Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: W124 bensiin vs diisel
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kui palju on vaja ümber teha kui vahetan 2.6 bensumootori 3.0 vabalt hingava diisli vastu. Samas Mõlemad on R6 mootorid.Rolleyes

Vaja vahetada sel juhul:
1. Mootor
2. Käigukast
3. kardaan
4. ülekanne

Mida veel olulist?
(27-11-2010, 02:59 PM)BlackLady Kirjutas: [ -> ]Kui palju on vaja ümber teha kui vahetan 2.6 bensumootori 3.0 vabalt hingava diisli vastu. Samas Mõlemad on R6 mootorid.Rolleyes

Vaja vahetada sel juhul:
1. Mootor
2. Käigukast
3. kardaan
4. ülekanne

Mida veel olulist?
Sõida enda (2.6 bensiin) autoga erinevatel kiirustel, pane kirja mootori pöörded (tahhomeetrilt). Nüüd otsi kuskilt mõni w124 millel tehase poolt see mootor mida sa tahad peale panna ja sellise käigukastiga nagu sul praegu (automaat/manuaal). Sõida jälle erinevatel kiirustel, pane kirja pöörded erinevatel kiirustel, erinevate käikudega. Seejärel võrdle neid, kõige olulisem on viimase käiguga pöörete sarnasus, kui erinevus pole suur, siis saad kasutada sama käigukasti, kardaani, reduktorit jne. Kui viimase käiguga maanteel 100km/h sõites on pöörete erinevus 500pööret või rohkem, siis see on juba kindlasti liiga suur erinevus ja pead mõne teise ülekandega reduktori otsima.
Pidasin silmas elektroonikat. Nod
Mootor tuleks nii või naa koos käimariga, eeldatavasti automaat.
Aga jah, mind huvitab just see elektroonika värk, palju seal ümber vaja vahetada. Kui väga nn jama on siis ei hakka seda tegevust ette võtma.
Vajan vastust!!
Kui oled autoremondiga "sinapeal" on lihtne. Veel lihtsam kui vajalik doonor kõrval. Kõik juhtmesarjad on vahetatavad. Bensuka oma eest ja diisli oma asemele.