Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Juhtus loll äpardus ja elektroonikal viga küljes
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
w123 230TE, 1982

Suutsin autoraadio toitejuhtmed lühisesse ajada ja enam sealt voolu ei tule. Nii imelik kui ka pole, siis auto enam ei käivitu. Esialgse uurimise käigus selgus, et bensiinipump ei saa voolu. Kõik muu aga näib ilusti töötavat. Pole veel katsetanud aga usun, et kui pumbale eraldi voolu veaksin, siis saaksin auto jälle tööle...

Kust võiksin abisaamiseks infot otsida? Kas või raha eest... :thumbdown:
Väga "huvitav" lähenemine asjale, selle aseme, et läbipõlenud kaitset otsida üritatakse veel mõni läbipõletada. Tundub, et raadiole vool võetud ka kusagilt suva kohast.
Laur Kirjutas:Väga "huvitav" lähenemine asjale, selle aseme, et läbipõlenud kaitset otsida üritatakse veel mõni läbipõletada. Tundub, et raadiole vool võetud ka kusagilt suva kohast.

Otsisin igati aga ei leia kuskilt ühtegi kaitset mis läbi oleks. Ei julgeks öelda, et raadiovoolu võtt oli eelmise omaniku poolt külge aretatud...

Äkki keegi oskab öealda kust peaks minema kaitse läbi kui autoraadioga midagi juhtub?
No midagi siiski on aretatud, muidu ei kaoks ära bensupumba toide kui raadio lühisesse lased. Või lihtsalt juhus, pump suri samal hetkel mis raadio kaitse?Rolleyes
Kaitsme karbi kaane all kirjas mis number kaitse mille jaoks on ja kaitsme võimsus peaks ka kusagil kirjas olema. Vaata üle raadio ja bena pumba omad. Kaitsmete puhul ei kehti kahjuks see reegel, et mida võimsam seda parem.Confusedilly: .
kaitsmete kontrollimisel kasuta kontrolllampi, mitte visuaalset kontrollimist.
Raadiokaitse võib olla ka eraldi toiteahela vahele pandud.
Kontrollin siis mootoriruumis olevaid kaitsmeid kontroll lambiga. Vaevalt bensupump katki on, sest sai lambiga kontrollitud, et käivitamisel bensupump voolu ei saa.

Eks ma proovin ennast aidata...
Nii, mootor jälle töötab. Viga on relees mille koodi ma ei oska kohe peast öelda aga asub ta suht kaitsmete juures. Selline karbike 6-jalaga. Isa aretas sinna mingi muu relee. Ühesõnaga uut releed oleks vaja aga kust seda saab ei tea ja nii pingeliselt ei hakkagi kohe uurima. Autol on veel 100asja teha enne kui julgeb tänavale tormata.