Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W211 E320 CDI generaator jupsib?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

tenotelgma

Tere,

Mure järgmine: Sõidan rahulikult ja järsku viskab kirja ette et elektrilised tabrijad välja lülitatud. Istmesoojdendused ei tööta, parkimisabid jne. Aknaid tõstab, tuled põlevad ja muusika mängib. Aku on suht uus. ESP tuli ka karjub.
Sai siis sõidetud ja auto ära pargitud. Uuesti käivitades ei lähe enam käima. Millised variandid võiksid siin olla?
Kui oleks genekas, siis milliseid kohti uurida pranduseks või kui ei ole, siis äkki keegi tark oskab öelda, mis muu põhjus võiks olla.
Ise mõtlesin, et kui genekas siis harjad nt.
Või kui midagi muud, siis lühis.

tänades,
Teno
Välja lülitatakse seetõttu, et voolu on vähe. Kas aku pilti ei tule ette? Pardaaku plokk võib katki olla - arvab, et voolu ei ole ja käsib teistel OFFi minna. Kuid kui ka ESP läheb lolliks, siis on eeldatavasti laadimise pinge ka madal.
Kui 211 on sarnane genekas mis 210 suurtel mootoritel, siis need on kuuldavasti harjavabad.
Vesijahutusega generaatorid on jh harjavabad. T25 traktoritel oli ka harjavaba :-D vesijahutust ainult polnud.

W211 on küll väga tark, kuid kui laadimine ära kaob, aga 61 klemmil(loe ergutus) pinge siiski säilib, siis ei tunnistata kohe generaatorit vigaseks. Erinevad plokid lihtsalt hakkavad ise virisema alapinge pärast. Tihti on selliseks koerustükiks süüdi generaatori rihmaseibi sees olev vabajooksu sidur kannab poolikult jõudu rihmalt generaatorile ja seetõttu ka laadimine puudulik, kuid mitte täiesti puudu.
Tavaliselt on kuulda siis generaatori piirkonnast kerget naksumist töötava mootoriga.

Võib aga ka olla süüdi geneka sisene pingeregulaator ja kui tegemist eelpool mainitud vesijahutus generaatoriga, siis sinna sisse osta midagi ei saa. Kuulub terves tükis vahetusse
Vesijahutusega genekatel paljudel probleemiks dioodsild, annab edukalt vahetada dioode, kuid vahel tehakse see viga, et vahetatakse ainult vigane diood. Tuleks vahetada kõik.