Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Riigikogu valimised 2011 - kõik valima!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kes foorumlastest pole Harju-ja Raplamaal valikut teinud, soovitaksin omalt poolt INDRKE KUSTUTAS VALIKU Usun, et see üksikkandidaat võib sissesaamise korral nii mõndagi ära teha ja tema koduleht on ülevaatlikum kui nii mõnelgi erakonnal. Mees ei arva, et on kõiges pädev, aga plaan on korralik.

Miks ma erakondi ei vali:

INDREK KUSTUTAS ALLOLEVAD LAUSED


Ps. Keda iganes valite, tuleb valima minna. Kui keegi arvab, et pole häid valikuid, tuleb valida vähem halb valik.
Kahjuks pean kärpima eelnevat postitust, aga teema jätan siiski ülesse. Kutse valima on tore ja üllas, ning valimine peaks kõikide kodanike kohus olema.

Aga MB foorumis ei saa lubada poliitlist arutelu, kuna tegu siiski autofoorumiga.

PS! Ise olen juba oma valiku teinud ja jätan vabaduse seda endale hoida
kindlasti valida! siis on vähemalt põhjust sõimata!
ise uurin üksik kanditaate, erakondade pärast ma muret ei tunne, nemad saavad oma kohad riigikogus eniveiIcon_cool
Mind on see karneval juba ammust aega külmaks jätnud ja ei kavatse nagunii valima minna nagu ka eelmistel kordadel. Minu arust on nad kõik parajad põrsad.
põrsad on veel pehmelt öeldudBadgrin
aga ei tasu kaotada lootust, et ehk õnnestub sinna ikka mõni vähem siga ka validaIcon_rolleyesIcon_razz
Ärge öelge enda esindajate kohta halvasti. Rahvas valib need inimesed ja kui neid halvasti nimetada siis justkui ütleks enda kohta halba. See on väga raske töö ja meil on suurepärased poliitikud tänu kellele oleme teistest balti riikidest arenguga eest rebinud. Eesti areng väga kiire ja välispoliitika on väga hea. Ja vaadake juba seda, et meie eelarve on tasakaalus ja riigivõlg olematu(Soome selle eest sipleb võlgades). Ma ei nimeta kedagi võhikuks aga uurige asja ja seda mida need mehed igapäev teevad. Nad saavad oma vastutuse eest ilmselgelt liiga vähe palka.
Hahaha

Tundub et sa ise oleksid nagu valitav et sellise muinasjutu siia kirjutasid.Icon_lolIcon_lolIcon_lolLoen ja kuulen uudiseid igapäevaselt ja tegelen ettevõtlusega siin riigis ja ei ole need asjad nüüd nii lillelised midagi.
(26-02-2011, 08:45 AM)siimruz Kirjutas: [ -> ]Hahaha

Tundub et sa ise oleksid nagu valitav et sellise muinasjutu siia kirjutasid.Icon_lolIcon_lolIcon_lolLoen ja kuulen uudiseid igapäevaselt ja tegelen ettevõtlusega siin riigis ja ei ole need asjad nüüd nii lillelised midagi.

Siim, mõtle natuke peaga, paljud tegelevad ettevõtlusega, paljud on ka lõpetanud, aga.... Eesti Vabariik sõltub suuresti Euroopa ja Maailma majandusest. Meil pole maavarasid, mida maailmale müüa, meil pole oma Nokiat. Elame ainult enda pisitoodangu ekspordist ja transiidist. Seega on ülimalt lihtne mõista, kui Maailma majandus on allakäigu teed käinud, siis meil pole vähimatki lootust samal ajal tõusta, nagu enne MASU.

Sellele vaatamata olema paljudest rikkamatestki riikidest suutnud ilma laenamata hakkama saada, nälga pole meil keegi surnud, samuti ka on 99.9% inimestel olemas katus peakohal.

Kui vaadata riigi julgeolekut ja turvalisust ja palju teisi sotsiaalvaldkondi - siis kõigele sellele vaatamata oleme suutnud ju hakkama saada. Riik toimib.

Enne, kui keegi riiki hakkab kritiseerima peaks mõtlema enda tegevuste üle. Kas on vähe neid inimesi, kes peale koondamist või töökaotust ametlikult end tööle ei registreeri, et töötukassa najal veel liugu lasta, ehkki töökoht juba reaalselt olemas. Kas on vähe neid, kes saavad oma palga mustalt ja maksudeta. Kas on vähe neid, kes ostavad aktsiisivaba kütust, alkoholi, sigarette?

