Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: 104 tüüpi mootor 103-me asemele ( kutsikas)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
hetkel on autol 103 2.6 mootor.. Kuid vajab vahetust. Mulle pakuti 104 tüüpi mootor 3.2L . mootoriga tuleb kaasa kõik bensiini asjad. Kuna omanik paneb diislit peale . Kui kerge on see vahetus ja kas vajab suuremat elektrisüsteemi ümber tegemist ? Või saab põhimõtteliselt otse pistikusse ühendada ? Sest siiski ju väga sarnased mootorid. Või on mul siiski mõttekam panna 103.980 ( ehk 3.0 ) ? aitäh abi eest.
Kõige lihtsam on pistikutest kogu kapotialune juhtmestik lahti võtta. Pistikud on kaitsmekarbis.
Samamoodi diisli oma asemele, mõni üksik juhe tuli diisli lisaks.
Kuid millegi pärast eelistatakse juhtmeid lõikuda, kuigi vajadust pole.
ma usun, et ta mõtles 2,6 vahetamist 3,2 vastu. mitte diiseldamist.
Ma sain ta mõttest aru küll, kuid mainiti ka diisli pealtõstmist ju. Sealt saaks kõik vajalikud juhtmed, mida enam ei vajata.
Ehk kui nüüd bensiini mootorist rääkida.. Siis ümber tõstmine ei ole raske ? Lihtsalt pistkud lahti ja läheb ilusti vahele ?
ooot, enne ei lugenud korralikult. 2,6 ja 3.0 on väga sarnased, 3.0 24V on kah enamvähem sama. KE-Jet ikkagi, kuid kas 3,2 pole mitte juba EFI ? Siis juba nats keerulisem. Kui tehtav ikkagi.
Tehtav....aga....mis autolt see pärineb? Mis aastakäigult? Kas on ASR`iga või mitte. Kas püsikiirusega või mitte. Päris palju oleneb. Kogu juhtmestikku on vaja kinlasti.

Kui on ASR`ga või püsikiirusega, siis on juhtmestik keerulisem. Juhtmestik läheb armatuuri alt läbi, st armatuur tuleb maha võtta.....kui jutt käib W124`st.

Kõik on tehtav, ajakulu on ka suur.

(13-08-2012, 09:09 PM)hents99 Kirjutas: [ -> ]Tehtav....aga....mis autolt see pärineb? Mis aastakäigult? Kas on ASR`iga või mitte. Kas püsikiirusega või mitte. Päris palju oleneb. Kogu juhtmestikku on vaja kinlasti.

Kui on ASR`ga või püsikiirusega, siis on juhtmestik keerulisem. Juhtmestik läheb armatuuri alt läbi, st armatuur tuleb maha võtta.....kui jutt käib W124`st.

Kõik on tehtav, ajakulu on ka suur.

w124 ja 3,2 . uurisin veits selle mootori kohta. Ning leidsin, et seda siiski ei tasu teha.. Aga suured tänud nõu eest. Kui kellegil on pakkuda 3.0l 24 v mootor, siis olen ülimalt tänulik kui saadate pakkumise ps.Smile