Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: K:Moodsamad lumeketid sõiduauto all
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mõtlen siinkohal moodsamaid lumekette, mille paigaldamiseks ei tuleks autot tõsta ehk tungrauda kasutada.
Ja Eesti seaduses ei ole muideks ketid keelatud, nagu paljud ekslikult arvavad, muidugi sõit üle 40-50 km/h on juba tõsine risk asfaldil.
Leidsin netist ka sellise variandi, mis on Michelini komposiit"ketid":
http://www.autokaubad24.ee/product_revie...ts_id=2057

Aga no mingit infot ei anta müüja poolt.
On keegi mingit konkreetset toodet kasutanud ja oskab soovitada?
Tänades,
Kas MB klubi ei saa küsida test sõitudeks mingit komplekti ,teha kas tartus või tallinnas testi päeva, oleksin nõus oma kutsikat testimiseks tooma hea meelega (mul pole head rehvid, on kohe erinevus tunda).

See oleks hea reklaam neile ja kogemus meile, koostada videomaterjal ja video üles riputada.

Ennast huvitab mitu tk. hinna sees on.
Pole ju vaja autot üles tungida kettide peale panekuks.. Ma pole sõiduautole kunagi kette pannud, aga ega seal suure autoga vahet ei ole. Üles on vaja siis tungida, kui auto enam ei liigu.
http://www.autostuudio.ee/tooted.html?pa...ory_id=287

Autosokid on hinnalt soodsam alternatiiv lumekettidele. Miinuseks on lühike eluiga - ja ei ole soovitatav kasutada naastrehvidega.
Ise kasutan teist aastat Königi lumekette ja olen nendega väga rahul. Mul tuleb iga päev autoga metsas sumbata ja ketid kuuluvad minu puhul auto standardvarustusseSmile
Varem kasutasin odavaid hiina kette, kuid need kippusid ära lagunema just siis kui neid kõige rohkem vaja läks. Ei ole koht, kus kokku hoida..
Olen ka ise pakkunud teema algatajale ja nii mõnelegi teisele seda lumesoki värki, mind on vaadatud kui pidalitõbist UnibrowUnibrowUnibrow

Tundub selline tsiviilsem värk olema, eriti kui pidevalt vaja ei lähe.....
Lähen järgmine nädal norra.Tagasitulles võin biltemast kette tuua,(seal odavad)kui keegi tahab. Ise neid kasutanud ja toimivad.Muidugi,kui lumi on kinni sõkutud ja kraabid end põhja peale siis aitab ainult traktorSmile
(07-01-2011, 05:51 PM)toots77 Kirjutas: [ -> ]Lähen järgmine nädal norra.Tagasitulles võin biltemast kette tuua,(seal odavad)kui keegi tahab. Ise neid kasutanud ja toimivad.Muidugi,kui lumi on kinni sõkutud ja kraabid end põhja peale siis aitab ainult traktorSmile

Norras ja odavad? Icon_eek
(07-01-2011, 06:13 PM)marek Kirjutas: [ -> ]
(07-01-2011, 05:51 PM)toots77 Kirjutas: [ -> ]Lähen järgmine nädal norra.Tagasitulles võin biltemast kette tuua,(seal odavad)kui keegi tahab. Ise neid kasutanud ja toimivad.Muidugi,kui lumi on kinni sõkutud ja kraabid end põhja peale siis aitab ainult traktorSmile

Norras ja odavad? Icon_eek

Odavamad,kui eestis isegi poole odavamad.Mõtlesin muidugi rootsist tuua kuna jääb biltema täpselt teele.
Äkki odavamad sellepärast, et seal on see nii tavaline asi mida müüa - pakkujaid palju jne. Siin eestis on see veel võõras nähtus aga selliste talvede jätkudes vist kaua mitte...

Rekkadel näiteks on kohustuslik kettide olemasolu Norra sissesõidul jne
(07-01-2011, 06:30 PM)toots77 Kirjutas: [ -> ]Odavamad,kui eestis isegi poole odavamad.Mõtlesin muidugi rootsist tuua kuna jääb biltema täpselt teele.

