Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: w124 300TE tagaistmete allaklapimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere! w124 kaubalifti 2. rea istmete seljatugesid ei saa alla klappida kuidagi. Seljatugede ylemises osas asuvaid "hoobasid" tõmmates ei teki mingit liikumist. kas hoovastik siis katki kuskilt ja äkki keegi teab kus kohast asjale läheneda?
tänud, Vetu
Minul tulevad küll nii,et võtad ja tõmbad lihtsalt jõuga ilma mingi hoovata.Hoovaga tulevad ainult alumised istmed.
Mis kange seal tõmmata on?

Mina pole veel näinud, et oleks mingid vabastid. Tagaukse avamisel vabaneb lukustushoob (pisike seeneke rattakoopa kohal), mis lubab seljatoed alla kangutada. Istmepadjad ei olegi lukus.

Kui need istme seljatoed aga pole tükil ajal alla käinud, võivad üksjagu jõudu tahta. Olen kuulnud, et mõni mees on neid suisa pakiruumist jalgadega kolkimas käinud.

Soovitan siis meeles pidada, et vastava poole tagauks peaks ikka lahti olema...
Olen umbes nii kolkinud nagu v6sa kirjeldas Icon_biggrin

Lahti sain lõpuks.
Tasuks näppida seda lukustit, mis ukse sulgumisel rakendub.

Mul käivad muidu istmed väga hästi üles/alla aga ükskord oli selline juhus, et oleks pidanud ka sisuliselt pagasiruumist jalgadega peksma, nii kõvasti kinni.

Õnneks raudne närv ei lubanud kohe lõhkuma hakata ja nokkisin veidi seda lukustit, mispeale iste kenasti jälle liikuma hakkas.
Alumistel istmetel on küll link väljaspool tagumises ääres. Kuidas lukustab, jään vastuse võlgu, aga ilma linki tõmbamata istmepõhi üles ei tule. Vähemalt minu autol on nii... Kui istmepõhjad üleval, siis tulevad nähtavale 2 umbes tikutopsisuurust metallist lehtvedruplaati. Minu omal kipuvad need kinni jääma ja siis ei taha seljatoed esimese korraga maha tulla. Tuleb neid ülespoole tõsta käsitsi. Ja üheks takistajaks saab olla ka seljatoe taga paiknev ruloo, miska tuleb õige poole iste ennem alla lasta ja siis alles teine. Lühem käis vist ennem...

Ja seljatugede alla saamiseks peavad istmepõhjad üleval olema.
(07-03-2011, 08:19 PM)Nustu826 Kirjutas: [ -> ]Alumistel istmetel on küll link väljaspool tagumises ääres. Kuidas lukustab, jään vastuse võlgu, aga ilma linki tõmbamata istmepõhi üles ei tule. Vähemalt minu autol on nii... Kui istmepõhjad üleval, siis tulevad nähtavale 2 umbes tikutopsisuurust metallist lehtvedruplaati. Minu omal kipuvad need kinni jääma ja siis ei taha seljatoed esimese korraga maha tulla. Tuleb neid ülespoole tõsta käsitsi. Ja üheks takistajaks saab olla ka seljatoe taga paiknev ruloo, miska tuleb õige poole iste ennem alla lasta ja siis alles teine. Lühem käis vist ennem...

Ja seljatugede alla saamiseks peavad istmepõhjad üleval olema.

Vot see jäi ütlemata... Väga õige märkus!
Huvitav, meite säästukal pole tingimata vaja sellest käepidemest tõsta (kuigi sealt on kõige käepärasem küll) - istmepõhi tuleb ka niisama üles. Aga sellel võib olla ka kulumise viga küljes...
Tänud igatahes.alumisi patju liigutasin jah sellest nö kangist allservas, jõuga lükates sain ka seljatoed liikuma. Enne ei saanud arugi kui palju kaupa masinasse mahub Big Grin
Istmete alumised padjad saab veel autost eemaldada ka tõmmates nende küljes olevat punast kangi ja tõstes nad üles. Siis suureneb kaubaruum veelgi.