Kui riik midagi muuta saaks, siis just tuleks pöörata rohkem tähelepanu nende rikkumiste ennetamistele, mis riigile aastas miljar-paar ja rohkem vana raha kahjumit toodavad.
Jah, ei ole see eesti elu nii lill midagi, ja vähe palka saavad????

Ma pean oma 7k-ga hakkama saama ja veel sellega ka peret toitma ja suvel ka puhkama ja elamist korras hoidma. Ja pidevalt käivad läbi teemad, kus siis mõni riigiisa vigiseb, et ei tule toime, et palk väike jne, ise saavad seal vähemalt 4x rohkem ja kõik muud kulud kompenseeritakse ja muud välja ei mõelda kui ainult uusi makse....

Ise ei tea kas lähen valima, aga viimasel ajal mõtlen et võiks minna küll. Mingit eelistust ei ole tekkinud, aga mõte minna tuli sellepärast et sellel korral ka jääks teiseks see, kes eelmisel korralgi...
pmst pidi nii olema, et iga raffas väärib oma valitsejaid Icon_sad

ja need kes valima ei lähe, ei tohix ka riigijuhtimise ja muu säänse teema pial söna vötta Icon_sad

mingi arvamus v eelistus vöix inimesel ikke olla ju Icon_biggrin Icon_biggrin
ja see paar minutit kulutada - et ehk järgmised 4 aastat olex rohkem mokka mööda - ei ole palju Icon_biggrin
(26-02-2011, 11:31 AM)Nustu826 Kirjutas: [ -> ]Jah, ei ole see eesti elu nii lill midagi, ja vähe palka saavad????

Ma pean oma 7k-ga hakkama saama ja veel sellega ka peret toitma ja suvel ka puhkama ja elamist korras hoidma. Ja pidevalt käivad läbi teemad, kus siis mõni riigiisa vigiseb, et ei tule toime, et palk väike jne, ise saavad seal vähemalt 4x rohkem ja kõik muud kulud kompenseeritakse ja muud välja ei mõelda kui ainult uusi makse....

Jah 7 k vana raha pole just superpalk, aga ainuüksi valitsus ei ole võimeline majanduskasvu nii hüperkiirelt kasvatama, et me kõik saaksime Soomlastega võrdset palka.

Ennekõike peaksime mõtlema, mida me ise oleme teinud, et meie elu oleks parem. Kas tegime ikka õige valiku, kui peale põhikooli või gümnaasiumit tööd otsisime, et noorema oleks raha, mida põletada.

Meie endi elu sõltub paljuski ikka meie endi töö - ja teovõimest, meie oskustest tahta ja suuta õppida. Muidugi alati ole erandeid, aga siiski oleme oma edus ise kõige tähtsamal kohal.
Eks ta on, ega elu pole teab mis lill enamustel, kuid kedagi siiski peab valima.
Lennu-taadu ütles vist need kuldsed sõnad: "Olukord on sitt, kuid see on väetis meie tulevikule".
Kui keegi leiab, et kõik halvad ja pole kedagi valida, siis valige kõige vähem halb oma arvamuse ja tunnete järgi.

Minul ID kaardiga valitud ja naabrimehe poolt ma ei hääletanud Icon_twisted
Miks on vaja Mercedes-Benz foorumis kellelegi TASUTA valimisreklaami teha? Icon_eek (Oleks siis vähemalt tasuline reklaamgi. Kannataks ära, kui teaks, et see jura kinni makstud on, kuid selle eest klubi garaazi mõni uus ja kasulik tööriist tekiks vms)
Kas on veel vähe sellest, et telekas, raadio, ajalehed, tänavad ja postkast seda paska täis on? Eusa_silenced
Üleeile auto aknaid kraapides taheti ühe erakonna reklaami pihku suruda ja Kotka kaupluse Grossipoes taheti teise erakonna reklaami anda. Kohutav!!!
Seda reklaami juba nii palju nagu kevadel lume alt välja sulavat koera s*tta.
Valimistulemusest sõltub kaudselt ka see, kuidas MB Klubil järgmiste aastate jooksul läheb.
(25-02-2011, 11:12 PM)joristaja Kirjutas: [ -> ]põrsad on veel pehmelt öeldudBadgrin
aga ei tasu kaotada lootust, et ehk õnnestub sinna ikka mõni vähem siga ka validaIcon_rolleyesIcon_razz

See oli ka minu peamine üleskutse, tabavalt ümber sõnastatud. Thumbsup

Need aga, kes ei plaani valima minna, võiks teada, et iga hääl loeb ja ka 50 häälega on kompensatsioonimandaadiga sisse saadud.
(25-02-2011, 11:06 PM)siimruz Kirjutas: [ -> ]Mind on see karneval juba ammust aega külmaks jätnud ja ei kavatse nagunii valima minna nagu ka eelmistel kordadel. Minu arust on nad kõik parajad põrsad.