Mis see suurusjärk siis on? Siin hinnad suht kõikuvad. Rolzi pandud lingilt leidsin lumeketid 23 euri: http://www.autokaubad24.ee/product_info....ts_id=5224

edit:

199SEK/22 euri aga 225/55/16 pole...
http://biltema.se/sv/Sok1/?quicksearchqu...%B6kedjor/
Isiklikult olen lumesoki teemat jälginud. Minu järeldus on, et lumesokk sobib pigem libedale teele..kus autol puudub pidavus.. Minul on sellises kohas alati pidavust ja jään enda avantgardiga just pool-lahtises lumes kinni..kus oleks vaja, et ratas ennast läbi sööks. Seega minu hääl läheb kettide peale.
(07-01-2011, 05:26 PM)Karl Kirjutas: [ -> ]Olen ka ise pakkunud teema algatajale ja nii mõnelegi teisele seda lumesoki värki, mind on vaadatud kui pidalitõbist UnibrowUnibrowUnibrow

Karl, sokid võid omale jalga tõmmata, autole peab ikka ketid panema:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A-PZMRdiPrg[/youtube]

(27-11-2010, 03:16 PM)Rolz Kirjutas: [ -> ]Mõtlen siinkohal moodsamaid lumekette, mille paigaldamiseks ei tuleks autot tõsta ehk tungrauda kasutada.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UbwkhHrBc9A[/youtube]
Ega velje lakkpinnast vist midagi väga järele ei jää?
(07-01-2011, 08:57 PM)marek Kirjutas: [ -> ]
(07-01-2011, 06:30 PM)toots77 Kirjutas: [ -> ]Odavamad,kui eestis isegi poole odavamad.Mõtlesin muidugi rootsist tuua kuna jääb biltema täpselt teele.

Mis see suurusjärk siis on? Siin hinnad suht kõikuvad. Rolzi pandud lingilt leidsin lumeketid 23 euri: http://www.autokaubad24.ee/product_info....ts_id=5224

edit:

199SEK/22 euri aga 225/55/16 pole...
http://biltema.se/sv/Sok1/?quicksearchqu...%B6kedjor/

See hind on täitsa norm.Kui on huvi vaatan biltemast.Kui samade mõõtudega pole siis sobib ka 195/70/16 ma arvan.Tõin eelmine kord ka ühele ja õige mõõt oli otsas tegin sama moodi proovisin poes rehvil ja sobis.Muidugi väga erinev suurus ka ei sobi.Kui on korralikult paigaldatud ei tee ka veljele midagi.
See kett ikka mõeldud autodele millel kliirents ka kõrgem, ei aita siin kett ega sokk kui auto istub põhja peal kinni ja rattad õhus on.
(08-01-2011, 11:36 AM)toots77 Kirjutas: [ -> ]See hind on täitsa norm.Kui on huvi vaatan biltemast.Kui samade mõõtudega pole siis sobib ka 195/70/16 ma arvan.Tõin eelmine kord ka ühele ja õige mõõt oli otsas tegin sama moodi proovisin poes rehvil ja sobis.Muidugi väga erinev suurus ka ei sobi.Kui on korralikult paigaldatud ei tee ka veljele midagi.

CD-CARDIC tabel ütleb järgmist:
C346111 - 235/60/15, 225/55/16, 245/40/17, 225/45/18

Kui "enam-vähem mõõt", siis võib ära kaduda ma pakuks...


(10-01-2011, 01:35 PM)Markko Kirjutas: [ -> ]See kett ikka mõeldud autodele millel kliirents ka kõrgem, ei aita siin kett ega sokk kui auto istub põhja peal kinni ja rattad õhus on.

Ketid mõeldud ikka kõikidele autodele, sest suurema kliirensiga autod jäävad ju samamoodi kinni kui paksem lumi. Smile 21 saj. alguses sai ühe punase 124TE'ga ikka päris korralikult "lund lükatud". Vahe on ikka ulmeline ja kordagi pold sellist tunnet, et kinni jääks. (Ükski 4veoline vastu ei saand!) Julgust andis juurde spoilerist käigukasti lõpuni olev duralumiinist põhjakaitse.
Soetaks endale ka... isegi sobivas mõõdus olemas: http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbe...SNOKEDJOR/
sobib madalale künale ka.
pildil olevale träfikule nakerdasin ketid alla, kui rattakõrgusest hangest enam läbi ei läinud (nankang lamellid on kummideks :)
Esimest korda elus panin, koos kaevamisega ja käpuli maas lund täis rattakoopas urgitsemisega kulus 15 mintsa.
Sõitmine käis nii, et rapsis edasi kuni nina ees olevat kuhja enam lükata ei jõudnud, siis väike perutus, hooga hunnikust läbi ja jälle niikaua kuni jaks lõppes.
Igal juhul soovitan kaasas kanda üht paari, kui külateedele asja.

Minu omad on pärit automaailmast, kannavad dunlopi kirjasid, on tehtud hiinas ja maksid 600eeku letis.