Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Eksporthind?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Paljudel automüüjatel märgitud kuulutuses ka eksporthind-mis see endast kujutab ja kust selle teada saab?

See peaks seoses maksudega olema.
Et saab osta müüa käibevabalt kui asi toimub näiteks EU siseselt.
Kas kehtib eraisikutele ka ja kuidas selle teada saab?
Eraisikuna pead käibemaksu lisaks maksma. Kui teed firma nimele, siis maksad käibekasu alles siis, kui müüd auto mittekäibemaksu kohustlasele, eraisikule. Sama on Eestist autot ostes. Ostad firmalt firmale, siis käibemaksu maksma ei pea!
Saksamaal tuues võid sattuda probleemi ette, et autot ei saagi mingil põhjusel arvele võtta ja sellest ka "ainult ekspordiks"!
(28-01-2012, 05:00 PM)väikemees Kirjutas: [ -> ]Eraisikuna pead käibemaksu lisaks maksma. Kui teed firma nimele, siis maksad käibekasu alles siis, kui müüd auto mittekäibemaksu kohustlasele, eraisikule. Sama on Eestist autot ostes. Ostad firmalt firmale, siis käibemaksu maksma ei pea!
Saksamaal tuues võid sattuda probleemi ette, et autot ei saagi mingil põhjusel arvele võtta ja sellest ka "ainult ekspordiks"!


Päris nii ikka pole. Käibemaksu pead Eestis maksma koheselt, või oled ostnud nii, et ei maksa käivet? Minul pole ühegi enda firmaga ega teiste firmade tehingutega sellist võimalust veel kohanud.
On vist ainult väga erandjuhud ja teatud projektidega.

EU`st ostes ei pea, aga võidakse küsida ka kohe käibeosa, pärast siis küsid oma riigilt tagasi vms. Näiteks UK`s viimasel ajal ei taheta ilma käibeta müüa.
Sama lugu siin müümisega. Kui müüd Eesti firmale, siis peab kohe käibe näitama ja käibe osa kuulub kohesele tasumisele. Kui müüd mõnele EU käibemaksukohuslasele, siis võid 0% käibega arve teha.

Mõistagi peab olema kehtiv EU VAT ehk KMKR number.


Aga üldiselt autodega pole ka eriti vahet, kui ostad nt Saksast, siis antakse ka eraisikule ilma käibeta, kui tegemist on näiteks sularahatehinguga.

Edit: Tegelikult on neidsamu teemasid siit foorumist mitu tükki läbi käinud, otsige. Päris pikalt ja laialt on kirjutatud neist ekspordihindadest.
Oot oot. Käivet ei pea ju juurde maksma. Selleks et osta Saksamaalt 100 000 + 19 000 maksvat autot 100 000ga, peab mul olema Eesti käibeka number ja auto peab seesama firma ostma. Nüüd Eestisse tuues pole vaja mingit käivet ju maksta. Lihtsalt, et su firmal oleks 100 000 raha oled sa pidanud varem teenima 100 000 + 20 000 millest 20 000 oled sa juba VAREM maksuametile ära maksnud.
Kulu on ikka jah eksport hind pluss käibemaks, mis tuleb asukohariigis kohe ära maksta. Hiljem käibemaksukohustlasele edasi müües teed arve, summa pluss käibemaks.
Kui sul on kehtiv EU VAT/KMKR number, siis Saksast ostad auto, mis maksab kohalikul turul 119000 eur (koos 19% km`ga), 100000 euriga ja kogu lugu. Kui sa seda edasi ei müü, siis ei pea sa midagi maksma. Kui müüd edasi, pead ka käivet küsima nagu mistahes muu kauba eest.

Kui ekspordid, siis on käibemaks 0% ehk ei tule käivet maksta, eeldusel, et ostja omab kehtivat EU VAT/KMKR numbrit ja kogu lugu.

Jürgen.....kas su firmal oli või on see 100k eur`i ei koti kedagi Eusa_angel
Sellega pole seost, kas sa oled käibe varem ära maksnud või mitte.

Sa võisid ka selle summa saada 0% käibega. Näiteks müüsid mõnda EU riiki sama summa eest käigukasti vedelikku.

Sisuliselt kui tahate Eestist midagi osta, registreerige omale üks firma näiteks Rootsi. Siis lähete poodi, ostate kõike ilma 20% KM`ta. Müüte Rootsi firma alt selle oma Eesti firmale edasi 0% KM`ga ja ongi asi ilma käibeta käes. Lihtne ja toimib. Vahet pole, mispidi ostmine käeb. Rootsis on näiteks käibemaks osadel kaupadel 25% ja Eesti firmaga ostes tuleb päris korralik hinnavahe.
Liigutate vaid pabereid. Käivet tuleb maksta vaid siis, kui müüte seda edasi ja oma turule.
Et asi segasem oleks, siis käibemaksuta EU siseselt on vaid kaubad, teenused on koos käibega.
Hents ma saan aru et ostu hetkel ei koti kedagi kas oled makse maksnud või mitte. Jah niiviisi võib paberil asju liigutada KUID keegi on käibe varem ära maksnud. Ei saa olla, et skeem hakkab 0iga pihta. Keegi pidi kunagi kuskil käive ära maksma ja siis sellest lähtuvalt saab edaspidi sedasi käitada. Ehk siis ei saa olla summat mille pealt poleks keegi (kasvõi Portugalis) käivet juba ära makstud (kui just keegi ei peta ja valesid deklareid ei esita). Aga kui asi on poes (Rootsis ja Eestis) sama hinnaga ja seal on käive suurem, siis loomulikult tuleks Rootsist osta.

