Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Kõlarid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Alustuseks siis, et ei orienteeru kõlarite ja muu helitehnika maailmas eriti.
Autoks on 124 universaal ja originaal kõlarid plärisevad ja üldse on sound kuidagi mage. Tahaks originaalid asendada millegagi, aga millega? Ümber ei viitsi midagi ehitada ja oleks hea kui uued kõlarid sobiks vanade asemele.
Milliseid kõlareid võiks osta? Kui natuke bassi ka tahta kas siis on vaja kindlasti võimu ja woofrit või saab kuidagi teisiti hakkama?
Originaalid ja plärisevad? Hm, siis on midagi mäda...

Vähemalt minu senikuuldud originaalid on igasugustele suva autopoe komplektidele silmad (kõrvad) ette teinud. Tõsi, bassi on nendest 4" nüüd natuke palju tahetud. Aga raadio kuulamiseks käivad küll...

Nõus, et nõudliku kõrvaga kuulajat need ei rahulda.

Aga Andres on siin oma kubet adiofitseerinud, tal mõningane värske kogemus.
Universaali kohta näide oleks Karl. Tal on tegelikult väga hea lahendus, kui just pidevalt liiva/sõnnikut/metallipuru ei vea.

Tagaluugi külge ei tohiks kõlareid panna. Ellu nad seal ei jää, rikud lihtsalt veel ühe tagaluugipolstri ära.
165mm kõlarid ehitada uste sisse (kasti maksumus 1000eek tükk koos viimistlusega), taha aknale lõigata samuti 165mm kõlarite jaoks augud. ette kompod taha koaksiaalid. esimeste paar ca1500 tagamiste ca1000 (kui arvestada normaalsete asjadega). makk vahetada nt beckeri vms korraliku asja vastu, võim 2-3tonni.

kui ümber ehitada ei viitsi - paned ette Peerless Resolution Coaxialid mis ma oma autost välja võtan. väga head kõlarid ette. ja taha lõikame siiski 130mm või 165mm augud ning toidame kas uue maki või vanaga.

lihtsalt suppari lisamine pole väga andekas.


aga nüüd kus ma korralikult teema läbi lugesin ja avastasin, et tegu pole 190 vaid oopis 124 universaaliga, siis võiks lisada, et taha annaks ovaalid maa sisse lõigata ning suppari ka lisada koos võimuga. võrdlemisi lihtne tegevus. Ette piisaks siis vist ka ainult 4" koaksiaalidest, mis armatuuri sisse käiks orig. pessa
Andrese viimane lõik tundub mõistlik lahendus. Kas tasuks siis tagumised uksekõlarid üldse välja jätta? Milliseid 4" ette vaadata? Neid ju ka erinevaid kindlasti.

See 190 seal üleval nime all on jah veidi aegunud, aga kahjuks ei oska seda enam eemaldada sealt:confusedangry:
muutsin ära w124-ks Smile

kuna plaanin ise midagi kurjemat, siis on võimalus kuulata minu Peerless Resolution Coaxial 4 kõlareid hetkel võrdlemisi hästi töötavas süsteemis. St tegemist väga korralike kõlaritega Smile

number on allkirjas. Helista.
Mis kõlareid w124 sedaani soovitate taha panna? mul ei ole isegi auke taha tehtud aga olen kuulnud et orig. suuruses kõlarid peab panema, sest plekk pidi väga kõva olema ja suuremaid sinna ei anna panna. mis mõõtu ja mis kõlarid oleksid kõige asjalikumad Smile?
130mm läheb vist enamvähem. kui vineerplaat alla lõigata. 165mm läheb relakaga plekki lõikudes. 100mm läheb niisama.

kõlarid... Peerless on täitsa hea. Hertz energy seeria on natuke tuhm minu arvates. aga paugub ilusti.

peamine, et oleks silk dome tweeteritel. st et pehme membraaniga tweeterid oleks. muidu hakkab kõrva peale.
miks sellele vineerplaati alla vaja on, muidu pole pind piisavalt hea?

taga kui katte üles tõstad akna äärest plastmass rõngad(kausid) olemas- kõlaritele...kui suure mõõduga need võivad olla? selle järgi teaks ehk osta sest plekki lõigata pidi olema jube...mitmed mehed omal saelehed ära lõhkunud ja igasugune peavalu:bash:

muidu keegi mingi raha eest paigutaks kõlarid taha ära ka või lihtsam endal asi käsile võtta?
600 paar a-soundis aga järts pikk.

auk on 4,5 tolli. saab lihtsalt panna vaid 4" kõlarid. muude jaoks tuleb lõigata või plaat panna, et kõlar kõrgemale tõsta. vist oli nii...
http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=56

see oleks midagi enamvähem juba?...või oskad mingi info põhjal paremat soovitada?
see on ainult draiver vist. siia käib tweeter ja filter eraldi juurde...

Mina võin pakkuda Peerless Resolution Coaxial 4 hea hinnaga. Praktiliselt uued, vaid sisse töötanud ja kuulamisvõimalus.

Muus osas http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=60 või http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=699 lasta ette panna. kui aga ehitada ei taha siis samade asjade 10cm variandid ehk 4". Koaksiaalid saab odavamalt.
räägi hinnastConfusedmile:

ja äkki mingid andmed/ pildid ka saaks?...peaasi et mul mesasse ilusti sisse läheksid ja norm. häält teeksid.
tule ja vaata.. number avalik ju.
mis mõõdus muidu originaalis ette lähevad?

ja kui vineer paigaldada taha siis kas see jääb nagu aknalaua peale?...siis tuleks ta millegagi üle katta muidu vineeripaksuse võrra kõrgemal ja silmale pole ilus vaadata...!?
ei seal on suht sügav auk... tagamise otsa kohta ma tglt ei oska suurt tarka midagi öelda kuna pole ise puutunud.

ette originaalis 4,5" aga selliseid ei müüda. 4" saab ja 5" saab. 5" jaoks on vaja veidi lõikuda.
http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=988

ees kõlaritele ka mingid reeglid kehtivad...kõrgus vm sellist?

äkki see sobib ilusti, rockford fosgate peaks head häält ka tegema?:tongue:

või äkki boschmann http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=259
Joos Kirjutas:Alustuseks siis, et ei orienteeru kõlarite ja muu helitehnika maailmas eriti.
Autoks on 124 universaal ja originaal kõlarid plärisevad ja üldse on sound kuidagi mage. Tahaks originaalid asendada millegagi, aga millega? Ümber ei viitsi midagi ehitada ja oleks hea kui uued kõlarid sobiks vanade asemele.
Milliseid kõlareid võiks osta? Kui natuke bassi ka tahta kas siis on vaja kindlasti võimu ja woofrit või saab kuidagi teisiti hakkama?
Endal sama mure siis, tahaks ka audiot kaasajastada:tongue: aga alustuseks uurin palju w124 universaali tillukesed originaalkõlarid üldse vatte välja annavad, ehk teab keegi?
Kas kellelgi on kogemusi aktiivbassikaga autos?
aktiiv ikka ainult universaali. mds olla normaalseid teinud...

orig kõlarid on väga imelikud - papist plönnid, mis teevad suht puhast heli. muidugi väga väikeses ulatuses. st et ei mängi pooli asju üldse Smile

Ise ostsin nüüd sellised ja teevad päris head mürtsu.
http://noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=1277

Panin ennem vale pildi, tegelikult kõlarid 130mm ja isegi nende pärast pidin auke suuremaks tegema.Aga kas see vastab muidu tõele, et paigaldatakse taha ka tweeterid ikka?Poes nii rääkis...
Lehti: 1 2