka taha ei võta. Kui nüüd korra võti algasendisse keerata on kõik jälle "pime".
Kas peale süüteluku rikke võiks veel midagi olla?
Kahtlustaks süüteluku põhja, või siis lihtsalt mõni ühendus kehv kuskil, mõnd teist kaitset proovisid ka ?
kas roolilukk tuleb maha?
Niipaljud kaitsmeid, kui üles leidsin, olid kõik korras. Roolilukk maha ei tule. Kuna on automaatkast, siis on käik ka parkimise peal kinni.
Kas rool on ka lukus, või lihtsalt lukk häält ei tee.
Kuna auto suri ära elukohast eemal, siis hetkel kontrollida ei saa. Aga tundus, et rool oli lukus, kuid kuna ma jõuga keerata ei proovinud, siis pead anda ei saa. Homme kontrollin järgi.
Kogemused ühe teise margiga, mis kasutab MB rooli- ja süütelukku, siis seal on sellise probleemi lahenduseks olnud uus süüte-, roolilukk ja võtmed.
Nojah, see eriti tore variant ei oleks.
Kui kellelgi peaks analoogne probleem tekkima, siis elektrik käis kohal ja diagnostika näitas vigast roolilukku. Elektrik lõi võtmega mõne korra selle pihta ja süsteemid hakkasid tööle. Sai vähemalt autoga Silberisse kohale sõita.
Kui süüteluku hind koos paigaldusega oleks tulnud 900+ eurot, siis roolilukk pidi natukene odavam olema.