Minu arvates on ainuke võimalus REAALSELT käivet maksmata asju osta kui paned sularaha ja suurendad sellega firma osakapitali ja siis ostad põhivara juurde. Ja siis hiljem jälle vähendad

Minu arvates on ainuke võimalus REAALSELT käivet maksmata asju osta kui paned sularaha ja suurendad sellega firma osakapitali ja siis ostad põhivara juurde. Ja siis hiljem jälle vähendad
[/quote]

Väike lisamärkus: Ei pea alati just suurendama osakapitali. Firma võib osta omale sedavõrd palju autosid kui palju tal käibevahendeid (oma või laenuraha, selles pole vahet). Makse maksma peab nende autode pealt siis kui ta neid müüb. Nt. autorendifirma ostab omale 20 masinat, rendib neid (aga tahtjaid pole) ja 5 aastaga kannab maha. Makse maksab rendiarvetel esitatud numbrite eest. Võimalusi palju, ettevõtte juht võib ka pidada igale olukorrale vastavat masinat jne ...
Taadu - palun näita võimalust kuidas sa paned firmasse 10 000 € raha nii et käibemaksu selle pealt ära ei tuleks maksta? Eeldame, et oled km kohuslane.

See teema, et ostad rohkelt autosid - läbikäidud tee inimestel. Sina kui JUHATAJA pead lähtuma firma edust. Ehk siis VÄGA raske on põhjendada miks sa 4 aastat autosid pidasid kui raha reaalselt sisse ei tulnud (juhataja oleks pidanud teise otsuse tegema). Pannakse kohe koormised selga usu mind Smile
Jürgen, müüd näiteks 10k euri eest teenust mõnele EU`s olevale käibemaksukohustuslasele. Käibemaksuvabalt.
Eusa_doh Paistab et siin läinud firmaomanike JOKK-skeemide lahtiseletamiseks kuid tahtsin lihtsalt teada kas eksporthinnaga saab ka ERAISIK välismaale (nt Soome, Venemaale) müüa ja kuidas selle hinna teada saab et kuulutust väiksema (eksport)hinnaga atraktiivsemaks muuta nagu paljud seda teinud on?

Eraisik ei saagi koos käibemaksuga müüa, sest ta pole käibemaksukohustuslane.
(30-01-2012, 11:57 PM)hents99 Kirjutas: [ -> ]Jürgen, müüd näiteks 10k euri eest teenust mõnele EU`s olevale käibemaksukohustuslasele. Käibemaksuvabalt.

Teenused on koos käibega, ainult kaubad on EU riikide vahel ilma käibeta.
(31-01-2012, 12:37 AM)hents99 Kirjutas: [ -> ]Eraisik ei saagi koos käibemaksuga müüa, sest ta pole käibemaksukohustuslane.

TänudThumbsup


[/quote]

Teenused on koos käibega, ainult kaubad on EU riikide vahel ilma käibeta.
[/quote]

Kas midagi valesti ei läinud nyyd ?
Eraisik saab olla ka FIE ja käibemaksukohuslane. Tavaline palgatöötaja mingist maksuskeemist ei saa iial kasu, ta vaid maksab ostude pealt käibemaksu, mis ongi riigile arvestatav sissetuleku artikkel. Samas eraisik, kui ta pole käibemaksu kohuslane, müübki autot ilma käibemaksuta s.t. selle võrra odavamalt. Firmade puhul seevastu ostes ilma käibemaksuta auto, tuleb seda müües käibemaksu tasuda ja siin tulebki arvesse see eksporthind ilma kohaliku KM-ta.
(30-01-2012, 11:37 PM)R129 Kirjutas: [ -> ]Taadu - palun näita võimalust kuidas sa paned firmasse 10 000 € raha nii et käibemaksu selle pealt ära ei tuleks maksta? Eeldame, et oled km kohuslane.

See teema, et ostad rohkelt autosid - läbikäidud tee inimestel. Sina kui JUHATAJA pead lähtuma firma edust. Ehk siis VÄGA raske on põhjendada miks sa 4 aastat autosid pidasid kui raha reaalselt sisse ei tulnud (juhataja oleks pidanud teise otsuse tegema). Pannakse kohe koormised selga usu mind Smile

Eraldi raha polegi võimalik firmasse sisse panna ilma omaosalust (osaluskapitali) suurendamata. Küll saab oste teha kasumi arvelt , kui seda on.
Erinevaid masinaid on võimalik põhjendada küll (kogemuslik tee)
1. igapäevaauto
2. maastur
3. väikebuss
4. väike kaubik
5. suur kaubik
6. esindusauto jne.

keegi ei keela firmale muretseda töötajate tööülesannete tarvis autosid (varustaja, turustaja, asjaajaja ...) sõidulehed käiku ja mingeid erisoodustustasusid pole ka vaja maksta. Samuti võib anda vabad autod lepinguga rendile. Tänapäeval pole üldse oluline kes on auto omanik, määrav et oled kasutaja!
Lehti: 1 2