Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Jahutusvedelikust.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Pisut googeldamist andis tulemuseks et minu autole (w211 270cdi) peaks minema kollane jahutusvedelik. Vedeliku vahetamise intervall 15 aasat. Lisaks, erinevate foorumite jutu järgi, on seda kollast ka veel mitut erinevat olemas. Ingliskeelsed lehed pakkusid ka sinist vedelikku (ilmselt mitte tosool A40 Big Grin ). Kõige asjalikum jutt on selline mis leida õnnestus :Uuemate rüüslerite ja mersude jahutussüsteemis käib nn. hybrid organic acid technology (HOAT) jahutusvedelik. Põhineb etüleenglükoolil ja enamus firmasid valmistab seda BASF-i litsentsi alusel. Vastav toode peaks siis sisaldama markeeringut G-05 v. Glysantine G-05. Valvoline toodangust näiteks Xerxes G-05, Comma toodangust Xstream Heavy Duty jne. Tegu peaks olema orgaanilistel hapetel põhineval vedelikul (nagu nn. punane long-life), kuhu on aga mingil määral lisatud silikaate ja kui mälu ei peta, siis ka natuke fosfaate (selles ma enam kindel pole). Fordi ja Motorcrafti toodangu seast peaks vist ka midagi analoogset leidma.
Oskab keegi tegelikku infot anda?

Lisan veel mõned lingid:
http://www.addinol.ee/uudised/uudised-20...a-mootori/
http://www.epl.ee/news/melu/vale-jahutus...d=50761252
http://et.wikipedia.org/wiki/Antifriis
http://www.e-ope.ee/_download/euni_repos...delik.html
http://www.pm.ee/bikehelp/coolant.html

siin on siis vist konkreetne kraam mida võib sinna sisse kallata: http://seekpart24.com/febi/antifreeze-10...5&at=12604
ja siin Mercedes-Benz enda sobivustabel: http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/325.0_de.html
Küsiks nüüd, kas kellegil on juhtunud kunagi sellest midagi, kui ta on nö. "valet" jahutusvedelikku kallanud auto jahutussüsteemi?

Pole ise küll kunagi kuulnud, et midagi oleks selle tabeli eiramisest kellegil rikki läinud.
(21-12-2012, 02:23 PM)e220 Kirjutas: [ -> ]Küsiks nüüd, kas kellegil on juhtunud kunagi sellest midagi, kui ta on nö. "valet" jahutusvedelikku kallanud auto jahutussüsteemi?

Pole ise küll kunagi kuulnud, et midagi oleks selle tabeli eiramisest kellegil rikki läinud.

Pane punast ja rohelist või sinist sisse ja näed mis juhtub..
Ma kusjuures just selle teema tõttu käisin mõnda aega tagasi igaks juhuks Silberautos ja küsisin, milline on minu autole (W203) see kõige õigem jahutusvedelik. Varuosade müüja lihtne vastus oli - pakume eranditult kõigile MB-dele ühte ja sama jahutusvedelikku (mis oli sinine).
Ma ei ole neid esimese postituse linke avanud ja lugenud täpsemalt, kuid tundub, et keegi on targem, kui MB ametlik esindaja Eestis (või siis on see jutt jama)
vastus õige, Mb'dele läheb ühesugune, siiski mitte see mida poes müüakse, Mb annab enda vedeliku vahetusvälbaks 250000 ja on sinine või õrnalt rohekat värvi
Kui panna juurde punasele sinist voi rohelist siis. Jama. Kui palju.. eitea mis sinist silber pakub kui poes muudav tosooli nime kandev on koige halvem. Vaga kare ja halbade jahutusomadustega roheline seeeest tükkmaad parem . Eelkoige margid peavad vastama teatud nouelele muidu voivad tihendid ja muud osad otsad anda, suurem noue voib alati olla.
Tõsi, oli vist tõesti rohekas veidi.