Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W201 2.0 diisel jõud kadunud
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Eksperimenteerisin oma vana autot ja mõtlesin et saan suvel odavalt sõita ja kasutasin kütteks kasutatud toiduõli. Mootoriks 2.0d 53kW. Sain kasutatud toiduõli ja filtreerisin seda ja segasin sinna hulka tanklast ostetud diislit. Kõik toimis ilusti ja isegi tossas vähem kui tavadiisliga, käivitus hästi.
Nüüd siis läheb auto käima aga töötab kahtlaselt ja nagu kõik silindrid ei töötaks ja kui gaasipedaalile vajutada ja põhjas hoida siis et tuurid tõuseks läheb kaua aega ja kui lõpuks on piirajas ja pedaal lahti lasta siis samuti võtab aega et pöörded langeks. Sõita suht võimatu, kuna jõudu pole enam.
Vahetasin küttefiltri ära ja puhastasin küttepaagi ja seal oleva filtri, tankisin täiesti puhast diilit tanklast aga ikka sama probleem. Ei tea milles võib probleem olla?
Tundub, nagu pump peedistab. Järelikult oli õli ikka liiga sitane vist, samas peaks filter sita kinni pidama.
Ehk peseb korralik kütus puhtaks aga see ka lihtsalt arvamus.
Vastupidi, igasugused taimsed õlid pesevad aastakümnete sodi süsteemist lahti ja üleminekul võib igasuguseid ootamatusi esineda.

Kas pumba surveklapp (see, mis hoiab ettandesurvet, kuulklapp tagasivoolustutsis) ikka sulgub korralikult?
Täna siis sain auto käima ja sugulane andis mingit puhastuslisandit ja valasin seda paaki ja nüüd kõik töötab ideaalselt, sõidan ikka toiduõliga edasi ja toimib.