Järgnev ei ole mitte vastus Siimule, vaid arutelu valimiste teemal.

Need põrsad on tegelikult kunagi olnud samasugused inimesed, nagu mina ja Sinagi... Võim muudab inimest alati, mõnda lihtsalt vähem.

Kes valima ei lähe, see on järelikult rahul sellega, mida teised valivad. Seepärast peab end eestlaseks pidav inimene oma kodanikukohust täitma.Pole vist palju tahetud, et kord nelja aasta jooksul oma tagument kodunt väja vedada.

Ei tasu unustada, et nii hääletuskohas kui valimiskomisjonis istuvad inimesed ja nii mõnelegi võib õhtul tühjana tunduv allkirjalahter liialt ahvatlev tunduda, et seda kasutamata jätta... Ei, ma ei süüdista kedagi. Lihtsalt fantaseerin enda rikutuse (ja parteisõdurite viimaste aastate käitumise) tasemel...

Mina ei ole veel oma sõna öelnud - e-hääletusel ei ole mulle sobivat võimalust. Aga paber kannatab kõike...
Ma ei saa lubada, et minu hääletussedel valiks minu eest. Kuid kedagi sobivat valida sel kevadel kahjuks ei ole... Just meie valimissüsteemi kontekstis - isikud, kes on end näidanud asjalikena, on end parkinud mulel vastuvõetamatu põhimõttega erakonda. Crybaby

Nii jääbki üle minna pühapäeval valima ja kirjutada sedelile see, mida ma tunnen. Mis, muide, ei erinegi oluliselt Siimu kirjapandust...
Paljude eelnevate sõnavõtjatega olen üldiselt ühel nõul, mis puudutab valima minekut - KINDLASTI tuleb minna ja oma valik teha, milline see iganes on. Üks hääl on tõesti määrava jõuga ning kuigi valimisseaduses on selleks korraks sisse viidud muudatused, et päris enam 50-ne häälega sisse ei saa, siis sellegi poolest võib üks hääl avatud nimekirjade juures paremusjärjestust märgatavalt muuta. See omakorda aga võib kaasa tuua ka selle, kes rahvasaadikutena sisse saab.

Mis puudutab majandust, siis Indrek tegi siin piisava kokkuvõtte - Euroopa suurde majandusruumi kuuluvana allume me eelkõige EL-i direktiividele ning enda äriseadustikule ja -koodeksile. Meeldis ühes Vabariigi Kodanikes H. Aasmäe väljaöeldu, et Eesti seadusloome on läinud liiga detailseks ja ülepaisutatuks ning see on üks meie majandusarengu aeglustajaid. Muidugi on siin ka muid aspekte, aga peamine on ikka tootev tööstus, aga kui vaadata statistikameti andmeid, siis 70% SKP-st pärineb meil teenindussektorist, mis peaks olema piisavalt mõtlema panev argument, miks meil normaalse arengu juures normaalseid palganäitajaid ei ole. Teenindussektor ei tooda konkreetselt,vaid pigem virtuaalselt ja viib raha välja, mitte ei jäta riiki.

Lillelist elu tahaks meist kõik, aga tõesti sõltub see paljuski rahva ehk siis meie enda tahtmisest tegeleda erinevate majanduslike ja sotsiaalsete valdkondadega, sest ega majandust ei vii edasi ainult äri-äri, vaid ka sotsiaalsemad väljundid, nagu panustamine kodanikuühiskonna arengusse. Aga nagu ühiskonnateaduses kenasti väljendatakse, siis hoolimata 20-aastasest taasiseseisvumiseperioodist, oleme me ikkagi postkommunistlik ühiskond, millel läheb tänaste arenenud riikide tasemel jõudmiseks umbes 50 aastat, aga siis on nemad juba 50 aastat edasi jõudnud. Ehk sellele tasemele, millest siin ka Vabariigi peaminister unistab ja seda küllalt julgelt ning avalikult, ei jõua me nähtavasti kunagi. Aga unistada tuleb ning vastavalt sellele ka tegutseda. Ja riigivõla jutt on tõesti tõsi - selles suhtes oleme me juba täna EL-i rikkaim riik oma sisuliselt 1,5€ miljardilise võlaga. Kreeka peaks selles vallas veel troonima kuskil 220€ miljardiga.

