Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Kuidas saada 124 spidoka klaasi taha
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mul on selline mure, et minu C124 (1990 aastast) spidoka klaasi taha on üks ämblik roninud ning sinna ära koolnud. Enne seda jõudis väikese võrgu ka kududa – jäi vist heale õnnele lootma, aga võta näpust. Võiks lausa öelda, et nö äri tegemise kohta polnud just parim valitud või oli masu see mis ta kõngema pani ...

Igal juhul tahan teda sealt eemaldada et pakkuda talle igavest rahu looduse rüpes. Lisaks tuli idee, et paneks õige kroom rõngad kellade ümber – peaks ilus jääma.

Uurisin ühest kohast, et kas saab tellida või osta. Varuosade müüja väitis, et kelladele ei saa ligi nende rõngaste paigaldamiseks. Klaas ei tule eest ära.

Kas kellade sihverplaadid ei käi siis lahti nii, et mahuks paigaldama? Kui kellelgi on kogemusi kellade klaasi alla pääsemisega või kõnealuste kellade kroomrõngaste paigaldamisega, siis palun jagage. Mitte ei taha oma teadmatuses mõõdikuid ära lõhkuda.

Ette tänades
Võtad spidoploki armatuuri seest välja (tõmmates) ja keerad tagant poolt kruvid lahti. Spido, kell/tahho ja bensu/õli jne näidikud käivad eraldi välja.

Siis pääseb ligi ja saab ka ilmselt valutult need rõngad paigaldada.
Paigaldasin need kroomrõngad siis ära ja asi nägi välja sedasi:

1. Sõber sikutas tugevast traadist tehtud tõmmitsatega mõlemalt poolt kellade ploki küljest kinni haarates selle välja. Ploki külgedel on kohe sellised sakid kuhu taha traat hakkab. Kuna eelmine omanik on seda heli süsteemi paigaldamise tõttu eemaldanud, siis süütus oli niikuinii võetud.
2. Keerasin mõõdikuid kinni hoidvad kruvid lahti.
3. Avasin rõnga paki ja selgus, et rõngad on väga pehmed ja painduvad.
4. Pressisin väikse rõnga tema enda august sisse. Väga kergelt läks, sest rõngas kooldus vabalt ellipsiliseks.

5. KÕIGE RASKEM OSA: Näiduki alumise osa musta tausta ja klaasi vahel on liiga väike vahe ehk kroomliistu allaserv ei mahu vabatahtlikult sinna vahele. Küll ma proovisin, aga enne kui see alumine serv pole seal klaasi ja musta tausta vahel ei lähe kuidagi see rõngas paika! Võtsin ploki jalge vahele, surusin pöialdega klaasi peale samal ajal lükates seda kroomliistu alumist serva klaasi ja tausta vahele kuni käis nõks. Icon_smile ehk suur naeratus tuli minu näole, sest sain aru, et nüüd läks paika. Tuli veel peale vedada ülemine serv, mis tuli juba peaaegu ise.

6. Sedasi kaks korda veel ja ongi valmis. Keskmine läks eriti vabalt.
[Pilt: 42986-IMG_9519b.jpg]
Aga ämblik?
(13-10-2010, 08:40 PM)Lõoke Kirjutas: [ -> ]Aga ämblik?

Ma proovin edast välja juurida kõik ebausu põhimõtted ja olen seda teinud üldiselt edukalt. ... aga ... ma ei julgenud seda ämbliku puutuda Icon_redface.