Üks teemapuudutus jäi ka veel silma - maksud. Minul on selle kohta lihtne tõlgendus - Kui me midagi ei tooda, siis on maksud paraku ainuke asi, mille baasil riik toimida saab. Ja kuna meil on vananev ühiskond, siis karta on, et maksukoormus tõuseb lähikümnenditel veelgi, olenemata sellest, kui liberaalne või sotsiaalne erakond meil parasjagu koalitsioonis on.

Igatahes on minul valik tehtud ja soovitan kindlasti teha ka teistel foorumlastel. Ärgem unustagem, et arenenud ühiskondade (tahame ka ise sinna kuuluda) valimisaktiivsus küündib ikka üle 70%.
(26-02-2011, 11:31 AM)Nustu826 Kirjutas: [ -> ]Jah, ei ole see eesti elu nii lill midagi, ja vähe palka saavad????

Ma pean oma 7k-ga hakkama saama ja veel sellega ka peret toitma ja suvel ka puhkama ja elamist korras hoidma. Ja pidevalt käivad läbi teemad, kus siis mõni riigiisa vigiseb, et ei tule toime, et palk väike jne, ise saavad seal vähemalt 4x rohkem ja kõik muud kulud kompenseeritakse ja muud välja ei mõelda kui ainult uusi makse....

Ise ei tea kas lähen valima, aga viimasel ajal mõtlen et võiks minna küll. Mingit eelistust ei ole tekkinud, aga mõte minna tuli sellepärast et sellel korral ka jääks teiseks see, kes eelmisel korralgi...
Ära põe Lätis on sitemIcon_smile Ja see 7k on tõesti vähe võitu ja au sulle, et suudad sellega hakkama saada.
Jään oma arvamusele kindlaks ja tuletan meelde, et eelistage Eestimaist, sest see tuleb ringiga tagasi. Nendele kelle arvates on Eesti palk väike soovitan teha oma äri ja maksta töötajatele 2000 euri kuus laudade staabeldamise eest. Ma arvan, et poliitikud tahaks ka, et kõik saaks rohkem palka ja selleks tuleb ära lõpetada max...s shoppamineSmile Sealt läheb raha Poola talupojale mitte eestlasele ja poolakas ostab uue bemmi mis läbi jõuab sinu raha nüüd hoopis Saksamaale. Kuna protektsionismi hästi ei suhtuta siis võiks see toimuda nö undercover nagu Soomes.
Autodest rääkides siis pooldan ka autode impordi maksustamist nagu Soomes. Keegi rääkis tootmisest ja ekspordist siin. Vähe kasu kui ekspordist saadud tulu Saksa rändab X5 vastu. Eestis ei saa rääkida lõpuni tarbimisest mis ei aita eriti kaasa majandus kasvule. Samuti aitaks automaks palju teid ehitada ja seda nende raha eest kes neid teid kasutavad.
Üks asi mis on minu jaoks muret tekitav on haridus Eestis. Arhitekti praak jääb silma riivama võibolla 50 aastaks, arsti praak maetakse maha(ikkagi saab palju rahaIcon_smile), õpetaja praak hakkab seevastu hoopis paljunema. Millegipärast saab õpetaja kõige vähem palka ja see on juba poliitikute tegemata töö.
Üldiselt mina olen praeguste poliitikute ja poliitikaga rahul ja väga meeldib mulle president IlvesThumbsup
Samas mina ei saagi vist valida kuna juba teist korda pole valimissedelit postkasti tulnud nagu ka isalgi kuna mõlemad Soome sissekirjutusega? Vaatan et pea pooltel siin (ja ka mujal) foorumi(te)s märgitud Eesti kõrval ka teine asukohariik seega pole vist üksi?
(27-02-2011, 03:04 AM)nostromo Kirjutas: [ -> ]Samas mina ei saagi vist valida kuna juba teist korda pole valimissedelit postkasti tulnud nagu ka isalgi kuna mõlemad Soome sissekirjutusega? Vaatan et pea pooltel siin (ja ka mujal) foorumi(te)s märgitud Eesti kõrval ka teine asukohariik seega pole vist üksi?

ID kaardiga ei saa?
Minul ei tulnud ka mingit valimissedelit, kuna puudub üldse sissekirjutus, kuid ID kaardiga sain valitud.
Lehti: 1 2